Luni,
28.11.2022
Ceata
Acum
0°C

Andreea Marin la Sibiu: Nu scrieti despre mine, scrieti despre femeile batute zilnic!

Andreea Marin Bănică a venit astăzi la Sibiu pentru a susține lupta împotriva violenței domestice și pentru a spune femeilor care suferă acasă că au alternative și trebuie să facă ceva. Vedeta TV esteambasadoarea AVON în Campania Respectului și a invitat sibienii să ia atitudine și să facă ceva împotriva cazurile de violență. Statisticile arată că în țara noastră o femeie are de suferit la fiecare 30 de secunde.

Evenimentul a fost organizat de AVON, împreună cu Andreea Marin Bănică, reprezentanţii A.L.E.G Sibiu şi autorităţile locale, pentru a marca Ziua Internaţională a Luptei Împotriva Violenţei Domestice.

”Am ajuns să am zilnic contact cu mii de femei din România și din diaspora. În fiecare lună, cea mai discutată problemă este cea a violenței în familie. Femeile care trec prin asta nu reușesc să mai gândească logic, se gândesc doar ce se va întâmpla dacă află soțul că merg la Poliție, sau dacă va rămâne copilul fără un acoperiș deasupra capului. Practic teama lor este că nu au opțiuni”, a spus Andreea Bănică.

Mesajul prezentatoarei TV a fost acela că femeile care trec prin cazuri de violență domestică au opțiuni și nu trebuie să rămână pasive. ”Poate vă închipuți că violența domestică este ceva usual, poate niște vorbe în vânt sau o palmă trasă așa, de atenționare. Un studiu arată că 44 la sută dintre români cred că nu este bine să te amesteci în familia altuia. De accord, dar până la un punct, dacă îți pasă!”, a mai spus Andreea Marin.

Totodată astăzi, compania AVON a donat 5000 de dolari asociaţiei A.L.E.G Sibiu, pentru sprijinirea „Centrului de Suport şi Advocacy pentru siguranţa victimelor violenţei familiale”. Acest proiect şi-a propus să contribuie la influenţarea politicilor publice la nivel local şi naţional, în domeniul prevenirii şi combaterii violenţei familiale. În plus, prin intermediul acestui program se urmăreşte integrarea managementului riscului ca abordare nouă în procedurile de lucru şi în cadrul serviciilor de la nivel local, pentru asigurarea protecţiei victimelor violenţei în familie.

1000 de paturi pentru 1000 de femei eliberate

Evenimentele din Sibiu, dar şi sprijinul acordat „Centrului de Suport şi Advocacy pentru siguranţa victimelor violenţei familiale” fac parte din programul „1000 de paturi”, lansat de AVON sub umbrela „Campania Respectului”. Prin intermediul acestui program, AVON îşi propune să strângă fondurile necesare pentru suplimentarea paturilor existente în centrele maternale din România. Oricine poate contribui la strângerea fondurilor necesare pentru cumpărarea a încă 1000 de paturi, achiziţionând bijuteriile respectului AVON. Colecţia de bijuterii cu simbolul infinitului, compusă din Brăţara Curajului, Inelul, Brăţara şi Colierul Respectului, a fost special creată pentru această campanie, toţi banii obţinuţi din vânzarea produselor urmând să fie folosiţi exclusiv pentru a atinge acest scop.

„Din 2008 vorbim femeilor despre respect și libertate. Campania Respectului pentru femei  și-a propus să sprijine femeile abuzate și familiile acestora și să rupă lanțul violenței domestice. Credem că cea mai mare problemă cu care ne luptăm în prezent este faptul că violența este considerată un lucru normal în România. Prin creșterea numărului de paturi din adăposturile dedicate victimelor violenței domestice putem ajuta aceste femei să înceapă o viață nouă, departe de bătăi și suferință.“, declară Raluca Kișescu, Director de Marketing .

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

7 comentarii

gigi

Acum 10 ani

Sa avem paravon dar ce avem noi aicea cucoana Marin lu care Banica nu ii mai da alicea. Daca femeile nu ar mai fi atat de vaci si junincutze si ar pricepe ca boii e mai tare ca ele si-ar mai tine pliscu si in 70% din cazuri ar scapa cu mufa intreaga. Dar nu ele vor egalitate dar ele uita ca in realitate femeile sunt egale intre ele. Nu sariti ca nu sunt citez \'un mitocan\' dar ca femeie e greu cu gura mare si minte putina, le compatimesc pe alea care sufera fara vina in rest e cancan..
Raspunde

Gabi

Acum 10 ani

Nu stiu daca este un comentariu serios sau doar unul menit sa genereze reactii dar.... baiete (Gigi), ai problème serioase si cred ça trebuie sa consulti un medic, de preferat psihiatru. Mai mult nu pot sa-ti spun pentru ca nu cred ca esti suficient de dezvoltat mintal incat sa intelegi. Succes in lumea asta dura in care tot mai multe femei isi iau \"nasul la purtare\" si au functii de conducere, indraznesc sa spuna barbatilor ce sa faca (\"superiori\" prin natura, femeilor) si culmea, de multe ori se intampla si indraznesc sa ridice tonul asupra lor... of... of ce societate nedreapta
Raspunde

cosmin

Acum 10 ani

Ariton tace si face ....pentru el :))
Raspunde

Daniela

Acum 10 ani

Fraaaaaatilor !! Era si Crucea Rosie acolo !!!!
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

O ipocrita josnica dar cu mare priza la public. Stie bine ca despre femeile chinuite nu scrie nimeni pentru ca asemenea subiecte nu fac rating. Dar ar putea sa scrie si despre ea, pentru ca nici banica nu-i usa de biserica, o mai altoieste si el, ce-i drept mai cu staif si nu chiar zilnic, ca-i plecat prin turneu...
Raspunde

callas

Acum 10 ani

Centru sau de \"Support and Advocacy\" sau de suport si consultanta juridica, apoi influentarea \"politicilor publice\" poate a opiniei publice, a mentalitatii...de ce stalciti limba romaneasca, e asa de frumoasa si are cuvinte pentru orice, chiar si pentru nivelul de exprimare al ziaristilor.
Raspunde

Cezara

Acum 10 ani

De acord cu \"Support si advocacy\", desi nu e vina ziaristilor, acesta pare sa fie titlul programului, dar \"politici publice\", draga Callas, este un termen de jargon politic romanesc. Se refera la strategii si masuri folosite de stat pentru un anumit scop, de exemplu toate actiunile intreprise in domeniu educatiei, directiile urmarite s.a.m.d. se reunesc sub titulatura \"politici publice\" in domeniul educatiei. Nu are nicio legatura cu opinii si mentalitati.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus