Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Cat costa un loc pe liste: 50.000 euro, cash

 

www.gandul.info a negociat un loc de parlamentar de la partidul lui Dan Diaconescu. Gândul a reuşit să negocieze, prin intermediul personajului fictiv Călin Pompiliu Popescu, candidatura pe listele PPDD într-un colegiu din Bucureşt, Popescu fiind sunat personal de Dan Diaconescu şi ajungând să negocieze cu şeful filialei din Capitală şi aflând că "taxa" este de 50.000 de euro. Astfel, în numai 24 de ore, personajul Călin Pompiliu Popescu a ajuns la un pas de a candida pe listele PPDD.
Luni, 29 octombrie, la ora 15:00, a fost creat profilul potenţialului candidat al PPDD. Numele său era Călin Pompiliu Popescu. Viitorului candidat i-a fost construită şi o pagină de prezentare în care spune că are 42 de ani; este căsătorit şi are un holding de companii, că a plecat din România în 1990 şi a trecut prin Germania şi SUA. În mod evident, Călin Pompiliu Popescu cu acest profil nu există. El există doar virtual pe pagina de Internet, precizează Gândul. Trei ore mai târziu, gandul.info a relatat despre contractul de exclusivitate pe care candidaţii PPDD sunt obligaţi să-l semneze, aflând totodată de la reprezentanţii PPDD că listele de candidaţi sunt deja finalizate.
Legea 334/2006 spune că un candidat la alegerile parlamentare poate utiliza in campania electorală 350 de salarii de salarii de bază minime brute pe ţară. Asta înseamnă că pentru alegerile parlamentare din acest an suma este de 245.000 lei adică 53.000 euro. Conform aceleiaşi legi, banii daţi partidului de un candidat propus pentru alegeri sunt consideraţi donaţie. Aceeaşi lege spune că o persoană fizică poate dona partidului suma 200 de salarii minim brute, ceea ce înseamnă 140.000 lei adică 30.800 euro.
Prin urmare, Călin Pompiliu Popescu nu putea să doneze partidului suma de 50.000 euro pentru că aceasta ar fi depăşit cu 20.000 euro pragul legal admis.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 196

Comentarii

4 comentarii

Odin

Acum 11 ani

:) si ce ne mira de la un partid de garsoniera?Asta arunca si o aura de seriozitare extrema asupra cosilierilor nostri locali! Viitorul luminos ne asteapta! Probabil ca batjocura asta de partid e menita sa ofere un respiro in ochii opiniei publice pentru leprele portocalii.
Raspunde

do re mi

Acum 11 ani

viitor foartr luminos ne asteapta cu ti cum zice un europarlamentar
Raspunde

do re mi

Acum 11 ani

viitor foartr luminos ne asteapta cu ,, ti \" cum zice un europarlamentar
Raspunde

BSI_Hermannstadt

Acum 11 ani

Citesc des Turnul Sfatului,insa cu acest articol v-ati coborat prea jos, d-lor. Am urmarit reportajul si la TV = apa de ploaie, nimic ilegal, din contra omul posibil candidat nu a fost mintitiin vreunfel cu ceva, pana la urmastiti unde e problema? Ca nu faceti voi o ancheta sa aflam cu adevarat cucat se vand locurile in partidele mari. Va recomand sa cugetati mai mult data viitoare cand veniti cu mizerii ca asta.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus