Duminică,
26.03.2023
Partial Noros
Acum
14°C

Gandul: Sima a fugit cu banii lui Tudor Chirila si Daniel Daianu!

Publicația online scrie astăzi că fostul președinte al Bursei din Sibiu ar fi dispărut cu banii mai multor persoane publice din România, printre care fostul ministru de Finanţe, Daniel Dăianu, cântăreţul Tudor Chirilă, omul de afaceri Puiu Popoviciu şi Marie Rose Mociorniţă.

”Sima se ocupa de conturile de tranzacţionare ale mai multor persoane publice, pe bursele din străinătate, şi numai el ar avea acces la banii din conturile respective. Poliţia a deschis o anchetă şi a declanşat urmărirea generală, iar Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare a deschis o anchetă la firmele lui Cristian Sima”, scrie gandul.info.

“Sunt stupefiat de dispariţia lui Sima. Am aflat din presă că Cristian Sima nu poate fi găsit şi că ar fi plecat cu banii clienţilor. Am crezut în buna credinţă a unor oameni dintre care unul a ajuns preşedintele Sibex. Am conturi deschise la cele două societăţi WBS România şi la WBS Holding pentru că mi s-a spus că doar aşa se putea tranzacţiona pe pieţele externe. Am investit pentru că mi s-a spus că sunt câştiguri mici dar sigure. Ştiam că nu lucrează în marjă, că riscurile sunt mici.

Extrasurile de cont primite de la firma de brokeraj arată că am contul pe profit nu pe pierdere, dar acum mă întreb dacă acest informaţii sunt sau nu adevărate. Poliţia şi autorităţile competente trebuie să investigheze ce s-a întâmplat cu banii clienţilor, dacă au avut loc tranzacţii neautorizate cu banii clienţilor”, a declarat Daniel Dăianu pentru Ziarul Financiar.

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a început joi o investigaţie la sediul societăţii de brokeraj WBS România după ce au apărut suspiciuni că fostul acţionar Cristian Sima ar fi fugit cu banii firmei WBS Holding.

  "CNVM a început astăzi, 11 octombrie 2012, o investigaţie la sediul societăţii de servicii de investitii financiare (SSIF) WBS Romania, pentru a verifica modul de operare al societăţii în relaţia cu clienţii, precum şi integritatea conturilor acestora. În acest context, autoritatea pieţei de capital recomandă clienţilor societăţii de servicii de investiţii WBS România care se consideră prejudiciaţi să depună reclamaţii la sediul CNVM. Menţionăm, totodată, faptul că WBS Holding nu este o entitate aflată sub autoritatea CNVM, nefiind autorizată de aceasta să desfăşoare activităţi pe piaţa de capital din România", se arată într-un comunicat transmis joi de CNVM.

Comisia menţionează că va investiga eventualele legături existente între WBS Holding şi WBS România, pentru a proteja investitorii care desfaşoară operaţiuni pe piaţa de capital prin intermediul WBS România.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus