Duminică,
27.11.2022
Innorat
Acum
2°C

Spectacolul "D’ale carnavalului“ al teatrului sibian se joaca la Ploiesti

Teatrul Naţional „Radu Stanca“ Sibiu participă la Festivalulde Teatru „Toma Caragiu“ de la Ploieşti cu spectacolul „D’ale carnavalului“ în regia lui Silviu Purcărete.

„După succesul înregistrat în cadrul Festivalului Naţional de Teatru cu spectacolele „Călătoriile lui Gulliver“, „Ultima zi a tinereţii“ şi „Aşteptându-l pe Godot“, Teatrul Naţional „Radu Stanca“ Sibiu îşi continuă turneul naţional la Ploieşti. Spectacolul regizat de Silviu Purcărete la Sibiu este o montare fidelă a textului scris de Ion Luca Caragiale şi aduce pe scenă lumea carnavalului şi a bâlciului într-un vârtej de situaţii comice construite în jurul unor complicaţii amoroase. Scenele sunt construite viu, cu o forţă populară, în care muzica originală compusă de Vasile Şirli devine un element decisiv în articularea mesajului. Tensiunea şi misterul fiecărei replici sunt susţinute prin jocul de lumini creat de regizor şi de scenograful Dragoş Buhagiar, cel care semnează costumele şi decorul din acest spectacol. Ca un factor inedit, muzica din spectacol este interpretată live de actorii teatrului reuniţi de această dată într-un ansamblu muzical”, spune Adrian Tibu, purtătorul de cuvânt al Teatrului “Radu Stanca”.

Din distribuţie fac parte Ema Veţean, Veronica Arizancu, Oana Bârză, Emöke Boldizsar, Eva Ungvari, Vlad Robaş,Tomohiko Kogi, Claudiu Fălămaş, Liviu Vlad, Nicu Mihoc, Constantin Chiriac, Adrian Matioc, Marius Turdeanu , Liviu Pancu, Cristian Stanca, Cristina Ragos, Raluca Iani, Serenela Mureşan, Ofelia Popii, Pali Vecsei, Mihai Coman, Florin Coşuleţ, Adrian Neacşu, Cătălin Pătru, Edi Pătraşcu, Viorel Raţă şi Cristina Stoleriu.

Spectacolul a obținut premiile pentru cel mai bun spectacol, cea mai bună regie, cea mai bună scenografie şi cel mai bun actor într-un rol secundar (Adrian Matioc) în cadrul Galei festCO 2012.

Cea de-a II-a ediţie a Festivalului de Teatru „Toma Caragiu“ are loc în perioada 7 – 10 noiembrie.

Spectacolul va avea loc joi, 8 noiembrie, de la ora 19:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Ploieşti. Preţul unui bilet la spectacolul Teatrului Naţional din Sibiu este de 50 de lei, respectiv 25 de lei cu reducere pentru elevi, studenţi şi pensionari.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus