Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Baschet: CSU Sibiu, victorie cu Energia Rovinari

CSU Atlassib Sibiu a învins miercuri seara cu 73-68 (19-22, 18-18, 14-18, 22-10) Energia Rovinari. „Studenții” s-au desprins abia în ultimele 10 minute de joc.

 Meciul a fost echilibrat. Sibienii aveau nevoie de victorie dupăeliminarea din Cupa României, în timp ce baschetbaliștii Energiei nu veniseră la Sibiu pentru a se preda ușor.  CSU a început bine primul sfert și a condus în primele două minute de joc, însă oaspeții au revenit în joc și au încheiat în avantaj după primele zece minute, scor 19-22.

În sfertul doi s-a mers cap la cap. Sibiul a condus cu 27-26 în minutul 13, iar la pauză scorul a fost de 37-40.

În sfertul trei, Energia Rovinari a condus ostilitățile și s-a impus cu 14-18. Ultimul sfert a consemnat și revenirea în meci a universitarilor. Sibienii au schimbat soarta partidei, care se îndrepta spre un nou insucces. Gruev a fost omul finalului de meci, el marcând două coșuri de trei puncte în ultimele două minute de joc. În final, Sibiul s-a impus cu 73-68.

În jocul cu Energia, pentru sibieni a debutat și Mildon Ambres, jucător care a mai evoluat la CSU Brașov, în sezonul 2007/2008.

CSU Sibiu:

Lee 26, Austin 24, Ambres 8, Gruev 7, Griskenas 5,  Knutson 1, Crăciun 2,  Paul 4.

Miodrag Perisic: Este o victorie importantă pentru moralul echipei

După meci, antrenorul sibienilor, Miodrag Perisic, a spus că jucătorii săi știau cât de important va fi o victorie în fața Energiei. „Este o victorie foarte importantă pentru noi, și asta pentru că în ultima lună am jucat chiar bine și am pierdut cu Tg. Mureș la un coș, ca să spun așa, la fel și cu Timișoara, iar apoi acasă din nou cu Timișoara am condus și am pierdut pe final. (…) Jucătorii au știut că acest meci e important și că presiunea pe noi este foarte mare, din momentul în care am conștientizat că trebuie să câștigăm fiecare meci pentru a ajunge să jucăm în play-off. Încă nu suntem acolo, mai sus de locul nouă, și asta nu ne convine. E foarte greu să ajungem acolo, dar nu imposibil și ne luptăm pentru lucrul acesta. Procentajele pe care le-am avut în seara asta au fost incredibile. La aruncările de trei puncte am avut 10 la sută procentaj de reușită până la ultimele două aruncări ale lui Gruev. Este o victorie importantă pentru moralul echipei mele!”, a declarat Perisic pentru csusibiu.ro.

Cristi Crăciun: Nu ne mai permitem să pierdem niciun meci

Căpitanul „studenților”  consider că CSU nu își mai „permite” să piardă vreun meci. „Pentru noi toate victoriile sunt foarte importante în acest retur. Nu ne mai permitem să pierdem niciun meci. Din păcate am jucat slab, dar ne bucurăm. O victorie e o victorie. Asta contează! Este un campionat foarte echilibrat. Echipele sunt foarte apropiate și în clasament. De la locul patru la locul 12 sunt doar două puncte diferență. Sperăm să avem și noi noroc. Ne-am concentrat mai bine pe final”, a spus acesta.

Următorul meci al sibienilor este programat sâmbătă, 12 ianuarie, la ora 20.00, în deplasare cu U Mobitelco Cluj.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

costin

Acum 11 ani

consulta si statistica inainte, statistica postata de tine este total eronata
Raspunde

hermann stadt

Acum 11 ani

am vazut un fost sibian la rovinari, gliga. la sibiu sportivii locali sunt efectiv exterminati. bravo gliga.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus