Duminică,
25.07.2021
Cer Senin
Acum
18°C

De dragul handbalului!

 

De când s-a înființat, echipă de handbal seniori  HC Sibiu  nu a reușit doar să câștige de-o manieră categorică primele două jocuri din divizia B, adunând în Sala Sporturilor Transilvania oameni de toate vârstele, ci i-a oferit și lui Gabriel Șofronici șansa să revină în orașul său natal. Exilat în Făgăraș, din motive strict sportive, portarul Gabriel Șofronici a petrecut ultimii patru ani departe de Sibiu. După ce a terminat junioratul la Clubul Sportiv Școlar din Sibiu, în anul 2008, Gabriel sau „Șoșo”, așa cum îi spun coechipierii, a fost nevoit să caute performanța în altă parte. A găsit-o în divizia A, la HCM Făgăraș. Au urmat patru ani de jocuri la cel mai înalt nivel, dar ceva lipsea. Făcea naveta, dar de trei ori pe săptămână trebuia să fie prezent la antrenamentele echipei, pentru că altfel nu prindea lotul. În plus, sibianul spune că simțea că „se făceau diferențe. se simțea că nu ești din oraș”.

I-a picat ca o mănușă auzul veștii că la Sibiu se construiește o nouă echipă de handbal masculin de seniori. „N-am mai stat pe gânduri”, spune Șoșo, care la cei 24 de ani ai săi este cel mai experimentat jucător din lotul pe care îl are la dispoziție antrenorul Matei Damian. De altfel, din echipa de handbal a Sibiului fac parte, într-o proporție covârșitoare, sportivii care anul trecut erau la categoria Juniori I a CSȘ Sibiu. Aceștia, la doar 18-19 ani, aveau nevoie de cineva versat în jurul căruia să se coaguleze. Antrenorul sibienilor, Matei Damian, puncta la un moment dat că experiența lui Șoșo „contează foarte mult, și era bine să mai fi avut încă doi-trei jucători cu o experiență ca a lui”.

Creștem încet, dar sigur!

Gabriel este o fire sportivă. Prima sa opțiune nu a fost handbalul, ci atletismul. A urmat apoi fotbalul, la care a renunțat pentru că oamenii din jurul echipei sibiene la care jucase „nu-și dădeau interesul”. Apoi, pentru că fratele său mai mare juca handbal, s-a lăsat și el convins să vadă ce și cum. Un lucru era cert: voia să joace portar! Sincer din fire, Șoșo recunoaște că abia în cel de-al doilea de la Juniori III s-a apucat serios de handbal. Apoi, pe când era Junior II, a prins și un cantonament cu lotul național al României, ca în 2008 să dea probe la Minaur Baia Mare. Nu s-a mai dus la băimăreni, iar apoi a apărut varianta HCM Făgăraș.

Odată prinsă șansa la Sibiu, Gabriel spune că nu îi va da drumul, însă admite că „mai e mult de lucru”. Șoșo consideră că trebuie pus accent pe unitatea grupului, care, cu siguranță, va duce la victorii și la apropierea publicului de echipa sibiană. „Trebuie să fim mai uniți. Sunt perspective, trebuie doar să fim serioși, ca să putem să atragem și publicul alături de noi. La Făgăraș, aveam o vorbă – să jucăm bine, să ne fie bine! Sperăm ca echipa să poată fi o rampă de lansare pentru juniorii care vin din urmă. Mie mi-ar plăcea în mod deosebit să se pună accentul pe tineri și, în special, pe sibieni. Le spun colegilor că trebuie să jucăm bine, să avem rezultate, că astfel oamenii se vor apropia de noi”, conchide acesta.

Handbal Club Sibiu are punctaj maxim după primele două jocuri în divizia B.

Comentarii

8 comentarii

dvd

Acum 8 ani

maine mai bine decat azi; bafta multa
Raspunde

Sibian

Acum 8 ani

bravo Șoșo !!! tine-o tot asa
Raspunde

barbu

Acum 8 ani

mare om,mare caracter! Soso!
Raspunde

Georg

Acum 8 ani

Whayy si ce ISTORIE fundamentala are Handball-ul pe acilea. PRIMUL Joc din tara (Romania deja) pe terenul Orasului, atunci la mai tarziul UCFS pe Str. Gimnasticii, langa Cimitirul vechi de pe Spitalgasse/Coposu, acum acolo Spitalul Judetean.Fara sa vorbim de Olimpiada din 1936 la Berlin unde Echipa Nationala (11 jucatori atunci, pe teren mare de fotbal) avea numai din Sibiu, Medias, Sighisoara..si doi din Sud, de forma, sa fie si asa-ceva in Echipa Nationala. Si dupa razboi imens de mult jucat barbati si femei, echipe mai multe..si toate BUNE de rupeau nasul celor de afara.. Bucurestiul fura toti jucatorii..SARCINA de SUS...
Raspunde

sb.

Acum 8 ani

Eram copil,prin anii 70-75,aveam echipa de handbal masculin, in div.A,tare de tot,meciurile se jucau pe zgura pe Luceafarul,tribunele ereau neincapatoare.Ce timpuri ! Ce echipe avea Sibiul in acele vremuri.Acum prafu si pulbere de miscarea sportiva in judet si tara ,nici educatie fizica nu se mai face in scoli.Trist dar adevarat.CAPITALISM SALBATIC RESPIRAM, cum vor ctreste nepotii nostri?
Raspunde

voica``

Acum 8 ani

Like Fratele Barbu !
Raspunde

YRgVNZaClF

Acum 8 ani

din stiinta mea creailda Prager este cea alaturata (astazi in renovare), fosta bellu, fosta vacarescu.Cu siguranta Hotel de France a fost demolat dupa cutremur in 1978.cat despre creailda din dreapta tind sa cred totusi ca este creailda socec pentru ca este iesita un pic din aliniament. Cladirea socec era cam la 75 de grade aliniata fata de calea victoriei
Raspunde

RloNYJEsOJHlNP

Acum 8 ani

Ah, Alex, ce de amintiri, la Romexpo mai meaergm si eu la targuri (mama lucra la ROMSIT centrala care se ocupa de productia sticlei si portelanului), eram un copil fericit daca primeam o insigna sau o guma. Poate gasesti pe undeva fotografii cu Hala Unirii si Spitalul Bucur, Piata Unirii asa cum era inainte de fantani, eu am amintiri foarte vagi.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus