Joi,
02.02.2023
Innorat
Acum
1°C

Asociatia "Baby Care" a lansat campania "Un vis, o speranta, o viata"

Asociaţia Baby Care Sibiu a demarat campania “Un vis, o speranţă, o viaţă” cu scopul de a oferi o şansă în plus la viaţă şi un început de drum mai sigur şi mai sănătos nou-născuţilor şi familiilor lor.

Cu sprijinul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu şi al comunităţii sibiene, medicii din cadrul asociaţiei speră să doteze Secţia Terapia Intensivă Neonatală cu incubatoare pentru prematuri, lămpi de fototerapie, ventilatoare neonatale, analizatoare, monitoare, ecografe, consumabile şi service spcialzat pentru aparatele din secţie.

Asociaţa Baby Care Sibiu este o asociaţie non-profit înfiinţată în urmă cu şapte ani în cadrul Clinicii Neonatologie I a SCJU Sibiu la iniţiativa personalului clinicii, cu scopul de a sprijini colectivul Clinicii de Neonatologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu pentru creşterea confortului mamei şi nou-născutului pe durata spitalizării în maternitate şi oferirea unor îngrijiri medicale de cea mai înaltă calitate nou-născuţilor şi prematurilor.

„Apelăm la întreaga comunitate sibiană pentru realizarea a ceea ce ne-am propus: să dăm viaţă visului şi speranţei fiecărei familii de a avea un copil sănătos. Mulţumim, de asemenea, tuturor celor care ne-au sprijinit până acum - părinţi, prieteni şi colegi, mai ales cei din Clinicile de Neonatologie, Obstetrică, Ginecologie, Laborator şi Radiologie-Imagistică Medicală – oferind donaţii sau 2% din impozitul anual”, a declarat dr. Maria Ognean, preşedintele Asociaţiei Baby Care Sibiu.

Terapia Intensivă Neonatală este punctul cel mai important al Clinicii Neonatologie I din SCJU Sibiu, o unitate regională de asistenţă materno-infantilă (11 în ţară) de nivel III. Aici sunt asigurate îngrijiri neonatale specializate prematurilor şi nou-născuţilor la termen cu variate şi multiple afecţiuni neonatale şi/sau dificultăţi de adaptare la viaţa extrauterină din judeţele Sibiu şi Alba din 2006, moment în care a intrat în vigoare regionalizarea asistenţei materne şi neonatale în România.

„Ne mândrim cu rezultate foarte bune, vizibile mai ales de anul trecut, din momentul în care Clinica noastră s-a raliat unei reţele internaţionale de spitale – Vermont Oxford Network, VON – participând astfel la o bază internaţionale de date care cuprinde peste 1.000 de clinici de neonatologie din întreaga lume, structura populaţiei de nou-născuţi internată la Terapia Intensivă Neonatală din Sibiu este aproximativ aceeaşi cu cea a celorlalte clinici înregistrate în VON - greutate la naştere, vârstă de gestaţie. Dar pentru a reuşi în demersul nostru este nevoie de sprijinul comunităţii şi acesta este scopul campaniei iniţiate astăzi de asociaţia Baby Care”, mai spus dr. Maria Ognean.

Asociaţia Baby Care Sibiu a remobilat salonul de primire a nou-născuţilor imediat după naştere, a schimbat aspectul saloanelor rooming-in (mobilier, pătuţuri şi lenjerii noi), a cumpărat reactivi pentru investigaţii de laborator, a organizat serviciul de „Urmărire a nou-născutului cu risc” (mobilier, dotare, circuite) şi a sprijinit instruirea personalului mediu medical.

Toţi cei care vor să ofere ajutor copiilor prin intermediul campaniei Baby Care, o pot face în contul Asociaţiei Baby Care, deschis la BRD Sibiu, Cont IBAN: RO50BRDE330SV17320573300.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

2 comentarii

Patricia

Acum 10 ani

Felicitări pentru inițiativa, sunteți un om si un medic extraordinar, doamna Ognean, speram ca ecourile in rândul comunității sa fie cat mai mari si mai vizibile!
Raspunde

#

Acum 10 ani

Distribui fluturasy/pliante (stradal) pentru asociatie. Daca va intereseaza, lasati adresa de mail sau numar de telefon in comentariu.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus