Marţi,
27.09.2022
Ploi Scurte
Acum
14°C

Medicul sibian Maria Ognean, specialist neonatolog: Omicronul este foarte contagios. Riscul de transmitere de la mamă la copil este mult mai mare decât în valurile anterioare

Medicul sibian Maria Ognean, specialist neonatolog: Omicronul este foarte contagios. Riscul de transmitere de la mamă la copil este mult mai mare decât în valurile anterioare

Varianta Omicron a COVID-19 este mult mai contagioasă, iar riscul de transmitere de la mamă la copil este crescut, dovadă că în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu sunt deja doi copii pozitivi, după ce au intrat în contact cu mamele lor, asimptomatice, care acum sunt izolate de micuţi, a declarat pentru AGERPRES medicul şef al Secţiei Clinice de Neonatologie de la SCJU, Maria Livia Ognean.

"Avem doi copii pozitivi la trei testări consecutive, care au stat în salon cu mamele şi la testare au ieşit pozitivi. Sunt copii născuţi la termen. Noi le spunem mamelor să îşi protejeze copiii, să stea cu ei numai la alăptat, să poarte masca de protecţie, însă contactul este destul de apropiat şi Omicronul este foarte contagios. Mamele acestea sunt asimptomatice, iar copiii sunt izolaţi. (...) Acum este ceva nou (pentru pandemie - n.r.) pentru că varianta aceasta este foarte transmisibilă. Anul trecut, din 150 de copii, am avut unul singur care a avut două teste la rând pozitive şi al treilea a fost negativ. Acum riscul de transmitere de la mamă la copil este mult mai mare decât în valurile anterioare", a explicat medicul Maria Livia Ognean.

Potrivit neonatologului sibian, este foarte importantă purtarea corectă a măştii de protecţie şi este indicată vaccinarea împotriva COVID-19.

În spitalele din judeţul Sibiu sunt internaţi 203 pacienţi cu COVID-19, a anunţat vineri Prefectura Sibiu. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

Danut

Acum 8 luni

Asa vad si oamenii care sunt cartitele sistemului infiltrate printre doctori. Asa se separa graul de neghina si doctorii vanduti de doctorii adevarati. Pentru ca nu tot sistemul medical este corupt si vandut. Doar astia vaccinistii care nu pierd nici o ocazie de a mai trimite la moarte cativa oameni. Doctori precum Ognean si Birlutiu sunt varfurile de lance ale sistemului corupt. Cati oameni au pe constiinta oare? Cate mii de pacienti si-au pus increderea in vandutii astia si au ajuns la 3 m sub pamant? Dumnezeu stie si vor stii si ei cand vor ajunge la judecata. Pana atunci, sistemul progresist ii lauda si ii inroneaza. Praf in ochi!
Raspunde

Kukuruku

Acum 8 luni

oau, parintii si copiii isi transmit reciproc raceala...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus