Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Agnita promovata prin Viva East

Luni, 8 octombrie la Agnita se desfăşoară întrunirea reprezentanților parteneriatului Viva East cu actorii principali din Valea Hartibaciului - factorii decizionali, administrațiile de la nivel local și central, actorii din domeniul social și economic, operatorii culturali și mediul de afaceri.

“Cu ocazia evenimentului Info Day organizat în piață centrală din Agnita, Viva East îi va aștepta pe toți cei interesați de progresul cultural și economic al regiunii Valea Hartibaciului pentru a discută despre valorificarea patrimoniului în vederea dezvoltării unei abordări strategice și a unei metodologii de intervenție la nivel teritorial”, spun organizatorii.

Revitalizarea pe termen lung a patrimoniului cultural și natural în centrele istorice europene de dimensiuni mici, este primul obiectiv al parteneriatului Viva East. Punând accentul pe aspecte specifice est europene, proiectul pregătește demararea activităților în trei zone cu un potențial etno-cultural f mare și încă nevalorificat: Valea Hartibaciului din România, regiunea Tavush din Armenia și raionul Cahul din Republică Moldova.

“Evenimentele Info Day din regiunile Tavush și Cahul, s-au bucurat un feed-back pozitiv pentru că au pus accentual pe schimbul de informații, esențial pentru demararea unui proiect ce vizează dezvoltarea comunității și conlucrarea cu actorii principali implicați în acest proces. Acum a venit rândul celor din în regiunea Valea Hartibaciului să-și prezinte patrimoniul istoric, cultural și de paisaj, abordarea stategica și principiile metodologiei de intervenție la nivel teritorial”, mai spun organizatorii.

Viva East își propune constituirea unei rețele internaționale care să faciliteze cooperarea, schimburile culturale și de experiență în zonă Parteneriatului Estic. Se dorește creșterea nivelului de informare și conștientizare la nivel național și local pe temă potențialului patrimoniului cultural și natural al centrelor istorice de dimensiuni mici, precum Valea Hartibaciului, ca resursă pentru creștere inteligentă și dezvoltare sustenabilă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus