Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Iarna aceasta drumurile nationale vor fi deszapezite cu 50 de utilaje

Secția Sibiu a Drumurilor Naționale a pregătit pentru iarna aceasta aproape 50 de utilaje pentru deszăpezire și peste 12.000 de tone de material antiderapant. Lungimea totala a rețelei de drumuri avută în vedere este de 269,79 km.

Au fost stabilite șapte baze de deszăpezire, localizate pe tot judetul Sibiu astfel:

-Districtul Bradu întreține drumul național 1 de la limita cu jud. Brașov până la intersecția de la Veștem;

-Districtul Șelimbăr întreține drumul national 1 de la intersecția Veștem până la intrarea în Sibiu și DN 7 de la limita județului Vâlcea până la intersecța de la Veștem;

-Districtul Săcel întreține drumul național 1 de la ieșire din Sibiu până la limita cu jud. Alba;

-Districtul Șura Mare întreține drumul national DN 14 de la iesirea din Sibiu până la Copșa Mică;

-Districtul Dumbrăveni întreține drumul national DN 14 de la Copșa Mică la Mediaș, de la Mediaș până la limita cu jud. Mureș pe DN14, plus secțiunea DN 14 A, tot înspre Mureș;

-Baza Varianta ocolire Sibiu întreține A1 + bretelele.

Directorul Secției Sibiu a Drumurilor Naționale, Liviu Crețu, a declarat astăzi că zonele problematice rămân Transfăgărășanul, până la Bâlea Cascadă, și Valea Oltului, porțiunea din județul nostru.

Ca materiale antiderapante vor fi pregătite, în total, 5000 de tone de nisip, 7700 de tone de sare și 45 de tone de clorură de calciu. Dintre cantitățile de mai sus, până în prezent au fost achiziționate aproximativ jumătate. ”Semnalizarea pentru circulația pe timp de iarnă, respectiv de drum alunecos și folosirea lanțurilor, a fost realizată deja”, a mai declarat Liviu Crețu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

siby

Acum 11 ani

Oricum, iarna vine din nou ca o surpriza pentru drumari, cu toate ca ne aflam in luna decembrie! Asta pentru ca acestia ies la deszapezire dupa ce se opreste ninsoarea. Normal ar fi sa faca ceva curse cu material antiderapant chiar din momentul in care incepe ninsoarea, pentru ca zapada sa nu se depuna pe carosabil.Poate au mai invatat ceva in ultimii 20 de ani de la nemti, austrieci sau elvetieni, care au si iarna drumuri practicabile chiar la altitudini de peste 2000m!
Raspunde

xyz

Acum 11 ani

@siby ...se vede ca n-ai habar insa iti dai cu parerea.Vezi stirile de ieri despre primele caderi de zapada in Europa.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus