Luni,
29.11.2021
Innorat
Acum
7°C

Dupa doi ani de procese si 27 de termene ULBS si AFT s-ar putea impaca

Universitatea ”Lucian Blaga” și Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” se judecă de mai bine de doi ani pentru o parte din spațiul de pe Bulevardul Vasile Milea în care, în trecut, ULBS avea Biblioteca Universitară. Odată cu acordul privind Anul Smart 2013 și acutizarea lipsei de spații cu care se confruntă ULBS, cele două universități sibiene dau semne că renunță la proces.
În ultima conferință de presă pe luna septembrie rectorul Ioan Bondrea a declarat că universitatea are o problemă destul de serioasă cu spațiile pentru cursuri și laboratoare. "Avem probleme cu spațiile necesare pentru activități didactice. Cei de la Liceul Economic doresc să rezilieze contractul pentru spațiile de pe str. Oituz, acolo unde universitatea are laboratoare, iar clădirea de pe strada Ion Rațiu este revendicată" a spus Bondrea. Acesta a mai declarat că ”ULB negociază cu AFT Sibiu pentru revenirea în spațiul de pe Bulevardul Vasile Milea”. Numai că pentru acel spațiu cele două instituții se judecă din data de 1 octombrie 2010. Imediat după ce ULBS a mutat Bibliteca Universitară în clădirea în care funcționează și Facultatea de Medicină, AFT a zidit pur și simplu intrarea. ”Dânșii ne-au cerut să evacuăm acel spațiu, însă noi am făcut investiții serioase în clădire. Cea mai mare parte a clădirii oricum a fost eliberată, odată cu mutarea Bibliotecii Universitare în spațiul nou. A rămas totuși Biblioteca Muzicală”, declara pentru Turnul Sfatului Daniela Bădilă, consilier juridic în cadrul Universității ”Lucian Blaga”, în primăvara acestui an. După nu mai puțin de 27 de termene de judecată reprezentanții ULBS și AFT au anunțat instanța de judecată că intenționează să se împace. Conform Tribunalului Sibiu, următorul termen de judecată este stabilit pentru data de 1 noiembrie, cu mențiunea ”Pentru soluţionarea litigiului pe cale amiabilă”.


La solicitarea Turnul Sfatului, conducerea AFT Sibiu a explicat faptul că există bunăvoință pentru soluționarea problemei, însă Justiția trebuie să-și urmeze cursul. ”Vă facem cunoscut faptul că Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” Sibiu, în calitate de instituție militară de învățământ superior, înțelege să facă disjungere între procesul aflat pe rolul instanței de judecată și bunele relații instituționale existente între părțile aflate în proces. Fapt pentru care, în vederea atingerii excelenței în formare și cercetare universitară, pentru exploatarea unor noi domenii educaționale complementare celor dezvoltate în prezent de către cele două instituții și, pentru creșterea vizibilității externe, AFT ”Nicolae Bălcescu” va organiza și pe viitor, în comun cu Universitatea ”Lucian Blaga”, manifestări științifice, conferințe, sesiuni științifice, workshop-uri, conform acordului încheiat de către ambele părți”, a transmis rectorul AFT Sibiu, Ghiță Bârsan. Cât privește declarația rectorul ULBS, cu privire la ”negocierile pentru revenirea în spoațiul de pe Bulevardul Vasile Milea”, conducerea Academiei Forțelor Terestre spune că se află ”în imposibilitatea de a formula un punct de vedere față de cele declarate, atâta timp cât procesul se află în plină desfășurare la Tribunalul Sibiu”.


Parteneriat între toate universitățile


La începutul noului an universitar, Universitatea ”Lucian Blaga”, Universitatea Româno-Germană, Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu”, Universitatea Alma-Mater și Universitatea Creștină ”Dimitrie Cantemir” au semnat un parteneriat de colaborare. Acesta vizează în special anul 2013, declarat de municipalitate Anul Smart și dedicat mai ales mediului universitar sibian și studenților.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus