Luni,
06.12.2021
Ninsori Usoare
Acum
1°C

Iluminat public de la zece metri inaltime pe Turnisorului si Poplacii

La începutul primăverii viitoare, pe Calea Turnișorului ar urma să funcționeze o nouă rețea de iluminat public. ”Pe această stradă vor fi montaţi 64 de stâlpi de iluminat cu o înălţime de 10 metri, vor fi instalate corpuri de iluminat. De asemenea, constructorul va amenaja reţeaua de alimentare şi va monta punctul de aprindere. Termenul de execuţie a lucrărilor este de trei luni, ordinul de începere  fiind emis în data de 21 noiembrie”, arată reprezentanții Primăriei Sibiu.
Constructorul angajat să monteze noul sistem de iluminat este SC Repcons SRL din Sibiu, valoarea contractului fiind de 276.000 de lei, fără TVA.
Mai mulți stâlpi – 94 – ar urma să fie amplasați pe Calea Poplăcii. Ordinul de începere a lucrărilor va fi dat, pentru montarea noului sistem de iluminat, abia în primăvară, când lucrările de reabilitare a străzii vor mai avansa. Constructorul angajat pentru această lucrare este SC Elba Com SA, din Timișoara, valoarea contractului fiind de  453.000 de lei fără TVA.
În prezent, în curs de derulare sunt procedurile de achiziție pentru modernizarea iluminatului public pe străzile Calea Cisnădiei și Alba Iulia.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

radu

Acum 9 ani

poate monteaza macar 2 stalpi de iluminat si pe dr stanca pe portiunea de drum de la bcr pana la casa de cultura ca e o bena totala si te trezesti noaptea ca dai de caini si de boschetari care isi fac veacul pe acolo
Raspunde

siby

Acum 9 ani

Da, e normal sa avem si in curtile noastre lumina de pe strada si sa ne fie casele luminate ca sa nu putem dormi noaptea. Normal ar fi fost sa fie stalpii de max. 7m pentru ca lumina sa fie discreta. De ex. in multe orase din Europa se folosesc la iluminatul stradal corpurile de neon duble 2x36W , la care intre orele 18-23 si 05-08 functioneaza ambele tuburi, iar intre orele 23-05 doar un tub! Interesant si economic nu-i asa?
Raspunde

siby

Acum 9 ani

Si mai nou exista tehnologia cu led-uri care se foloseste cu succes deja in multe orase din Romania!
Raspunde

Luminita

Acum 6 ani

Ar fi foarte bine daca primaria ar lua in calcul un sistem de iluminat cu led-uri la nivelul intregului oras. La fel cum au facut cu modernizarile din 2007, ar putea incepe din zona centrala, urmand sa extinda apoi si spre cartierele marginase. Daca au putut alte orase mai mici (vezi Copsa Mica), sunt convins ca o retea bazata pe becuri LED e posibila si la Sibiu.
Raspunde

@Nemultumitu' satului - radu cel mic

Acum 6 ani

Ia uite ce probleme au că...ții aștia cu viluțe: să nu le bată lumina in curti. Băi frustratule, da' atunci cand posibilul hot de la tine din curte este vizibil din cauza luminii, tot nemultumit ramai? Cu asa mentalitate inapoiata...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus