Sâmbătă,
03.12.2022
Partial Noros
Acum
6°C

Personalitatile de referinta ale Sibiului. Editia ”masculina” | Foto

Zeci de bărbați cu funcții și recunoaștere publică au asistat la evenimentul dedicat lansării volumului ”Personalităților de referință ale Sibiului”, o carte ce reunește 76 de interviuri cu tot atâtea personaje relevante din mai toate domeniile de existență ale Sibiului.
Cartea vine la câteva luni după editarea uneia asemănătoare - ”Femei puternice, femei de succes”, realizată de aceeași echipă coordonată de Ioana Bărbulescu și Gabriela Vișan. ”A fost o plăcere și o provocare care m-a onorat, în primul rând pentru că am cunoscut personalitățile orașului meu natal și în al doilea rând mă simt mândră că trăiesc într-un oraș ca Sibiul, unde talentul, cultura generală, profesionalismul nu sunt flori rare, ci, spre fericirea mea, ne înconjoară”, arată Ioana Bărbulescu în prefața cărții.

Un cuvânt de spus

Gabriela Vișan a arătat că personajele din cartea lansată la Sibiu sunt ale prezentului, dar nu doar cel imediat. ”Am încercat să scoatem în evidență cele mai importante personalități din Sibiu, fie că vorbim de personalități ale administrației, mediului politic, celui universitar, cultură sau mass-media. Am considerat că fiecare dintre cele 76 de personalități din această carte au avut la un moment dat un cuvânt de spus, un rol important pentru tot ceea ce înseamnă Sibiul de azi”, arată Gabriela.

Primii trei: mitropolitul, Johannis și Cindrea

Prima personalitate al cărui interviu se regăsește în ”Personalități de referință ale Sibiului” este ÎPS Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului. ”Am stat și m-am gândit în momentul în care am fost solicitat să dau interviu. Am întrebat mai întâi dacă este un dicționar. Mi-au spus «nu», este o carte a momentului. Am spus că dacă va fi folositoare prezența mea acolo o voi face cu plăcere. Dar, de fapt, referitor la numele acesta enorm de important, «personalitate», eu m-am gândit că sunt doar o scânteie pe care Dumnezeu a rânduit-o ca să aprind flăcări în sufletele tuturor celor care fac parte din Biserica Ortodoxă Română și nu numai. De aceea, cu smerenie spun că trecutul va judeca dacă noi am fost sau nu mari sau mici personalități. A fost o mare cinste pentru mine să fac parte din această carte”, a spus ÎPS Laurențiu Streza.
Primarul Sibiului, Klaus Johannis, nu a putut fi prezent la eveniment, dar a transmis un mesaj. ”Cartea este o imagine a vieții orașului, a principalilor actori ai dezvoltării Sibiului. Fie oameni ai administrației, de afaceri, cultură sau mass-media, personalitățile descrise în carte au contribuit și contribuie la succesul Sibiului. Mă bucur să mă număr printre aceștia”.
Președintele Consiliului Județean Sibiu, Ioan Cindrea, a avut un discurs la fel de concis.”E o onoare pentru mine. Mă străduiesc să nu dezamăgesc având în vedere încrederea care mi-a fost acordată”.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

CINDREA DEMISIA

Acum 10 ani

CINDREA DEMISIA! esti un om fara valoare, un incompetent. Deja i-ai dezamagit și le-ai pierdut increderea colegilor din PSD, sa nu mai vorbim de oameni...
Raspunde

LLLLL JJJJJJ BBBBB

Acum 10 ani

CLASAMENTU REAL K JOHANNIS LOCU 1 SI 2 LOCU 3 MARTIN BOTEHHS
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

barbulescu si visan sunt doua nume care mie imi trezesc amintiri legate de personaje politruce si kulturnice din vremurile de trista amintire. Chiar daca e simpla coincidenta de nume, cele doua individe care au scris cartea dau dovada de aceeasi micime de caracter ca si personajele la care ma refer. Ce anume le califica pe aceste individe sa faca clasificari si judecati de valoare a oamenilor importanti din Sibiu? Cu ce au revolutionat Sibiul indivizi ca Streza sau Cindrea, prin ce merite deosebite s-au remarcat ei, in afara de faptul ca sunt niste oameni mediocri ai unor sisteme? Totul este o fanfaronada in care cativa oameni cu adevarat valorosi gireaza mangafale efemere. Rusine.
Raspunde

DEZAMAGIRE

Acum 10 ani

Exceptand personajele care au coordonat aparitia cartilor (diferenta fata de a SCRIE co carte), cei omagiati au achitat suma de 700 RON pentru a aparea. \"Datorita\" sau \"din cauza\" celor doua personaje, anumite personalitati au ales sa nu fie prezente (vezi primarul). Superficialitate. Ma mir ca anumite persoane de seama ale vietii publice sibiene dau curs unor astfel de evenimente initiate. Sau, poate, nu sunt \"de seama\"?......
Raspunde

Doua **** ****

Acum 10 ani

Cum au esuat si in privat, asa si cu scrisul, nivel de a 4-a, si nu prima jumatate a clasei... Ma mir ca ***** de David inca mai are o bruma de influenta sa-si mai scoata nulitatea de odrasla adoptata pe tapetul unei meserii ce se simte jignita cu asa reprezentanti
Raspunde

Ioan

Acum 10 ani

Sunt intre personalitatile din carte si sunt mandru ca am fost selectionat sa apar in aceasta carte. Felicitari fetelor! nu va lasati influentate de un absolvent de liceu de muzica tinut in brate de tata care plin de invidie are comentarii rautacioase... stiu ca ati muncit mult, iar evenimentul in sine a fost la inaltime.
Raspunde

Ciprian

Acum 10 ani

Ati deschis cartea? Abia marti a fost lansata. 76 de personalitati din Sibiu, de prima marime, au dat girul acestui proiect, plus Muzeul Brukenthal si Camera de Comert Industrie si Agricultura. Lectura placuta!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus