Miercuri,
30.11.2022
Ceata
Acum
-4°C

S-au pus in vanzare biletele pentru Concertul de Anul Nou

Pentru ultima zi a anului 2012 şi prima zi a anului 2013, Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR) a programat tradiţionalul eveniment cultural “Concertul de Anul Nou”. Evenimentul îi are în acest an pe afiş, pe lângă Sibiu Youth Orchestra condusă de Gabriel Bebeşelea, pe soprana Daliela Vlădescu, bas-baritonul Zoltan Nagy precum şi trupa de balet a Teatrului de Balet Sibiu.

Programul concertului cuprinde lucrări semnate G.Bizet, P.I.Ceikovski, R.Wagner, G.Verdi, W.A.Mozart şi J.Strauss. Eveniementul este organizat în colaborare cu Elite Art Club Unesco şi Casa de Cultură a Municipiului Sibiu. Sala Thalia va fi gazda evenimentului care va începe – în ambele seri – la ora 18:00.

“Toate marile oraşe ale lumii marchează Revelionul cu concerte simfonice, această idee bucurându-se de o popularitate constantă în rândul unui public foarte variat. Fiecare eveniment pe care l-am organizat în seria concertelor de Anul Nou s-a desfăşurat cu casa închisă. Asta şi pentru că aducem în fiecare ediţie o idee nouă de spectacol (balet, concert simfonic, arii de operă, costume de epocă), repertoriu atractiv, solişti excepţionali. La toate acestea aş adăuga şi prospeţimea şi calitatea unei orchestre de tineri profesionişti - Sibiu Youth Orchestra, dirijată cu mult talent şi entuziasm de la fel de tânărul Gabriel Bebeşelea (câştigătorul Concursului Internaţional de Dirijat Jeunesses Musicales 2011). Ediţia din acest an va fi mai specială şi pentru că îi avem alături pe dansatorii de la Teatrul de Balet Sibiu” a declarant Sebastian Gheorghiu, organizatorul evenimentului.

Biletele pentru acest eveniment s-au pus în vânzare la Librăria Humanitas din Sibiu, magazinele Orange, Vodafone, Germanos şi online pe eventim.ro. Preţul unui bilet este de 50 şi 75 lei.

“Orchestra de tineret din Sibiu” (SYO) a luat fiinţă în toamna anului 2005 la iniţiativa unui grup de tineri instrumentişti ai Liceului de Artă din oraş, din dorinţa de a întări legăturile atât dintre ei şi ceilalţi tineri muzicieni invitaţi să li se alăture, cât şi cu melomanii sibieni. Componenţii orchestrei sunt foşti sau actuali elevi ai Liceului de Artă Sibiu, studenţi la diverse conservatoare din ţară.

Începând cu 2009-2010 “Orchestra de Tineret din Sibiu” susține Concertele de Anul Nou. Cel mai mare proiect a fost punerea în scenă a operei “Carmen” în viziunea coregrafului Valentin Barteș, în Piața Mare din Sibiu, alături de Teatrul de Balet, spectacol vizionat de 4.000 de spectatori.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus