Un grup de elevi ai Colegiul Național "Samuel von Brukenthal" din Sibiu, alături de membrii Asociației Tură în Natură, au realizat în week-end ecologizarea pe biciclete a unor porțiuni din traseul cicloturistic ”Emil Cioran”.
”Cu toate că este o zonă protejată, importantă pentru valorile naturale pe care le adăpostește atât la nivel național cât și la nivel local, pentru unii locuitori ai județului Pădurea Dumbrava reprezintă numai o groapă de gunoi unde își aruncă deșeurile menajere sau de construcții. Pentru că din pacate în unele zone ale rezervației se acumulaseră cantități mari de deșeuri aruncate ilegal, ce poluau atât fizic cât și vizual aceasta zonă deosebită, elevii Colegiul Național "Samuel von Brukenthal" au avut inițiativa ecologizării lor”, spun organizatorii acțiunii.
La acțiunea de ecologizare au participat 25 de elevi ai Colegiului Național "Samuel von Brukenthal", alături de profesorii lor și de membrii Asociației Tură în Natură. Prin efortul comun al celor două grupuri de voluntari au fost adunate peste o tonă de deșeuri care erau acumulate în anumite zone ale pădurii. Primăria Sibiu a pus la dispoziție două containere pentru a rezolva problema degajării gunoiului strâns cu ocazia acestei acțiuni.
Pentru a fi ecologiști până la capăt toți participanții la acțiune au pornit către locul de desfășurare a evenimentului pe biciclete. După terminarea acțiunii de ecologizare toți participanții au parcurs traseul cicloturistic ”Emil Cioran” pe biciclete. Pentru unii dintre ei această tură a fost una în care au descoperit locuri deosebite din punct de vedere peisagistic și cultural din imediata apropiere a orașului lor.
Traseul traversează o zonă frumoasă din Rezervația Naturală Pădurea Dumbrava, o zonă protejată complexă de floră, faună, peisagistică şi culturală, cu o suprafață de 993 ha, care face parte integrantă din orașul Sibiu. Mai mult de jumătate din arboretele Rezervației Naturale Pădurea Dumbrava depăşesc un secol. Specia dominantă este stejarul, însoțit de gorun, carpen, ulm, cireş pădureţ, jugastru și tei. Flora ierboasă a pădurii include brânduşe, orhidee și o specie endemică (care se găsește numai aici), opaiţa. Fauna pădurii deţine exemplare de căprior, veveriţe sau vulpi. Străbătând poteca cicloturistică putem vedea și auzi o multitudine de păsări printre care piţigoiul, mierla, presura, ciocănitoarea, gaiţa sau uliul șorecar.
În luna octombrie Asociația Tură în Natură a inaugurat primul traseu cicloturistic care leagă Sibiul de localitățile înconjurătoare, traseu marcat cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Sibiu. Traseul de cicloturism ”Emil Cioran” traversează o zonă foarte frumoasă din Pădurea Dumbrava, care din păcate este poluată cu deșeuri aruncate ilegal pe parcursul lui. Asociația Tură în Natură, cea care a marcat traseul de cicloturism și se ocupă de întreținerea lui, își propune să continue acțiunile de ecologizare a zonelor traversate de acest traseu.
Pentru mai multe detalii legate de traseul de cicloturism ”Emil Cioran” puteți scrie pe adresa de e-mail info@turainnatura.ro sau sa accesati pagina asociatiei www.turainnatura.ro.
Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube
Tag-uri: Emil Cioran , Primăria Sibiu , Pădurea Dumbrava , Consiliului Județean Sibiu , Colegiului Naţional , Colegiul Național Pedagogic , Asociația Tură , Rezervației Naturale Pădurea D , Asociației Tură
Vizualizari: 217
Ultimele comentarii
Acum 12 ore
Tov.Escu
Acum 13 ore
Emil
Acum 13 ore
@Aci Dutu
Acum 13 ore
Emil
Acum 13 ore
???