Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

CNM Astra- primul muzeu din tara care introduce codurile QR in ghidajul vizitatorilor

Motivaţi de faptul că accesarea internetului de pe dispozitivele mobile ia o tot mai mare amploare, reprezentanţii Complexul Naţional Muzeul Astra în parteneriat cu Neoma Solutions, a dezvoltat o alternativă la ghidajul clasic.

„Încă din data de 1 octombrie 2012, cei care vizitează Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale pot observa pe fiecare obiectiv un cod QR (Quick Response). Acesta este un cod bi-dimensional / cod matrice creat în 1994 de compania japoneză Denso Wave. Având capacitate de stocare de zeci de ori mai mare decât codurile clasice de bare şi fiind extrem de uşor de citit, codurile QR au deschis o nouă cale de transmitere şi recepţionare a datelor offline într-un mod rapid şi facil. Prin intermediul lor, un loc din lumea reală poate fi conectat cu o locaţie din lumea virtuală. Cu o simplă scanare ce durează mai puţin de o secundă se poate obţine pe telefonul mobil o foarte mare varietate de informaţii şi servicii”, spun reperezentanţii muzeului.

Orice posesor de smartphone care vizitează Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului poate accesa informaţiile aferente monumentelor expuse, printr-o simplă scanare a codurilor QR., care îi va direcţiona către pagina de internet optimizată pentru dispozitivele mobile.

Pe lângă informaţii specifice bilingve (in romană şi engleză), vizitatorii au la dispozitie şi un link către site-ul principal, unde se află datele complete, dar şi locaţia originală şi cea actuala a monumentului.

„Astfel, informaţiile pot fi actualizate extrem de uşor, fără costuri, iar în viitorul apropiat vor putea fi asociate diverse pagini pentru a alcătui trasee tematice sau concursuri gen ,,căutare de comori”. În prima parte a anului, în Muzeul în aer liber s-a desfăşurat un concurs cu scopul testării aplicaţiei. Rezultatele obţinute au fost foarte bune, noua modalitate de ghidaj, bucurându-se de o mare receptivitate în special în rândul tinerilor şi a familiilor”, mai spun reperezentanţii CNM Astra.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

3 comentarii

#

Acum 11 ani

Cand scad preturile la bilete?
Raspunde

vio

Acum 11 ani

au descoperit in sfarsit codurile QR, exact cand au inceput sa plictiseasca pe toata lumea. si au mai angajat si o firma pentru asta. Daca asta se intampla acum 2-3 ani, poate ca era demna de mentionat in presa, dar acum este penibil
Raspunde

ionel doda

Acum 11 ani

ati trecut pe la antipa, recent?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus