Miercuri,
21.04.2021
Ploi Scurte
Acum
8°C

85 % grad de ocupare de Revelion! Ce poti face in judetul Sibiu de sarbatori?

Judeţul Sibiu oferă turiştilor sporturi şi senzaţii extreme în staţiunile montane, unde sunt aşteptaţi împătimiţii schiului şi ai snowboardingului, tradiţii şi obiceiuri de iarnă pentru cei care vor să petreacă româneşte, în special în Mărginimea Sibiului, sau, în oraşul reşedinţă de judeţ, cumpărături la Târgul de Crăciun şi petreceri în cluburi.

Mărginimea Sibiului este zona preferată de turiştii care vor un concediu liniştit, departe de zgomotul oraşului. Gradul de ocupare a pensiunilor membre ale ANTREC este destul de scăzut în perioada Crăciunului, când cei mai mulţi vor să petreacă în familie.

"Crăciunul nu e un pachet turistic foarte vândut, lumea în general stă pe acasă. Mai sunt familii care pleacă, dar destul de rar. Gradul de ocupare al pensiunilor din ANTREC este undeva la 35, poate 40 la sută", afirmă Dorin Beu, preşedintele ANTREC Sibiu.

În schimb, de Revelion, în ultimii ani, gradul de ocupare a ajuns de fiecare dată la sută la sută.

"De Revelion se vând foarte bine pachetele. Acum mai sunt locuri, cred că gradul de ocupare este 80-85 la sută, dar s-au făcut şi se fac rezervări încontinuu, aşa că vom ajunge la un grad de ocupare de sută la sută, aşa cum s-a întâmplat în ultimii ani", explică Dorin Beu.

Potrivit acestuia, pachetele de Revelion pornesc de la 200 de lei pe noapte pentru trei-patru nopţi şi ajung la 2.200 de lei.

"Paradoxal, pachetele scumpe se vând cel mai bine. Ce e mai scump se vinde prima dată. Asta nu înseamnă că ofertele la preţuri acceptabile nu includ tot ce ar trebui, pur şi simplu cele scumpe se vând înainte", spune preşedintele ANTREC Sibiu.

Astfel, printre cele mai scumpe oferte este cea a păstrăvăriei Albota, din Arpaşu de Sus, unde pachetul de Crăciun costă 1.370 de lei de persoană, fiind incluse trei nopţi de cazare, all inclusive, plimbare cu sania trasă de cai, acces la saună, sală de fitness, organizarea unui foc de tabără, plimbări cu ATV-urile. Programul include tăierea porcului, o şedinţă foto pentru copii cu tema "călare pe porc", tradiţionala pomană a porcului, împodobirea bradului şi diverse jocuri pentru copii, dar şi "venirea lui Moş Crăciun". A doua zi este dedicată plimbărilor, cei mici fiind antrenaţi în diverse ateliere de creaţie care să îi ţină ocupaţi, ziua încheindu-se cu o petrecere cu muzică şi dans.

Aici, pachetul de Revelion costă 2.250 de lei de persoană şi constă în patru nopţi de cazare, all inclusive, petrecere de Anul Nou cu foc de artificii, petrecere a doua zi cu foc de tabără, paintball, tir cu arcul, ghost hunting (vânătoare de fantome), cursuri de dansuri populare, muzică live, plimbări cu ATV-urile sau săniile.

Pe de altă parte, în localitatea Gura Râului, oferta de Revelion la pensiunea Norica este de 759 de lei de persoană pentru pachetul de patru nopţi, respectiv 919 lei pentru cinci nopţi, în regim de demipensiune, prânz şi cină tradiţionale în prima zi de Crăciun. De Revelion, pensiunea este complet ocupată, cum este cazul majorităţii pensiunilor din localitate, asta şi pentru că mulţi proprietari preferă să închirieze pensiunile integral, la cheie. În localitate, există o pârtie de schi cu o lungime de 480 metri, dotată cu un teleschi o capacitate de 450 de schiori pe oră. Pentru prima dată, turiştii vor putea să asiste, la Gura Râului, la un concert de colinde, în prima zi de Crăciun, în Biserica Sf. Mihail şi Gavril, denumită şi "Catedrala Mărginimii".

În Răşinari, la pensiunea Otilia, un sejur de trei nopţi, cu pensiune completă şi masă festivă de Crăciun, costă 550 de lei, iar cel de Anul Nou, de patru nopţi, costă 250 de euro de persoană. Acesta include pensiune completă, masă festivă de Revelion, artificii, şampanie şi foc de tabără. Meniul constă în mâncăruri tradiţionale, însă mai este liberă o singură cameră.

La Pensiunea Casa Elena din pitoreasca localitate Sibiel, de Crăciun mai este disponibilă o singură cameră dublă. Sejurul de trei nopţi costă 800 de lei de persoană şi cuprinde masă festivă de Crăciun, cu băuturi incluse, vizita lui Moş Crăciun în Ajunul Crăciunului, program artistic cu solişti şi muzicanţi din zona Mărginimii şi vizita colindătorilor din Sibiel. De Revelion, oferta, valabilă din 31 decembrie, ora 21.00, până în 1 ianuarie 2013, ora 5.00, cuprindea, la preţul de 250 de lei de persoană, meniu tradiţional cu preparate de casă, băuturi, program artistic, foc de artificii şi foc de tabără la trecerea dintre ani, însă nu mai este niciun loc liber.

Cei care vor să petreacă sărbătorile pe schiuri pot alege Păltinişul, cea mai veche staţiune montană din ţară, unde au la dispoziţie mai multe pârtii de schi şi snowboard, cu instalaţie de nocturnă, de telescaun şi teleschi, dar şi servicii de închiriere a echipamentelor necesare.

De exemplu, la complexul de pârtii Arena Platoş, nocturna va funcţiona zilnic în perioada Crăciunului, iar de Revelion va fi organizată o petrecere în apres-schi, pentru cei care vor să petreacă, la cumpăna dintre ani, cu clăparii în picioare. "De Anul Nou, avem deja anunţaţi trei DJ-i şi vom avea o grămadă de surprize, pe lângă faptul că de Revelion se va schia gratis între ora 22 şi miezul nopţii", afirmă Cristina Badiu, PR manager la Arena Platoş.

Şi la Păltiniş, puţine cabane mai sunt libere pentru Revelion, în schimb de Crăciun cei interesaţi mai pot găsi locuri. De exemplu, la pensiunea Romantic, de Crăciun camera dublă costă 150 de lei, la care se adaugă 100 de lei pentru pensiune completă, iar cina festivă este 200 de lei. La pensiunea Perla Păltinişului, oferta de Crăciun cuprinde un sejur de cinci nopţi în regim demipensiune, la preţul de 1.200 de lei de persoană în cameră de patru stele, respectiv 1.000 de lei în cameră de trei stele.  Pachetul include cina festivă, programe artistice, vizita lui Moş Crăciun şi a colindătorilor. Aceeaşi pensiune mai are locuri libere şi pentru Anul Nou, sejurul fiind de cinci nopţi în regim de demipensiune, la preţul de 2.000 de lei de persoană în cameră de patru stele, respectiv 1.700 de lei de persoană în cameră de trei stele. Tarifele includ cina festivă, foc de tabără şi plimbări cu săniile.

La Casa Turiştilor Vitalhotel, recent renovată, oferta de Revelion costă 1.336 de lei de persoană pentru trei nopţi, 1.643 de lei de persoană pentru patru nopţi, respectiv 1.950 de lei de persoană pentru cinci nopţi. Oferta include pensiune completă, cina festivă de Revelion, cină tradiţională şi brunch a doua zi, muzică live şi DJ în noaptea de Revelion, karaoke, bal mascat şi concursuri cu premii.

Şi în zona Bâlea, cabanele şi pensiunile sunt mult mai ocupate în perioada Revelionului. De exemplu, pensiunea Cârţişoara nu mai are locuri pentru Anul Nou, în schimb oferta pentru Crăciun este de 395 de lei de persoană pentru două nopţi de cazare cu pensiune completă sau 495 de lei de persoană pentru trei nopţi.

La complexul turistic Europa Transfăgărăşan, mai sunt locuri şi de Crăciun şi de Revelion, preţurile fiind de aproximativ 540 de lei de persoană pentru sărbătoarea Naşterii Domnului, pentru un sejur de cinci nopţi în cameră dublă, în regim de demipensiune şi cu cină festivă, respectiv 850 de Revelion.

Cei care vroiau să petreacă Crăciunul sau Revelionul la Hotelul de Gheaţă din acest an nu mai găsesc niciun loc disponibil, toate camerele fiind rezervate din toamnă, în principal de străini. "Hotelul de gheaţă prinde contur, este realizat în proporţie de până la 50 la sută şi va fi gata de Crăciun pentru că avem rezervări. Vremea este favorabilă, este şi zăpadă şi gheaţă suficientă, şi frig. De Crăciun, toate cele 12 camere au fost rezervate în totalitate de agenţia de turism din Anglia cu care colaborăm de câţiva ani. La fel şi de Revelion, totul este full booked, toate au fost rezervate încă din toamnă, avem mulţi englezi, dar mai sunt şi câţiva români", spune Adelina Grigoroiu, director de marketing al hotelului.

Tema Hotelului de Gheaţă de anul acesta este "Carnaval", urmând să fie amenajate 12 camere duble cu pat matrimonial, iar lângă hotel, pentru cei care doresc mai multă intimitate, trei iglu-uri, fiecare cu pat dublu. Paturile vor fi construite din blocuri mari de gheaţă, acoperite cu pături, blănuri şi saci de dormit, având în vedere că temperatura medie în Hotelul de Gheaţă este între -2 şi +2 grade Celsius.

Cei cazaţi anul acesta la Hotelul de Gheaţă vor petrece la cumpăna dintre ani în restaurantul de gheaţă, alături de o parte din turiştii cazaţi la cele două cabane de la Bâlea Lac, care aparţin aceluiaşi administrator. Aceştia vor mânca la o masă complet din gheaţă, cu un meniu special, parţial aranjat pe farfurii din gheaţă, preparatele fiind pregătite la Cabana Bâlea.

La cele două cabane, cei interesaţi încă mai pot găsi locuri. Aici, camera dublă costă 139 de euro de persoană, cea triplă 129 de euro, iar apartamentul 159 de euro, pentru perioada 24-26 decembrie, fiind incluse micul dejun şi cina tradiţională. De Revelion, sejurul de trei nopţi costă 299 de euro de persoană în garsonieră, 279 de euro în cameră dublă, 259 de euro în cameră cu trei sau patru locuri, 239 de euro în cameră cu şase-şapte locuri sau 209 euro în cameră cu 11 locuri.

La Palatul Brukenthal din Avrig, fosta reşedinţă de vară a baronului Samuel von Brukenthal, s-a pregătit un pachet special, la preţul de 350 de lei. Meniul special pentru Ajunul Crăciunului cuprinde "varietate în trei culori" - vinete, zacuscă, pastă de jumeri, supă de porc cu găluşte, friptură de porc cu sos şi găluşte de cartofi, măr copt cu scorţişoară şi frişcă, iar pentru seara de Crăciun - feldsalat cu bacon şi ciupercuţe, supă cu găluşte, raţă cu varză roşie la cuptor, platou de brânzeturi cu nuci şi struguri şi creme brulle, pe lângă băuturi alese.

De Revelion, pentru două nopţi, cazarea la palat costă 500 de lei cu mic dejun, în cameră dublă cu baie proprie, sau 320 de lei în cameră cu baie comună. Meniurile celor două zile cuprind platouri de specialităţi reci şi antreuri calde, peşte cu tagliatele şi sos de mărar, supe, grill bufet, tocăniţă de vânat, friptură la cuptor, cu cartofi ţărăneşti, orez, legume italiene, penne, piure, bufet dulce cu torturi şi prăjituri de casă, salate de fructe.

Mulţi turişti aleg, însă, să rămână în Sibiu, mai ales că atmosfera de sărbători este cu totul specială în centrul istoric al oraşului, unde a fost deschis, la sfârşitul lunii noiembrie, Târgul de Crăciun.

Târgul inclus într-un top al celor mai frumoase zece târguri de Crăciun din Europa va putea fi vizitat până în a doua zi de Crăciun. Aici au loc, în fiecare sâmbătă şi duminică, concerte de colinde şi spectacole de dansuri şi obiceiuri de iarnă, turiştii având posibilitatea să cumpere produse specifice sezonului de la comercianţi veniţi din peste 20 de judeţe ale ţării.

Hotelul Ibis a pregătit, special pentru acesta, un pachet turistic intitulat "Sibiu Christmas Market Break", care costă 69 de euro şi include două nopţi de cazare, ghidaj în limbile engleză, germană sau franceză prin Târgul de Crăciun şi centrul istoric al Sibiului, un skipass de o zi la Arena Platoş şi un cadou surpriză din partea organizatorilor târgului. Pentru Revelion, acelaşi hotel are un pachet de trei nopţi la 99 de euro de persoană cu mic dejun, petrecerea de Anul Nou costând 75 de euro de persoană.

La hotelul Golden Tulip, pachetul de trei nopţi de Revelion costă 299 de euro de persoană şi include cazare cu demipensiune, spectacol de magie şi iluzionism, cină festivă, DJ şi karaoke, barbeque în aer liber, brunch şi cină tradiţională în prima zi a anului nou, în timp ce de Crăciun, tariful este de 65 de euro de persoană în cameră dublă.

Un alt hotel din centrul Sibiului, Ramada, oferă de Revelion pachete de două nopţi la 138 de euro, în camera dublă, respectiv 207 euro pentru trei nopţi. Tarifele includ mic dejun şi brunch în a doua zi a anului nou. Masa festivă costă 99 de euro de persoană şi cuprinde preparate culinare exclusiviste, open bar cu cocktailuri, proiecţie de viceoclipuri, tema petrecerii fiind "Oldies but goldies".

În cluburile sibiene, petrecerile de Revelion costă aproximativ 200-250 de lei de persoană, fiind incluse aperitive, bufet suedez, mâncăruri tradiţionale, dulciuri şi şampanie.

Cei care doresc să înceapă Anul Nou cu muzică clasică, sunt aşteptaţi la Sala Thalia din Sibiu, va avea loc tradiţionalul concert susţinut de Sibiu Youth Orchestra dirijată de Gabriel Bebeşelea, împreună cu soprana Daniela Vlădescu şi baritonul Zoltan Nagy şi dansatorii Teatrului de Balet Sibiu. Spectacolul va fi reluat în prima zi a anului 2013.

În Piaţa Mare, evenimentele dedicate trecerii dintre ani pregătite de Primăria Sibiu vor începe la ora 22.30, pe scenă urcând trupa Riff împreună cu Ricky şi Elvin Dandel. Aceştia vor fi urmaţi la ora 23.30 de Paula Seling şi Ovi. La miezul nopţii, după spectacolul de artificii oferit de primărie, Paula Seling şi Ovi vor urca din nou pe scenă până la ora 00.30. Va urma apoi un spectacol susţinut de Ansamblul Junii Sibiului, cântăreaţa de muzică populară Mariana Anghel şi invitaţii săi şi un spectacol folcloric cu obiceiuri specifice perioadei sărbătorilor

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

7 comentarii

Ion

Acum 8 ani

Criza financiara... altfel era ocupat 99%.
Raspunde

sibian

Acum 8 ani

Intr-un jeg de oras de Sarbatori faci ce faci si in celelalte zile. Adica Iaba Ia greu si ce iese albicios din asta se da de mancare la cine este impotriva.
Raspunde

ptr sibian

Acum 8 ani

amice, tu esti un jeg infect si ratat. Daca nu-ti convine orasul, dupa g.m sau in p.m. in Caracal de exemplu, sau in Caracas si fii convins ca n-o sa-ti observe nimeni lipsa, ba dimpotriva, scapam de un rahat cu ochi, refulat si plin de ura. *legenda: g.m.=gatu\'matii p.m.= *** matii
Raspunde

turist

Acum 8 ani

articol de doi lei despre agroturismul de doi lei ,antrecul de doi lei cu preşedinta Marilena Stoian condamnată pentru deturnare de fonduri , cu un preşedinte de filială antrec sibiu ,sărac cu duhul ,bietul Dorin Beu . A.n.t.r.e.c. Sibiu există aşa ceva , câte pensiuni din judeţ au sigla aceasta . a auzit cineva de această firmă cine este ANTREC , DESPRE CE VORBIŢI . AGROTURISMUL CU ÎNSÂILAREA JURNALISTICĂ DE DOI LEI DIN ACEST AŞA ZIS ARTICOL. HALAL PROMOVARE , AŞA PROMOVARE AŞA TURISM !
Raspunde

sibianul

Acum 8 ani

..pt domnul \"sibian\"..mai bine scriai localitatea de unde esti cu adevarat sa vedem unde cei 7 ani de acasa sant lipsa.
Raspunde

sibian

Acum 8 ani

Cele doua hahalere de mai sus care sunt impotriva nu s-au incontrat degeaba. Au facut rost de o masa de Craciun stropita cu ceva albicios. Pofta mare si tare, nulitatilor perverse !
Raspunde

Radu

Acum 8 ani

@ sibian. Domnule, eu sunt handicapat mintal si vreau sa va rog sa binevoiti sami oferiti si mie o masa stropita. ce trebie sa fuck ptr asta ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus