Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
14°C

"Hobbitul: O calatorie neasteptata", dupa Craciun la Sibiu

Primul film din trilogia "The Hobbit" - "Hobbitul: O călătorie neaşteptată/ The Hobbit: An Unexpected Journey" - poate fi vizionat de vineri în cinematografele româneşti, însă va ajunge la Sibiu doar după Crăciun.

Hobbit-mania a "erupt" pe 28 noiembrie, când aproximativ 100.000 de persoane s-au adunat în centrul oraşului neozeelandez Wellington pentru a saluta vedetele prezente la premiera mondială a primului film din trilogia "The Hobbit", regizat de Peter Jackson. Admiratorii acestei francize, deghizaţi în elfi, vrăjitori, goblini şi troli, s-au strâns în număr mare pentru a saluta vedetele care au păşit pe covorul roşu, la premiera filmului "Hobbitul: O călătorie neaşteptată/ The Hobbit: An Unexpected Journey". La Sibiu, filmul va rula la Cinema Arta în perioada 28 decembrie – 3 ianuarie.

Mulţi dintre ei şi-au instalat corturile cu câteva zile înainte de această premieră, de-a lungul uriaşului covor roşu, lung de 500 de metri, pe care au păşit nume sonore din industria cinematografică, precum Cate Blanchett, James Nesbitt, Evangeline Lilly, Peter Jackson şi James Cameron, Elijah Wood, Martin Freeman, Andy Serkis, Richard Armitage şi Hugo Weaving.

Romancierul britanic JRR Tolkien a publicat volumul "The Hobbit" în 1937, dezvoltând apoi aventurile din acest volum în romanul "Stăpânul inelelor", publicat în 1954.

Cele trei filme din trilogia "Hobbitul" spun o poveste care se petrece în Pământul de Mijloc, cu 60 de ani înainte de acţiunea din "Stăpânul Inelelor", pe care regizorul Peter Jackson şi echipa sa de producţie au adus-o pe marile ecrane în trilogia blockbuster ce a culminat cu "Stăpânul Inelelor: Întoarcerea Regelui", premiat cu trei Oscaruri - pentru cel mai bun lungmetraj, cea mai bună regie şi cel mai bun scenariu adaptat.

Aventura urmăreşte călătoria personajului principal Bilbo Baggins, care ia parte la o expediţie de proporţii epice, pentru a redobândi de la fiorosul dragon Smaug regatul pierdut al gnomilor, Erebor. Abordat pe nepusă masă de vrăjitorul Gandalf cel Sur, Bilbo se alătură unui grup de treisprezece gnomi, conduşi de legendarul războinic Thorin Scut de Stejar. Călătoria lor îi va purta în Ţara Pustietăţii, pe tărâmuri înşelătoare, pline de goblini, orci şi vrăjitori.

Deşi ţinta lor se află la răsărit, către Muntele Singuratic, ei trebuie mai întâi să treacă prin tunelurile goblinilor, unde Bilbo o întâlneşte pe creatura care îi va schimba pe vecie viaţa, Gollum. Singur cu Gollum pe malurile unui lac subteran, neştiutorul Bilbo Baggins nu descoperă doar că posedă un curaj şi o ingeniozitate care îl surprind chiar şi pe el, ci intră şi în posesia "preţiosului"

inel al lui Gollum, cu calităţi neaşteptate şi foarte folositoare. Un simplu inel din aur, de care se leagă soarta întregului Pământ de Mijloc într-un mod pe care Bilbo nici nu şi-l poate imagina.

Ian McKellen se întoarce în rolul lui Gandalf cel Sur, personaj jucat şi în trilogia "Stăpânul Inelelor", alături de Martin Freeman în rolul principal, Bilbo Baggins, şi de Richard Armitage, ca Thorin Scut de Stejar. Reluându-şi partiturile din "Stăpânul Inelelor", în trilogia "Hobbitul" revin Cate Blanchett, în rolul Galadriel, Ian Holm, în rolul lui Bilbo cel în vârstă, Christopher Lee, ca Saruman, Hugo Weaving, ca Elrond, Elijah Wood, ca Frodo, şi Andy Serkis, ca Gollum.

Scenariul pentru "Hobbitul: O Călătorie Neaşteptată" este scris de Fran Walsh, Philippa Boyens, Peter Jackson şi Guillermo del Toro. Jackson este şi producătorul filmului, împreună cu Carolynne Cunningham, Zane Weiner şi Fran Walsh. Producătorii executivi sunt Alan Horn, Toby Emmerich, Ken Kamis şi Carolyn Blackwood, în timp ce Boyens şi Eileen Moran sunt coproducători.

Sub regia lui Jackson, trilogia "Hobbitul" este filmată consecutiv, în format 3D digital, folosind cea mai nouă tehnologie pentru camere de filmat şi sonorizare stereo. Filmările au loc la Studiourile Stone Street, Wellington, şi alte locuri din Noua Zeelandă.

Cel de-al doilea film al trilogiei "The Hobbit" va fi lansat în cinematografe pe 13 decembrie 2013, în timp ce cel de-al treilea este aşteptat în vara anului 2014.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

onisim

Acum 11 ani

...trilogia \"Hobbitul\" este filmată consecutiv, în format 3D digital... Cand vom avea si noi un Cinema 3D???
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus