Sâmbătă,
18.05.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Rabdare si tutun

 

E greu. E incredibil de greu să antrenezi echipa de baschet CSU Sibiu. Poate dintre toate echipele din țară, Sibiul e cel mai greu de antrenat. În primul rând, din cauza tradiției. Fiecare intrare pe parchetul Sălii Transilvania te obligă. Tricoul cu numărul 9 atârnat deasupra sectorului galeriei întărește această obligație. În al doilea rând, din cauza lipsei banilor. În ciuda tradiției, în ciuda a ceea ce înseamnă echipa aceasta pentru oraș încă nu s-a găsit un set de sponsori solid, care să poată pune la dispoziție un buget pentru a juca alături de cei mari și la acest capitol. În fiecare an, bugetul e adunat leuț cu leuț, fiecare activitate e socotită până la ultimul bănuț. Un transfer în plus, o cheltuială în plus și totul se destabilizează. În al treilea rând, din cauza suporterilor. Când a venit la Sibiu, prima laudă pe care a adus-o Dragan Petricevic a fost la adresa suporterilor, cei care îți „câștigă” patru-cinci meciuri pe sezon. Drept. Suportul fanilor a fost întotdeauna un important sprijin al performanței. Dar și reversul medaliei e pe atât de puternic și furtunos. Pentru că această incredibilă susținere la bine este și o terifică presiune la rău. În momentele în care echipa nu merge, când victoriile nu se înșiră, dinspre tribune spre teren vine o presiune pentru care trebuie să fii incredibil de solid, psihic, pentru a putea performa. În timpul meciului, imediat după și în special înaintea următorului meci. Iar ultimii ani au făcut tribunele mult mai exigente și mult mai puțin romantice. Susținerea tribunelor nu mai e necondiționată de multă vreme încoace. E și de înțeles având în vedere eșecurile și dezamăgirile din ultimele sezoane. E greu să ștergi totul cu buretele și să o iei de la început ca și cum anul trecut nu s-ar fi întâmplat nimic. Deși acum e o cu totul altă poveste. Echipa pare una de pripas, așa-i. Așa părea și Timișoara Cupei României. Răbdare și tutun spune o vorbă. Tutun mai este. Răbdare... om vedea.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

2 comentarii

CSU

Acum 11 ani

Bah da\' destept esti ... cum le stii pe toate...esti manager si director sportiv ... MAI BINE VEZI-TI DE POTAILE TALE !!!
Raspunde

BSI_Hermannstadt

Acum 11 ani

Un LIKE de la mine pentru articol-scrii un adevar.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus