Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
15°C

“Despre arta si razboi" se verniseaza la Brukenthal

Aristul Ilie Mitrea aduce în faţa publicului sibian o expoziţie „Despre artă şi război”, în cadrul căreia autorul redă diferitele forme ale războiului, de la conflictul între două state, până la conflictele separate, înterioare.

Lucrările acestui proiect expoziţional sunt realizate pe fondul unui plan de cercetare despre artă şi război. Plan care stă la baza tezei de doctorat „Artă şi Război” susţinută de artist. Teza îşi propune să prezinte opere de artă care au fost realizate ca elogii aduse victoriilor obţinute de soldaţi. Prin acest fapt se urmăreşte fuziunea şi influenţa dintre lumea războiului şi lumea artistică, astfel armata şi conducătorul acesteia sunt percepuţi ca artişti, iar artistul ca o armată. Lucrările prezentate în acest proiect expoziţional aduc un elogiu a ceea ce se numeşte „soldat”.

„Proiectul s-a contura în urma înţelegeri vieţii ca un război continuu purtat de om. Suntem născuţi din război şi trăim în război. Astfel deducem că termenul război nu se limitează doar la a descrie conflictul dintre două state, popoare sau rase umane, el având în structura sa şi însemne ale spiritualităţii. Pentru a exista conflict este nevoie de cel puţin două părţi, un ideal şi un scop. Dacă întreg universul uman este construit pe principiul dualităţii viaţă-moarte, trup-suflet; nici termenului război nu-i putea lipsi această structură”, spune Ilie Mitrea.

Vernisajul va avea loc marţi, 30 octombrie, de la ora 16:30, la Galeria de Artă Contemporană a Muzeului Naţional Brukenthal.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus