În acest weekend în Complexul Național Muzeal ASTRA se va desfăşura Târgul de Ignat, o ediţie specială a Târgului de țară. În perioada 15-16 decembrie, între orele 10:00– 16:00, se rememorează obiceiurile premergătoare Crăciunului din satul de altădată la Muzeul în aer liber.
Bucate ce respectă reţetele tradiţionale, cu ingrediente sănătoase, atent selecţionate, dar şi cadouri de Crăciun - icoane, textile, ceramică, decoraţiuni pentru brad, realizate de meşteri pricepuţi, îşi vor aştepta cumpărătorii.
“Pentru duminică, organizatorii au pregătit un program special de animaţii culinare. Este vorba despre tăierea porcului, pârlirea, curățarea și tranșarea acestuia, dar și despre pregătirea bucatelor tradiționale : cârnați, jumeri, slănină, tobă, caltaboș. Preparate gustoase precum ,,pomana porcului“, iahnie de fasole, mere coapte şi lipii la cuptor, vor putea fi servite calde, la faţa locului. Nu vor lipsi nici ingredientele bunei dispoziţii : vinul fiert şi ţuica la cazan, ce pot convinge sibienii să uite grijile şi să petreacă un weekend de neuitat, să se bucure de zăpadă, de plimbările cu sania trasă de cai sau de o tură la săniuş“, au spus organizatorii.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: Complexul Naţional Muzeal
Vizualizari: 215


Ultimele comentarii
Acum 51 minute
Newman
Acum 57 minute
Muschetarul român
Acum 1 oră
Chirica
Acum 1 oră
Tony B
Acum 1 oră
Ienăchiță Puricel