Marţi,
31.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
-0°C

Expozitie dedicata copiilor la Muzeul Astra

Proiectul ”Jocul de acasă” continuă cu o expoziţie la Casa Hermes. Complexul Naţional Muzeal ASTRA împreună cu Fundaţia pentru Meşteşuguri, Bucureşti au pregătit un proiect special, prin care încearcă promovarea patrimoniului cultural material şi imaterial în rândul sibienilor.

Expoziţia se doreşte a fi un feedback al proiectului “Jocul de acasă”, demarat de către Fundaţia pentru Meşteşuguri în anul 2005 şi desfăşurat în patru etape: Oltenia, Banat, Moldova şi Transilvania (zona Sibiului).

Proiectul, finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, îşi propune promovarea patrimoniului cultural material şi imaterial din diversele zone ale ţării, pornind de la premisa că jocul ne leagă afectiv de acel loc pe care fiecare dintre noi îl denumeşte cu termenul generic de ,,acasă,,.

"Cu cât ne apropiem de sărbătorile de iarnă, dorul de casă devine mai arzător, un motiv în plus pentru organizarea unei expoziţii, ca cea pe care noi o propunem. În cadrul expoziţiei vor fi prezentate marionetele confecţionate de artistul plastic Ana Ponta. De asemenea, publicul va avea posibilitatea să vizioneze, proiecţiile video ale spectacolelor de animaţie realizate în cele patru etape ale proiectului, intrând astfel în contact cu legendele, basmele, obiceiurile, credinţele populare, dansurile, muzica şi costumele tradiţionale”, a declarat muzeograful Elena Găvan, coordonatorul proiectului.

În cadrul celei de-a IV-a etape - Transilvania, Complexul Naţional Muzeal ASTRA Sibiu s-a constituit în calitate de partener. Beneficiarii proiectului au fost elevii Şcoalii Gimnaziale „Regina Maria” din Sibiu, precum şi elevii Clubului Copiilor din Avrig, care au putut viziona teatrul de marionete “Jocul de acasă” Transilvania.

Expoziţia va fi vernisată joi, 15 noiembrie, de la ora 13:00, la Casa Hermes.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus