Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Scoala din Cristian a primit cornuri mucegaite si muscate de soareci

Cornuri cu mucegai şi muşcături de rozătoare, ambalate fără elemente de identificare, au fost distribuite şcolii din localitatea sibiană Cristian, producătorul fiind chemat, marţi, să dea explicaţii Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor.

Conducerea şcolii din localitatea sibiană Cristian a reclamat, săptămâna trecută, Consiliului Judeţean, că în ultimul transport de cornuri pentru elevi au fost găsite mai multe produse cu urme de mucegai.

"Produsele ar fi trebuit să ajungă luni, 22 octombrie, însă firma a declarat că are o problemă şi le va trimite marţi, apoi le-au trimis miercuri, la ora 13.30, deşi orarul de distribuire este între 6.00 şi 10.45, pentru a putea fi împărţite elevilor. Joi, când s-au împărţit cornurile elevilor, au fost identificate produse cu urme de mucegai, atât în interior, cât şi în exterior. Conducerea şcolii ne-a trimis o sesizare scrisă", a declarat, luni, Ioana Nica, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Sibiu.

Cornurile au fost retrase imediat şi a fost înştiinţat Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Sibiu, care a făcut un control.

"În uma reclamaţiilor, ne-am deplasat la faţa locului, unde am prelevat eşantioane de produse din care reies abateri atât legate de conformitatea produsului, cât şi de modul de informare al consumatorului. Din punctul de vedere al conformităţii produsului, am găsit urme de mucegai şi muşcături de rozătoare, deşi ambalajul este intact, iar din punctul de vedere al modului de ambalare, ambalajul nu avea elemente de identificare şi caracterizare, este trecută o dată care presupun că e data valabilităţii. Reclamaţia este întemeiată, iar în 30 octombrie am invitat producătorii pentru a da explicaţii. Sancţiunile în acest caz sunt drastice, având în vedere faptul că pun în pericol viaţa şi sănătatea copiilor", a declarat Ioan Băra, şeful CJPC Sibiu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Consiliului Judeţean Sibiu, acesta este singurul caz de acest fel reclamat de şcolile din judeţ. În schimb, unele şcoli din mediul rural au trimis plângeri legate de faptul că nu este respectat orarul de distribuţie. Produsele de panificaţie ar trebui să fie distribuite şcolilor de două ori pe săptămână, între orele 6.00 şi 10.45.

Câştigătoarea licitaţiei pentru distribuirea cornurilor în şcolile din judeţul Sibiu este o firmă din Târgu Jiu care, însă, a subcontractat o altă firmă, din Turda.

Valoarea contractului încheiat cu Consiliul Judeţean Sibiu este de aproape 1,6 milioane lei, fără TVA, şi a intrat în vigoare din data de 3 octombrie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

9 comentarii

cip

Acum 11 ani

cum oare de-a catigat licitatia o firma din afara judetului,care pe langa asta a subcontractat o alta firma.,acum sa fie amendata si comisia de licitatii
Raspunde

#

Acum 11 ani

A oferit pretul cel mai mic.
Raspunde

anonimus

Acum 11 ani

cu atitea fabrici de piine in SIBIU a cistigat una din afara judetului iei ieftin te poti astepta la orce surpriza spaga de rigoare e in vigoare
Raspunde

#

Acum 11 ani

Primaria Sibiu putea sa puna o conditie, ca la aceste licitatii sa participe doar brutariile de familie. In acest fel dadea o mana de ajutor micilor afaceri locale si copiii primeau un produs proaspat si fabricat local. Dar romanii...
Raspunde

joseph

Acum 11 ani

Se tot face mare caz de conceptul de autonomie. Pai tocmai in cazul asta ar trebui sa se si puna in practica, fiecare unitate de invatamant sa fie libera sa-si aleaga furnizorul, poate chiar brutarul de proximitate, unde ar fi problema.
Raspunde

callas

Acum 11 ani

cata birocratie, cata risipa de resurse: ambalaj, combustibil pentru transport, ce pericol pentru sanatatea copiilor, iar folosul e zero! Si eu sunt de parere sa se dea o suma fixa scolilor cu care sa se gospodareasca singuri, altfel se ajunge la absurditati de genul: fiecare corn trebuie controlat de un functionar inainte de a fi distribuit, apoi se face un proces verbal de primire semnat de directorul scolii, intre timp cornul se mucegaieste si nu mai e comestibil, fuctionarul si furnizorul si-au incasat banii iar copiii raman flamanzi. Nu cred ca eliminand costurile \"capusa\" nu se gaseste o brutarie din Sibiu sa livreze in aceleasi conditii marfa apetisanta, fara ambalaj colorat dar pe cel mai scurt drum si \"just in time\".
Raspunde

CINDREA DEMISIA

Acum 11 ani

esti un incompetent, ne omori copiii si ii imbolnavesti. IN GERMANIA DEJA ITI PREZENTAI DEMISIA. RUSINE CINDREA! A CUI PSD-ist este FIRMA CARE ADUCE CORNURILE! BARA da-i amenda lui CINDREA, este un pericol social care pune vietile copiiilor nostri in primejdie. CINDREA prezinta-ti DEMISIA!!!
Raspunde

Florin

Acum 11 ani

Se face atata tam-tam cu campania ”PRODUS IN SIBIU” pentru a ajuta sustinerea locurilor de munca in judet. Chiar nu s-a gasit nicio firma sibiana sa preia acest contract? Ma indoiesc...aranjamente si permutari...
Raspunde

alunelu

Acum 11 ani

Cornurile sunt din Targu Jiu/Turda. Dar laptele e din Ungaria.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus