Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Targul de Craciun incepe in 24 noiembrie

6 ani. De 6 ani, Târgul de Crăciun dă o nouă imagine sărbătorilor de iarnă din Sibiu. Spectacolul de deschidere a Târgului va fi unul cu totul și cu totul inedit, un show de muzică și lumini, o premieră pentru Târgul de Crăciun sibian.

 

Anul acesta, târgul amenajat în Piața Mare va reuni 65 de căsuțe. Expozanți din toate colțurile țării, peste 20 de județe, vor aduce la Sibiu, timp de o lună de zile, produse felurite, de la cadouri tradiționale la tot felul de bunătățuri specifice sărbătorilor de iarnă. Iar cât timp vizitatorii își vor căuta cadoul potrivit pentru cei dragi vor putea gusta frigărui din fructe trase în ciocolată, clătitite cu bucăți de fructe sau delicioasele produse ale gastronomiei maghiare, prezente și la CibinFest 2012. „Tuturor ne face plăcere să oferim cadouri celor dragi de sărbători. În această perioadă a anului e o „febră” a cadourilor, dacă îi putem spune așa. În Târgul de Crăciun am reunit expozanți din toate domeniile tocmai pentru a veni în întâmpinarea celor care își caută cadoul potrivit dar nu au la dispoziție foarte mult timp pentru a umbla în magazine. Ne dorim ca oferta expozanților selectați pentru ediția din acest an a Târgului de Crăciun să fie de un real folos celor care își doresc cadoul perfect”, spune Andrei Drăgan Răduleț, organizatorul târgului. Sibienii vor putea alege dintre miile de produse expuse în târg lumânări sculptate manual, globuri din FiMo, accesorii și obiecte decorative din fier forjat, blănuri și accesorii din blană, ceaiuri deosebite în cutii cadou și jucării din materiale ecologice. Iar Târgul de Crăciun din acest an va ocupa o suprafață totală de 5000 de metri pătrați.

Târgul de Crăciun din Sibiu se deschide în acest an în 24 noiembrie și își va închide porțile în 26 decembrie, în a doua zi de Crăciun. Deschiderea oficială a Târgului, un spectacol de muzică și lumini, va avea loc în seara zilei de 24. Din programul cultural nu lipsesc nici în acest an concertele de colinde, mai multe formații și ansambluri urmând să concerteze pe scena ce va fi amenajată în centrul orașului.

Atelierul lui Moș Crăciun, principalul punct de atracție pentru cei mici la ediția trecută, îi așteaptă din nou pe tinerii meșteșugari în atelierele lui Moș Crăciun. Atelierul va fi amenajată în zona din fața bradului. Ca o noutate față de atelierele din anul precedent, anul acesta, cei mici vor putea învăța cum se fac lumânările, după metodele și tehnicile tradiționale. Tot pentru cei mici, anul acesta va fi adus în Piața Mare un carusel nou, fabricat special pentru Târgul de Crăciun din Sibiu.

Imaginea feerică a Târgului de Crăciun va fi completată anul acesta de plasa de stele ce va fi montată peste Piața Mare. Ieslea va fi din nou unul dintre principalele puncte de atracție. „Am construit o nouă căsuță pentru scena nașterii Domnului, în care deosebita sculptură va arăta și mai bine”, mai spune Andrei Drăgan Răduleț. Sculptura a fost realizată în anul 2011, timp de șase luni, din lemn de tei și reprezintă în mărime naturală scena Nașterii Mântuitorului. Sculptura a fost donată Târgului de Crăciun de Fundația Austria Pro România.

Târgul de Crăciun din Sibiu este un proiect cultural inițiat de Fundația Au-Ro Austria Pro Romania și Biroul Atașatului Social al Ambasadei Austriei, în parteneriat cu municipalitatea sibiană. Deschis pentru prima dată în anul 2007, anul Capitalei Culturale Europene, Târgul de Crăciun a ajuns cunoscut la nivelul întregii țări pentru amploarea și tradiția creată, respectând un concept bine stabilit.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

alex

Acum 11 ani

cel mai frumos targ dupa parerea dupa cel din VIENA BRAVO SIBIU BRAVO DOMNULE PRIMAR
Raspunde

mia

Acum 11 ani

Abia astept sa merg
Raspunde

buluc

Acum 11 ani

Chiar este cel mai frumos targ din tara, atmosfera creata este de nepretuit! Felicitari primariei!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus