Luni,
22.07.2024
Partial Noros
Acum
25°C

Opozitia fara putere

 

”Viitorul politic al României va fi al democraţiei, cu condiţia ca în societate să apară opoziţia civică”, scrie ziaristul Dorin Teodorescu într-un comentariu transmis redacției Turnul Sfatului. Dorin Teodorescu susține că majoritatea parlamentară formată din USL va avea o opoziție fără putere, acesta fiind rolul ”rodul ultimilor 23 de ani de certuri la nivel înalt şi al intoxicării mediatice a poporului, din ultimii ani”
 
Comentariul lui Dorin Teodorescu:
 
Opoziţia fără putere
Dorin Teodorescu
 
Am făcut ce am făcut şi ne-am ales un parlament imens, dar fără opoziţie. Mai exact, ne-am ales cu o opoziţie fără putere. Ceea ce va fi numită opoziţia parlamentară nu va avea nici măcar dreptul de a cere verificări constituţionale ale legilor puterii parlamentar-absolute, rezultată din scrutinul de duminică, 9 decembrie. Atât de mică şi pricăjită va fi opoziţia fără putere de la Bucureşti. Este rodul ultimilor 23 de ani de certuri la nivel înalt şi al intoxicării mediatice a poporului, din ultimii ani, spre a-l face să creadă (după cum a crezut pe vremea dictaturii) că un singur om poate fi răspunzător pentru tot ce mişcă-n ţara asta.
 
 Încă din ianuarie 1990, certurile la nivel înalt au fost între cei care şi-au dorit o democraţie originală şi cei care n-au reuşit să convingă poporul ce înseamnă democraţia democraţie. Cei care şi-au dorit democraţie originală (ceva în genul celei de care vorbea Vladimir Putin, de curând, la Moscova) ne conduc astăzi. Visul lor s-a realizat, după 23 de ani, atât ca putere cât şi ca opoziţie. Din păcate, cu ajutorul urmaşilor acelor partide istorice care, cu două decenii în urmă, înfierau ideea democraţiei originale.
 
Dar să nu mai privim în trecut. Viitorul politic al României va fi al democraţiei, cu condiţia ca în societate să apară opoziţia civică. Şi în primul rând presa românească să-şi intre în rolul ei consacrat, acela de câine de pază al democraţiei. De acest rol au uitat foştii câini de pază ai regimului ceauşist, cei care au îmbrăcat mantaua presei libere. Liberă de principii morale, civice şi deontologice, mai bine zis. Contribuţia acestora la crearea opoziţiei fără putere a fost considerabilă. Prin urmare, trebuie să revenim la ce s-a întâmplat în perioada 1990-1996, şi a dus la prima alternanţă de putere, în România postcomunistă. E vina noastră, a celor care am ieşit din comunism taraţi de ideologizare şi dependenţi de stat. Dar şi datoria tinerelor generaţii de a reconstrui opoziţia civică, pentru a-şi asigura un viitor european, şi nu original, cum şi-au dorit şi îşi doresc cei care au crescut politic privind mereu spre răsărit.
Foto: Revista 22

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

13 comentarii

zexe

Acum 11 ani

La Sibiu nu exista opozitie in Consiliul Local de 12 ani. Dictatura naste monstri!
Raspunde

@ zexe

Acum 11 ani

Somnul ratiunii naste monstri. In rest totul ok. In ceea ce priveste \"comentatorul\" cam la acelai nivel ca zexe.
Raspunde

GEORGE MARINA

Acum 11 ani

\" Şi în primul rând presa românească să-şi intre în rolul ei consacrat, acela de câine de pază al democraţiei.\" Dorin ,draga ,esti cel putin utopic!In aceasta tara presa este caine de paza al democratiei cu stapani bagati in politica pana in gat.Sa fim seriosi!NICIO SPERANTA!
Raspunde

@ 2

Acum 11 ani

Era o parafrazare, bai \"intelighentule\"! Faptul ca se voteaza in turma de ani de zile si ies unii si aceiasi nu reprezinta chiar somnul ratiunii?
Raspunde

fan NASA

Acum 11 ani

opozitia de la forta civica? dictatura majoritatii, poate
Raspunde

pcr

Acum 11 ani

bine ca a aparut si asta. cand era la prefectura purtator de vorbe a lui ariton era cu nasu tot pe sus
Raspunde

Vasile

Acum 11 ani

Se trezi Dorinel. Vrea să facă acum pe jurnalistul independent. Să nu uităm că situația în care ne găsim se datorează dulăului Băsescu, cățeilor Udrea, Turcan, Ariton etc. etc.... și cățelușilor de tip Dorin Teodorescu. Unde erai astă iarnă, când se mărșăluia prin Sibiu? Unde-i societatea civilă? Mare parte din ea a candidat pe listele PD... Asumațivă și voi odată răspunderea pentru tâmpeniile pe care le-ați făcut. Voi nici acum nu vreți să vă treziți și să vedeți ce ați făcut. Păi am ajuns să-l consider pe Iliescu, ”mititel” pe lângă Băsescu... Eu nu am votat niciodată PSD-ul, dar datorită vouă am ajuns să o fac... Voi stigați ”Trădare”, păi voi sunteți cei mai mari tădători de țară și sper că timpul va face lumină...
Raspunde

nelu

Acum 11 ani

ai sintetizat perfect .Felicitari.
Raspunde

zexe

Acum 11 ani

Imbatranesti urat, ba Teodorescule, atat la propriu, cat si la figurat. Ai acelasi stil si aceeasi limba de lemn care te-au consacrat la gazeta de perete de la Marsa.
Raspunde

Insula Serpilor

Acum 11 ani

In RO nu avem niciun viitor, salarii mizerabile, gropi incomensurabile. RO = vise indezirabile. Singura solutie: EMIGRAREA in adevarata UE.
Raspunde

Risu Plinsu de Sibiu

Acum 11 ani

Copii, in afara de ai sictirii pe altii si sa va plangeti de tara voastra mai stiti?
Raspunde

ponta

Acum 11 ani

Ciocu mic ca suntem la PUTERE!
Raspunde

Georg

Acum 11 ani

Acum majoritatea absoluta USL va tranteste o NOUA CONSTITUTIE de n-o puteti duce.. fara DNA si alte controale.Si REGIONALIZARE pentru noi paduchi din partide ... Vorba lui Ponta catre Andronescu: NOI PLAGIATORII... Tineti-va bine, cutremurul e aproape.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus