Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Peste 200 de politisti si jandarmi fac Revelionul pe strazi

204 polițiști din cadrul IPJ Sibiu vor acționa, în perioada 29 decembrie 2012 – 2 ianuarie 2013, pentru ca zilele de sărbătoare din finalul anului în curs să se desfăşoare în condiţii de siguranţă. Polițiștilor li se adaugă peste 30 de jandarmi sibieni, care vor fi prezenți în Piața Mare din Municipiul Sibiu în noaptea de Anul Nou.

Din totalul poliţiştilor care vor acţiona zilnic, 114 sunt poliţişti de Ordine Publică, 47 de poliţişti de la Rutieră şi 31 de la celelalte structuri, respectiv: Poliţia Transporturi, Investigaţii Criminale, Investigarea Fraudelor, Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, şi 12 luptători de Intervenţie Rapidă. De asemenea, vor fi constituie rezerve de poliţişti pregătiţi să intervină dacă situaţia o va impune. „În această perioadă, poliţiştii sibieni se vor afla în slujba comunităţii, pentru asigurarea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică, astfel încât toţi cetăţenii să îşi petreacă sărbătorile în linişte. În caz de nevoie, nu ezitaţi să apelaţi numărul de urgenţă 112”, transmit reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu.

Jandarmi și pompieri, în Piața Mare, de Revelion

 În noaptea de Revelion, peste 30 de jandarmi sibieni vor fi prezenţi în Piaţa Mare, unde vor asigura ordinea şi siguranţa publică la manifestările organizate de Municipalitate. Jandarmii, împreună cu poliţişti şi reprezentanţi ai I.S.U. Sibiu, se vor afla în Piața Mare de la ora 22.30. „Ei vor fi pregătiţi să intervină pentru restabilirea ordinii publice în Piaţa Mare din municipiul Sibiu, în situaţia în care se constată că pe fondul consumului de alcool sau în urma producerii unor acte de violenţă, este pusă în pericol viaţa sau integritatea corporală a participanţilor”, anunță Inspectoratul Județean de Jandarmi Sibiu.

Pentru evitarea oricăror incidente, jandarmi recomandă sibienilor prezenți în Piața Mare în data de 31 decembrie 2012 „ să respecte regulile stabilite de organizatori şi să solicite ori de câte ori este nevoie sprijinul forţelor de ordine publică, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului unic de urgenţă 112”.

Concerte și artificii

Potrivit IJJ Sibiu, „este interzisă deţinerea şi folosirea de materiale pirotehnice ilicite ori alte obiecte care pot pune în pericol siguranţa participanţilor”. De asemenea, este interzisă și afişarea de inscripţii care incită la ura naţională, rasială ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă.

Reamintim că la Revelionul sibian din Piața Mare vor concerta Ricky şi Elvin Dandel, trupa RIFF, Paula Seling şi Ovi, Ceata Junii Sibiului, Mariana Anghel şi invitaţii săi. Primăria Sibiu, organizatoarea  Revelionului din Piața Mare, a pregătit 20 de minute de efecte pirotehnice, care  vor fi lansate de pe două amplasamente, respectiv zona statuii Gheorghe Lazăr şi zona F.D.G.R.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus