Luni,
24.06.2024
Partial Noros
Acum
26°C

Zece hectare de pasune alpina si plantatie de rasinoase au ars in zona Negoveanu Mare

Incendiul izbucnit, ieri după-amiază, într-o poiană alpină de pe Valea Sadului, în zona Negoveanu Mare, a fost stins în cursul acestei dimineți.

Au ars aproximativ 10 hectare de pășune și plantație de rășinoase, iar pentru stingerea focului a fost nevoie de peste 30 de oameni din cadrul ISU Sibiu, respectiv Ocoalele Silvice Sibiu, Avrig și Arpaș. „Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Sibiu, în colaborare cu ocoalele silvice Sibiu, Avrig şi Arpaş , a intervenit pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit într-o poiană alpină pe Valea Sadului, în zona Negoveanu Mare. În vederea localizării şi stingerii incendiului, la faţa locului s-au deplasat forţe din cadrul Inspectoratului cu autocamionul de intervenţie. Incendiul a fost stins în cursul dimineţii, iar suprafaţă afectată a fost de aproximativ zece ha păşune şi plantaţie de răşinoase”, transmit reprezentanții I.S.U Sibiu.

Terenul accidentat și vântul puternic, nefavorabile stingerii incendiului în timp scurt

Pompierii au întâmpinat greutăți în tentativa de a stinge incendiul noaptea trecută, vântul puternic și terenul accidentat fiind două din elementele potrivnice. „Şi pe timpul nopţii, cadrele ISU Sibiu au intervenit pentru stingerea incendiului, misiunea lor fiind de durată din cauza terenului accidentat şi a vântului puternic care putea favoriza extinderea flăcărilor la fondul forestier aflat în apropiere”, se mai arată în comunicatul Inspectoratului pentru Situații de Urgență din Sibiu.

În acest moment, ocolele silvice asigură supravegherea zonei, pentru a se preveni reaprinderea unor focare.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus