Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Johannis, asaltat de sibieni la deschiderea viaductului Gara Mica | Video

Câteva zeci de sibieni au așteptat, ieri, venirea primarului Klaus Johannis la viaductul Gara Mică, redeschis traficului după lucrările de reabilitare terminate înainte de termen. Imediat după declarațiile specifice unei lucrări finalizate, Johannis a fost înconjurat de o parte dintre cei care așteptau, pe margine, redeschiderea circulației – oameni în vârstă, în general. ”Domnule primar, vă mulțumim și vă apreciem pentru seriozitatea cu care conduceți Primăria. Dar vă rugăm să nu ne uitați și cu străzile din cartier”, a spun una dintre sibience. De alături, un alt sibian a prins ideea și a vorbit apăsat către primar. ”Domnule primar, numai centru este în Sibiu? În Hipodrom când veniți să vedeți cum arată? Numai în centru faceți lucruri noi?”. ”După cum vedeți, aici nu este centru și din ce văd, cam totul este nou”, a replicat Johannis, arătând către viaductul reabilitat și strada Lungă, reabilitată în partea dinspre pod. ”Nici dumneavoastră când vreți să vă reparați casa, nu cred că începeți cu pivnița. Va veni și rândul cartierului Hipodrom, dar mai încolo. Deocamdată, în 2013 vor fi făcute investiții mai ales în cartierul Vasile Aaron”, a mai spus Johannis.

Trafic pe viaduct, din primele minute

Nici nu a trecut primarul bine peste viaduct, dus-întors, că șiruri de mașini au început să apară, peste construcția reparată capital. ”Mai sunt lucrări de executat, dar acestea se pot face sub trafic. Sunt foarte mulțumit că s-a finalizat această parte de suprastructură”, a declarat Johannis.
”Nu putem spune că a fost o lucrare complexă”, a adăugat și Marius Sitar, directorul general al Sinecon SRL. Societatea, împreună cu Geiger și Con-A, au semnat în mai anul acesta contractul de reabilitare a podului, iar în a doua parte a lunii iunie au închis traficul.
Valoarea contractului de reabilitare este de 1,62 milioane de euro, cu TVA inclus. Până acum, pe viaductul lung de 300 de metri și lat de 100, au fost folosiți 1.600 de mc de beton, peste 100 de fier beton și aproximativ 800 de tone de asfalt.
Lucrările vor avea o garanție de patru ani.

Constructorul a consolidat sistemul de susţinere a podului (format din stâlpi şi grinzi transversale) şi a schimbat de asemenea şi dispozitivele pe care se sprijină aceste grinzi, aceasta fiind cea mai complexă lucrare, conform constructorului. O lucrare interesantă ca procedură a fost aceea de sablare a casetelor de beton ale podului. Prin curăţarea cu nisip a betonului existent, acesta s-a legat mai bine de noul beton care a fost turnat pentru consolidarea structurii.

Pe lângă aceste lucrări majore la structura podului, constructorul a montat noi parapeţi metalici şi a reparat şi scările de acces pietonal. Au fost refăcute de asemenea şi marcajele rutiere şi de semnalizare.


Sursa: Primăria Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

15 comentarii

hant

Acum 11 ani

felicitari domnule primar toata lumea e nerabdatoare s-a vada strazile asfaltate dar trebuie s-a avem rabdare cum am avut timp de 65 de ani cind 90 la suta din strazi aratau jalnic fara canalizare de pamint si cele care erau asa zise asfaltate 10 la suta erau pline de gropi si prost intretinute continuativa proectele si sunt convins ca la viitoarea canditatura in 2 016 veti fi votat cu 90 la suta spre disperarea putinilor circotasi care afara de vorbe goale nu fac nimic
Raspunde

ss

Acum 11 ani

Ce festivism ieftin, mai trebuiau sa-i scandeze numele primarului asa cum faceau cu Ceausescu si totul era perfect!In mentalul Sibiului nu s-a schimbat nimic de 50 de ani: oras de batrani dintotdeauna, aceeasi turma, aceiasi dobitoci, doar \'actorii\' si \'figurantii\' care interpreteaza sunt altii.
Raspunde

Cetateanul turmentat

Acum 11 ani

Grupul sibienilor care locuiesc in pivnita il saluta pe primarul votat de noi.
Raspunde

casca verde

Acum 11 ani

dar multi gura casa sunt pe acolo, fara ei nu se putea da primarul cu audi?
Raspunde

siby

Acum 11 ani

De ce nu s-au gandit la montarea unor panouri fonoabsorbante pentru protectia locatarilor din blocurile aflate langa viaduct? Pentru ca la pasa mai putin de oameni si mai mult de imagine... oricum era o lucrare care trebuia de vreo 10 ani sa fie executata, dar e bine si acum!
Raspunde

casca verde

Acum 11 ani

pt. locatarii din blocurile recomandate se recomanda utilizarea geamurilor termopane, iar pe timp de vara, cand este foarte cald si nu vrei sa deschizi geamul sa auzi zgomotul masinilor se indica folosirea instalatiilor de aer conditionat
Raspunde

@5

Acum 11 ani

Nu este nevoie de panouri fonoabsorbante pentru viteza maxima de 50km/h cu care se circula pe segmentul respectiv.
Raspunde

Eu, sibianul

Acum 11 ani

Mizeria asta cu rabdarea ptr. cartierele marginase o spune sasul de 10 ani... probabil in urmatoarele 6 mandate va spune la fel... in alta ordine de idei, cum sa nu-l asalteze lumea, cand sasul nu a catadicsit sa dea vreo audienta vreodata?
Raspunde

babu

Acum 11 ani

D-le Primar,la podul nou (str.Malului) nu are niciun Cos de GUNOI pe langa banci !
Raspunde

J

Acum 11 ani

Ce tot comentati pateticilor, ca de cang e neamtu` la putere sibiul s-a schimbat radical, mergeti in Lazaret, in Lupeni, In Broscarie, aicea s-e lucreaza si s-a lucrat la strazi, multe au fost reabilitate si urmeaza a mai fi. Poate ca daca ar avea bugetul oraselor din Germania ar face mai multe, dar toate pe rand. Voi nu sunteti multumiti cu nimik, nici cand primiti pe gratis, si atunci comentati, \"numa`atata?\". Comparati Sibiul cu celelalte mari orase din tara si o sa vedeti ca stam extrem de bine. Ba arata mai bine ca multe orase din Europa. Hai sictir comunistilor, trebuia sa veniti sa votati toti si sa faceti o diferenta, nu sa comentati in spatele pc-ului. Au votat ceva peste 50 % de Sibieni. Hai sictir de 2 ori.
Raspunde

J

Acum 11 ani

si se mai pune o problema, suntem oare vrednici de ce am primit? Suntem oare in stare sa pastram avem, sau nu stim decat sa aruncam gunoaie pe jos, mucri de tigara, seminte si sa calcam pe iarba proaspat asezata....
Raspunde

ha ha

Acum 11 ani

se vede de la o posta ce asfalt de rahat au pus.in primavar apar primele gauri pe carosabil....deaia au terminat mai devreme cica...5 luni pt asa ceva?si tot nui suta la suta gata..hala mocirla de tzara
Raspunde

victor

Acum 11 ani

traiasca hipodromul pivnita sibiului! il invitam pe domn primar la un vin in pivnita la noi
Raspunde

eu

Acum 11 ani

Alooooooooooooooo. Unde are viaductul 100m latime?
Raspunde

SB

Acum 11 ani

Adevarul este ca unii dintre cei mai buni romani si cei mai adevarati politicieni se afla in Sibiu. Sibienii merita mai mult la Bucuresti. Nu am nimic cu teleormanenii sau oltenii de dincolo de Dragasani, dar pur si simplu nu au calitatea sibienilor.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus