Marţi,
26.10.2021
Cer Senin
Acum
-2°C

Perisic: "Sibiul este orasul baschetului, de aceea am venit la CSU"

Miodrag Perisic este oficial noul antrenor al echipei de baschet masculin CSU Sibiu.

Sârbul îl înlocuiește pe banca tehnică a „studenților” pe Dragan Petricevic, cel care a condus-o pe CSU Sibiu în primele nouă etape ale Ligii Naționale de Baschet Masculin, ediția 2012-2013.

Perisic(foto stânga) a fost prezentat luni, 26 noiembrie 2012, în cadrul unei conferințe de presă, la care au mai fost prezenți Mircea Vulc, directorul clubului, și Horațiu Floca, directorul sportiv de la CSU.

„Am avut destul de puțin timp ca să găsim alt antrenor. L-am solicitat pe Misha Perisic, cu care sunt în relații foarte bune, ca și cu Dragan, de altfel, de foarte mult timp. EL a acceptat, și-a lăsat echipa din Egipt și a venit la noi cât a putut de repede”, a declarat, în deschidere, Vulc(foto dreapta).

„Nu este cea mai bună perioadă pentru ca un antrenor să vină la o echipă”

Perisic este instalat la CSU, după ce Petricevic a ales să plece în străinătate, despărțirea de sibieni făcându-se de comun acord. După primele nouă runde din sezonul regulat, CSU Sibiu ocupă doar locul 11, cu 12 puncte. „(…) vă spun că aceasta nu este cea mai bună perioadă pentru ca un antrenor să vină la o echipă”, a punctat Perisic, care a mărturisit că și-a dorit să revină în Europa, ultima dată antrenând în îndepărtatul Egipt. „În ultima vreme începusem să mă gândesc să mă reîntorc în Europa. Am căutat oportunitati bune, în care să mă simt bine și în care să cred că pot să fac rezultate bune. Am vorbit cu Mircea(n.r.r Vulc), iar când această ofertă de la Sibiu a venit  am acceptat sută la sută. Nu m-am mai gândit la condiții, la bani, pentru mine a fost bine să vin și să încerc să fac o treabă și rezultate bune”, a mai spus acesta.

A cerut șapte-zece zile

Tehnicianul sârb, care a sosit în Sibiu duminică, a cerut între șapte și zece zile pentru a putea să își facă o părere corectă despre starea echipei sibiene. Însă, Perisic a reliefat faptul că formația de baschet are un atu important. „E devreme, am făcut doar un antrenament. Așteptările mele sunt să jucăm bine, să dăm maximum și să avem cele mai bune rezultate. În următoarele șapte-zece zile vom putea vorbi despre echipa noastră mai mult, acum pot să spun doar că avem o echipă bună, iar apoi mai vedem cum vom continua. Spre în bine. (…) Acesta este un oraș al baschetului, tocmai de aceea am și venit. După așteptările mele vom face o treabă bună. Nu pot să vă spun acum pe ce loc vom termina, ci doar că eu cred  că vom face o treabă bună – singurul lucru pentru care am venit din Egipt aici. (…)Cred că această echipă nu are nevoie de multe lucruri. Poate nu are cel mai mare buget din țară, toată lumea știe acest lucru, dar aici e o organizare bună, fani de calitate, acesta este orașul baschetului. Acestea sunt plusuri în fața multor cluburi din Ligă”, a declarat Miodrag Perisic.

Prima întâlnire dintre noul antrenor al CSU Sibiu și baschetbaliști a fost una de scurtă durată. Perisic a fost prezentat de Mircea Vulc, după care, luni, în jurul orei 11, a condus primul antrenament. „Nu am vorbit prea mult cu jucătorii, am fost doar prezentat de către președintele clubului, am făcut un antrenament de o oră, iar apoi vom începe mai în forță”, a mai spus Perisic, care promite că va da fiecărui jucător șanse să demonstreze dacă merită să evolueze în tricoul sibienilor. „Despre schimbări cred că este bine să vorbim în următoarele șapte-zele zile. Trebuie să îi văd pe băieți, să le dau tuturor șanse, iar dacă cineva nu merită să continue, trebuie să facem ceva”, a subliniat Perisic.

Nu se schimbă obiectivul!

Potrivit lui Mircea Vulc, obiectivul echipei – accederea în play-off – nu s-a schimbat, chiar dacă CSU Sibiu se află în fața unui debut slab în campionat. „Obiectivul este neschimbat, vrem să intrăm în play-off”, a declarat Mircea Vulc.

În altă ordine de idei, sâmbătă, întâi decembrie, de la ora 18.00, se joacă derby-ul județului Sibiu, între Gaz Metan Mediaș și CSU Atlassib Sibiu, un adevărat debut de foc pentru Perisic. „Mi-a plăcut această echipă și conducerea ei, tocmai de aceea am decis să vin. Acum o să avem un joc care nu este ușor, iar apoi meciuri miercuri-duminică. Nu avem mult timp la dispoziție pentru o muncă de calitate, dar hai să încercăm să facem tot ce putem mai bine. Vineri vom vorbi despre Mediaș, însă este mai important să schimbăm imaginea echipei noastre, ca ei(n.r. - jucătorii) să înceapă, pas cu pas, să aibă încredere în ei. Cred că putem să facem rezultate bune”, a punctat Perisic.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus