Vineri,
27.01.2023
Parțial Noros
Acum
-0°C

Ministerul Culturii: Centrul istoric al Sibiului, prioritate a Romaniei pentru UNESCO

Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional a transmis, luni, în cadrul unei conferințe de presă că o prioritate pentru România este includerea pe lista UNESCO a centrului istoric al Sibiului. La conferinţa de presă au participat Puiu Haşotti, ministru al Culturii, Sergiu Nistor, secretar de stat în Ministerul Culturii, şi Daniela Mihai, focal point pentru Comisia UNESCO România, angajată a Institutului Naţional al Patrimoniului (INP) şi consilier personal al ministrului Culturii. ”Noi încercăm să-l repunem (n.r. proiectul listării centrului Sibiului) pe masa Societăţii Patrimoniului Mondial şi va fi o nominalizare serială împreună cu centrul istoric Sighişoara", a spus Daniela Mihai, precizând că dosarul este în lucru şi, în acest sens, a fost încheiat şi un protocol de colaborare cu Primăria oraşului Sibiu.

Municipiul Sibiu a mai realizat un dosar de includere pe lista UNESCO, în anul 2007, dar, potrivit fostului ministru al Culturii Kelemen Hunor, acesta a fost respins, pentru că nu era întocmit conform cerinţelor UNESCO. Astfel, Ministerul Culturii a luat în calcul ceea ce la momentul respectiv a fost numită "o soluţie de rezervă", respectiv extinderea zonei Sighişoara, care figurează deja pe această listă, la zona Sibiului. Consiliul Local Sibiu a aprobat, în luna mai 2011, înscrierea Sibiului ca centru istoric pe lista patrimoniului mondial UNESCO, ca extindere de poziţie, alături de centrul istoric Sighişoara.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

6 comentarii

buluc

Acum 10 ani

In sfarsit..
Raspunde

Alex sibiu

Acum 10 ani

Ce ma bucur ce fain in sfarsit sibiul este apreciat la adevarata valoare.
Raspunde

mmmm

Acum 10 ani

electorale fapte nu povesti nu s-a vrut SIBIU e incoltit de serpi veninosi atit interior cit si la centru
Raspunde

@3

Acum 10 ani

Incoerenta te defineste..
Raspunde

rosu

Acum 10 ani

De Sighisoara si-au batut joc cu toate ca este pe lista. Au facut dintr-un oras medieval sasesc orasul lui Dracula. Pacat.
Raspunde

karla

Acum 10 ani

sa fim seriosi, pentru complexitatea si dimensiunea centrului istoric sibian mergea bagat separat. ma indoiesc ca politica UNESCO este: nu mai adaugam decat atasat cu ceva deja existent ca avem prea multe. atunci unde dracu e seriozitatea si respectul pentru ceva de valoare si original, nu conteaza numarul. de acor ca cu cat este mai mult cu atat are valoare mai mica dar in cazul de fata(orase europene medievale) nu se aplica.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus