Luni,
20.05.2024
Partial Noros
Acum
23°C

Investiție de trei milioane de euro la Sadu: hotel cu camere care se rotesc după soare sau după cum dorește oaspetele

Investiție de trei milioane de euro la Sadu: hotel cu camere care se rotesc după soare sau după cum dorește oaspetele

Autoritățile comunei Sadu au anunțat demararea unui proiect public-privat, prin concesionarea unui teren pe care să fie ridicat primul „landscape hotel rotativ” din Europa.

„Este un moment istoric într-un parteneriat public-privat. Noi ne considerăm comuna care am avut privilegiul de a fi beneficiari”, a apreciat Valentin Ivan, primarul comunei Sadu, la finele săptămânii trecute, când a fost lansat oficial proiectul NCLAV.

Este vorba de amenajarea unui resort în care bogata ofertă a peisajului natural de pe Valea Sadului să ofere turiștilor experiențe inedite cu ajutorul tehnologiei: camerele de cazare vor fi construite pe structuri care să permită rotirea spațiilor în care stau turiștii. Locul ales pentru această investiție este valea Plaiului, zonă în care acum este amenajată și Păstrăvăria Tatu și unde au fost concesionate aproximativ patru hectare de teren.

Valoarea proiectului este estimată la trei milioane de euro, în vara acestui an este estimată obținerea autorizației de construire, după care termenul de predare și punere în funcțiune a primei etape este de 18 luni.

„NCLAV este un proiect care se naște din pasiunea mea pentru arhitectură, pentru că sunt arhitect la bază. După ce am finalizat cu succes un proiect în turism, în 2020, am simțit potențialul României de a se dezvolta armonios și frumos și tehnologic în acest domeniu al turismului. Am studiat cele mai interesante și de succes concepte de arhitectură implementate în turism și am identificat trei elemente de bază care pot aduce un succes extraordinar”, spune Ruben Perju, tânărul om de afaceri care, prin intermediul Inovasset SRL, vrea să construiască resortul de la Sadu.

El a anunțat că sistemul de rotire al viitoarelor spații de cazare este deja în curs de proiectare la Câmpia Turzii. „Acest «landscape hotel» este ridicat de la sol pe structuri speciale. Asta oferă o perspectivă deschisă și amplă asupra peisajului natural. Sistemul de rotire este un element definitoriu al proiectului nostru, dar nu este singur, restul le păstrăm surpriză. Cu siguranță este o premieră la nivel european, cu structuri de cazare care se rotesc. Fiind structuri programabile, se pot roti după soare sau după cum doresc clienții”, a adăugat Ruben Perju, care a mulțumit administrației din Sadu pentru „proactivitate”.

Concesiunea terenului a fost semnată de Ruben Perju și Valetin Ivan în cadrul unui eveniment public, în prezența președintei CJ Sibiu, Daniela Cîmpean

Potrivit autorităților locale, investitorul a ales comuna Sadu după ce a căutat zone și condiții în alte patru județe. La Sibiu, dialogul cu administrațiile locale a fost intermediat de Sibiu Business Agency, o structură creată în cadrul Consiliului Județean Sibiu, spun autoritățile. „Vrem să orientăm înspre Sibiu acei turiști care sunt prietenoși cu mediul înconjurător. Cei care vin la Sadu au ce să descopere, iar condițiile pe care le oferă o astfel de arhitectură, starea de bine pe care ți-o aduce cresc extraordinar atractivitatea zonei. Această investiție aa aduce dezvoltare economică întregii comunități din Sadu, pentru că toți actorii locali vor fi implicați într-un astfel de proiect”, a arătat Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu.

Foto principală: vedere asupra Văii Sadului, cu Râu Sadului în fundal

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Emil

Acum 1 lună

De parca nu e suficienta rotatia pamantului.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus