Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Mitropolia Ardealului a deschis o cantina pentru nevoiasi

 

În urma unui parteneriat încheiat cu Fundaţia Papageno din Elveţia, Biserica “Naşterea Domnului” a inaugurat astăzi o cantină care va oferi zilnic masa de prânz pentru 50 de persoane nevoiaşe.

Proiectul se numeşte “Dăruind vei dobândi” şi se bucură de finanţare din partea fundaţiei elvețiene, pentru perioada de iarnă. În cealaltă parte din an, costurile sunt suportate de parohiile arondate bisericii sibiene, prin eforturile părintelui protopop Ioan Coşa. În fiecare an, la 1 noiembrie are loc deschiderea oficială a proiectului social rezultat din parteneriatul instituţiilor amintite.

“Am deshis cantina socială în 2007, pentru 30 de persoane, iar de trei ani oferim masa pentru 50 de persoane. În fiecare zi din săptămână, oameni cu situaţie materială precară, oameni cu mulţi copii, oameni ce nu pot fi integraţi social, primesc aici masa de prânz”, a declarat părintele protopop Ioan Coşa, pentru Ziarul Lumina.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

11 comentarii

sibian

Acum 11 ani

Felicitari domnule Cosa. In asa ceva sta religia adevarata: iubirea fata de semeni. Nu in doctrine, nu in moaste, nu inchisi in biserici si manastiri. Inainte de-a fi religios esti OM. Nu chemati oamenii la religie, indiferent care o fi ea, chematii la omenie,compasiune,fata de cei mai putin \"norocosi\".
Raspunde

Oana

Acum 11 ani

Mancare pt 50 de persoane?? Si jumatate finantate de elvetieni? La cati bani intra in buzunarele bisericii, e bataie de joc!!! Ar avea bani suficienti sa construiasca spitale, scoli, locuinte sociale si sa hraneasca toti sarmanii...da\' mai bine mai cerem niste bani la credinciosi sa construim mastodonti de biserici.
Raspunde

@ oana

Acum 11 ani

Tu, personal, ai dat sau dai ceva pentru oamenii nevoiasi? Daca esti botezata, si tu esti parte a Bisericii! Deci, din cati bani intra in buzunarele tale, cati ies pentru scopuri sociale?
Raspunde

666

Acum 11 ani

pt 3, toti dei care au un loc de munca si platesc impozite dau pt ajutoare sociale mai mult decat dai tu asa de ochii lumii!
Raspunde

joseph

Acum 11 ani

Si totusi din articol lipsesc informatii esentiale, unde se afla aceasta cantina, cine poate beneficia de mancare gratuita etc.
Raspunde

@666

Acum 11 ani

Suntem multi care platim impozite si taxe, care apoi sunt distribuite de la centru de multe ori clientelar. Totusi 50 de oameni sunt hraniti de elvetieni si de biserica. Bravo lor.
Raspunde

Felicitari!

Acum 11 ani

Asta da actiune reusita! Astfel de actiuni vor atrage multa lume.
Raspunde

Odin

Acum 11 ani

Felicitari! Chiar daca nu ced ca bor are nevoie de finantari de la elvetieni pentru asa ceva, ceea ce se face e un lucru bun! Bv
Raspunde

TURCANA invita

Acum 11 ani

toti sustinatorii PDL cu cotizatia platita la o\" cherneza\" la biserica de pe str Constitutiei ...rusine
Raspunde

ortodox

Acum 11 ani

Felicitari parintelui Ioan Cosa. De ce nu ii invata si pe alti preoti sa faca actiuni asemanatoare nu numai sa ceara bani si iarasi bani si sa nu ajute deloc oamenii saraci?
Raspunde

Odin

Acum 11 ani

Plin de dezamagire realizez ca aces articol este doar o reclama. Proiectul nu e chiar asa de nou sinicimacar de anul asta. Doar ca anul asta au schimbat numele. Cantina functioneaza de fapt de prin 2009. Asta nu se numeste minciunica prin omisiune? ***89.35.192.2/servicii_furnizori.php?id=2506
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus