Miercuri,
07.12.2022
Partial Noros
Acum
3°C

Le-a curs sange alb-verde prin vene. Acum sunt "idoli" in alta parte!

În ultimii ani, prin curtea Voinței Sibiu au trecut mulți fotbaliști. Din interacțiunea cu ei s-a născut adulație, susținere și recunoștință. Însă, după vara trecută, cea a retrogradării din Liga I, cei mai mulți au plecat.
Dincolo de eșecul anului competițional 2011-2012, este puțin probabil ca în inimile suporterilor sibieni să nu fi rămas, dacă nu toți, măcar o parte din cei 13 jucători plecați spre cele patru zări. Nume ca Miron, Forika, Bunea, Zăgrean, Popa, Dănălache, Antohi, Lukanovic, Tînc, Maghici, Dîlbea, Bar sau Nicola trezesc, probabil, pe măsura citirii lor, amintiri plăcute despre o perioadă mai bună a formației sibiene de fotbal. Unii dintre ei, nu puțini, evoluează în Liga I, iar alții îmbracă tricourile formațiilor din ligiile inferioare.


Iulian Popa: „Alex Pelici poate să aducă echipa acolo unde îi e locul!”


Probabil cel mai răsunător nume din vechea Voința este cel al lui Iulian Popa, „șeptarul” și golgeterul echipei în Liga I. Dintre toți cei plecați, „Popică” a ajuns cel mai bine. A semnat cu FC Brașov, pentru doi ani de zile, și face constant parte din echipa de start a „stegarilor”. Popa s-a întâlnit de trei ori cu golul în actuala ediție a Ligii I, dar Voința încă îi mai trezește amintiri frumoase, considerând că perioada petrecută în Sibiu l-a făcut să se simtă cu adevărat fotbalist. „De departe cea mai frumoasă experiență de la Voința a fost meciul de baraj cu Săgeata Năvodari, de pe Municipal. Revăd aproape zilnic filmulețe de la acea partidă, a fost minunat! Am simțit că sunt fotbalist, că toată munca și sacrificiile erau răsplătite de bucuria celor 12-13 mii de oameni din tribună! Îmi stă inima în loc când mă gândesc!”, își adduce aminte acesta, care mărturisește că regretă retrogradarea echipei, pentru că „aveam potențial, dorință și simt că nu noi trebuia să picam!”. Popa consideră că fanii sibieni merită o echipă în prima ligă, dar și că reinstalarea lui Alex Pelici la cârma formației este cel mai înțelept lucru cu puțință, deoarece, în viziunea mijlocașului, bănățeanul „ e omul, cred că singurul, care poate să aducă echipa acolo unde îi e locul!”.

Miron și Lukanovic, la Ceahlăul. Forika s-a dus la Corona

Regretul retrogradării este prezent și în sufletul lui Bogdan Miron, care, deși a petrecut doar un an de zile la Sibiu, s-a îndrăgostit iremediabil de orașul de pe Cibin. Portarul a ajuns la Ceahlăul Piatra Neamț, tot în Liga I, unde este coleg cu Darko Lukanovic. L-a chinuit o accidentare la spate, dar acum și-a revenit și încearcă să dea totul pentru noua sa formație, dar nu exclude o reîntoarcere la Voința, „dacă ar fi o posibilitate”. Miron regretă situația actuală a Voinței, spunând că îl doare că nu poate face nimic pentru a o îndrepta.„ Sper să se rezolve problemele financiare, pentru că dacă se rezolvă, toate celelalte vor veni”, conchide acesta subliniind că nu va uita niciodată de Voința Sibiu.
Pentru Rareș Forika, un lucru e clar: „Voința nu moare!”. Fundașul s-a întors acasă, în Brașov, iar acum joacă la colega de seriei a Voinței Sibiu, Corona, în Liga a II-a. Îi e dor de Sibiu, iar momentul cu care își adduce aminte mereu cu plăcere e sărbătorirea, în Piața Mare, a promovării în Liga I. Fanii i-au rămas în suflet și îi consider un exemplu de urmat pentru orice supporter din țară. La capitolul regrete, Forika trece retrogradarea și lipsa de interes a oamenilor cu bani din Sibiu pentru fotbal, situație pe care n-a înțeles-o nici pe vremea când juca la Voința. „Situația acuală mi se pare una grea, dar care ar putea fi rezolvată cu ușurință, dacă Primăria, împreună cu oameni de afaceri importanți din Sibiu, ar susține financiar și s-ar implica mai mult în sport. Asta nu am înțeles-o nici cât am fost la Sibiu - să ai o echipă de fotbal la cel mai înalt nivel din țară și să nu fie susținută, fiind singura echipă a Sibiului, lasă multe semne de întrebare”, subliniază acesta.
Ultimul care a răspuns apelului nostrum de a rememora perioada petrecută la Voința a fost Remus Dănălache. În prezent, „Dănă” apără poarta formației CS Mioveni, echipă retrogradată, ca și Voința, în Liga a II-a. Fotbalistul nu își aduce aminte un moment neplăcut de la Sibiu, dar, la fel ca și ceilalți, regretă retrogradarea. „Îmi pare rău că nu am reușit salvarea de la retrogradare, ca și anul acesta Voința Sibiu să joace pe prima scenă fotbalistică. Ma bucură faptul că la echipă s-a întors Alex Pelici”, spune Dănălache.

Pe unde au ajuns ceilalți?

Claudiu Bunea și Răzvan Dîlbea sunt în continuare colegi, de această dată la FCM Tg. Mureș, în Liga a II-a. Andrei Antohi a ajuns la CS Fortuna Brazi, echipă din Prahova. Casian Maghici a ajuns la FC Botoșani, în timp ce Eduard Nicola, venit la Voința sub formă de împrumut, s-a reîntors la „U” Cluj, în Liga I. Referitor la Andrei Tînc, Sergiu Bar și Andrei Zăgrean, informațiile sunt relativ puține, deși, la nivel de zvonuri, au existat contacte între ei și formații din ligiile inferioare. Dacă cei 13 s-au împrăștiat prin țară, ca să facă ceea ce știu ei mai bine, adică să joace fotbal, un alt nume important din forsta formație a Voinței Sibiu, s-a retras. Este vorba despre Nicolae Grigore, căpitanul „alb-verzilor”, care în prezent se află în Sibiu, unde se ocupă de școala sa de fotbal.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

me

Acum 10 ani

sergiu bar figureaza la navodari, tanc la arad, zagrean nu se stie.
Raspunde

bobo

Acum 10 ani

cat st hambasan pe acolo no sa mai avem echipa in liga 1 ascultati ce va spun
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus