Luni,
26.07.2021
Cer Senin
Acum
29°C

Sa nu va para rau

Tiptil-tiptil, președinții consiliilor județene din Alba, Brașov și Mureș, dar și liderii UDMR din Harghita și Covasna au trecut la ”arme”. Își încurajează electoratul județean să ia în serios planul guvernamental de regionalizare și să se pregătească de vot. Mai mult, cer unitate politică în fiecare județ, pentru a fi mai puternici. La Alba, președintele Consiliului Județean le cere liderilor politici locali să se strângă pentru a pune la punct momentul regionalizării și al stabilirii capitalei. Cei din Alba conștientizează că au avantaje mici în lupta cu Mureșul, Brașovul și Sibiul, și din acest motiv vor să se apuce de treabă. „Eu zic că până în 2016, Alba ar putea avea sală polivalentă, avem deja centru universitar, sistem SMURD și pe dotările de la spitalul Județean putem rezolva și cerințele de spital regional, putem rezolva și problema centrului de colectare/sortare a produselor agricole. Rămâne problema aeroportului și cea a infrastructurii rutiere, care din păcate nu este la nivelul criteriilor. Aici problema ar putea fi rezolvată parțial realizarea drumului expres Sebeș-Turda, care ar lega cele două autostrăzi„, susține președintele CJ Alba, Florin Roman.
De la Brașov, primarul George Scripcaru anunță că în Regiunea 7 Centru cel mai bine se înțelege cu covăsnenii, alături de care au început o serie de proiecte. Brașovenii vor miza pe aportul județelor Covasna și Harghita pentru a trage balanța stabilirii capitalei regionale spre ei.
Liderii UDMR insistă pe o regionalizare etnică, în așa fel, încât Covasna, Harghita și o parte din Mureș să formeze o anexă separată în marea regiune din centrul țării.
Cei din Mureș insistă pe faptul că au absolut toate criteriile care stabilesc centrul regiunii: aici funcționează un centru universitar recunoscut internațioal, există un centru sportiv polivalent atestat internațional, există sistem de urgență SMURD, există spital regional, este un centru de colectare/sortare a produselor agricole și are aeroport cerificat internațional.
Sibiul are multă mândrie. Încă pe buzele multora se poate descifra acceași placă: am fost Capitală Culturală Europeană. Și?

 

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

13 comentarii

Si, nimic

Acum 8 ani

Daca are cineva impresia ca Brasovul nu o sa fie capitala regionala se inseala. Cine crede ca puteam inclina balanta in defavoarea locului unde isi petrec sarbatoriile Bucurestenii si conducerea tarii se inseala. Atat.
Raspunde

NAIVUL

Acum 8 ani

SIBIUL TREBUIE sa fie capitala reg.: 1.Este cel mai cunoscut oras din Ramania 2.Are aeroport international operabil tot anul 3.Este singurul oras din ardeal cu trei CONSULATE (German,Austriac si Luxemburghez) si se preconizeaza sa se deschida al patrulea (italia) 4.Mitropolitul Ardealului are sediul la Sibiu 5.Episcopul evanghelic are sediul la Sibiu 6.Nu uitati de Academia Militara 7.Forumul german are sediul la Sibiu 8.Sibiul a fost si ramane capitala Ardealului !!!
Raspunde

@1

Acum 8 ani

SIBIENI SI PARLAMENTARII SIBIENI- AVETI O RASPUNDERE ISTORICA.SUB NICI O FORMA NU ACCEPTATI CAPITALA LA BRASOV.S-A TERMINAT CU GOGOSILE DE GENUL CA BRASOVUL E MAI MARE SAU MAI DEZVOLTAT.ACEST ORAS E DEZVOLTAT BOMBASTIC DIN BANI PUBLICI SI BANI SUBTILIZATI DE LA SIBIU INCAPABIL SA MEARGA PE PROPRIILE PICIOARE DE AIA ARE NEVOIE DE SIBIU PTR. A SUPRAVIETUI.SUB NICI O FORMA NU ACCEPTATI BRASOVUL CAPITALA REGIONALA.VA SCRIE UN OM CARE A TRAIT IN REGIUNEA STALIN SI STIE CIT A AVUT DE SUFERIT SIBIUL DIN CAUZA ACESTEI MIRSAVII.IAR TU D-LE BRATU STIU CA ESTI BRASOVEAN PLANTAT AICI SA DESTABILIZEZI.(16:21:54)
Raspunde

ion

Acum 8 ani

Va ajunge Sibiul capitala regionala cu primar sas si Cosiliul Local cu majortitate sasi cind imi vad eu ceafa.Asa le trebuie la sibieni daca n-au putut pune un primar roman dintr-un partid puternic care sa aduca beneficii Sibiului.De astea cu capitala culturala mi-e plin capul.Traim aceasta nostalgie fara sa ne mai putem trezi.Haide-ti sa gindim pragmatic!
Raspunde

Georg

Acum 8 ani

Regiunea Stalin, capitala orasul Stalin Raionul Sibiu, capitala Orasul Sibiu. STALIN si POPORUL RUS/ LIBERTATE NE-AU ADUS!!!
Raspunde

Georg

Acum 8 ani

Regiunea Stalin, capitala Orasul Stalin Raionul Sibiu, capitala Orasul Sibiu. STALIN si POPORUL RUS/ LIBERTATE NE-AU ADUS!!!_________ Corectat la Orasul Stalin, in nume e si Orasul, trebuia scris cu litera mare..
Raspunde

m

Acum 8 ani

n-o sa fie nici o capitala, asa a zis guvernul. institutiile regionale trebuie impartite intre orasele importante din fiecare regiune. asa e normal. orasul sibiu e cam la fel de bogat ca brasovul, daca e vorba de ce are sibiul. plus ca a fost capitala transilvaniei mai mult timp decat a fost bucurestiul capitala (si a) transilvaniei :)) si alba iulia a mai fost capitala...brasovul si tg.mures niciodata.
Raspunde

șe***meavrei

Acum 8 ani

sibiul trebe să fie capitala la toate alea. în sibiu s-a inventat mersul biped și aici s-a născut primul câine cu dungi, Georg poa\' să confirme\'.
Raspunde

alecs

Acum 8 ani

Regiunile astea sunt niste aberatii. Regionalizarea (sau federalizarea) TREBUIE facute pe regiuni istorice: Transilvania, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova.
Raspunde

Sibian

Acum 8 ani

Ar fi fain ca sibiul sa aiba guvernatorul guvernul a zis ca nu o sa mai fie capitale de regiubi si diecare judet va avea cate o titulatura de ex judet cultural sau judet universitar.Si mai ales sibiul va fi oras cultural sigur.
Raspunde

istoric

Acum 8 ani

ba dar cu mihai babanu,ce a-ti avut ? in ardeal la turda ,in 1601 9 august..atirna-ti harta in cui la wc.BUDA-PESTA..(adica o buda in pustietate).va stergea definitiv,de pe harta.
Raspunde

cronicar

Acum 8 ani

Sibiul merita sa fie capitala Romaniei pentru ca aici evreii se dau nemti, tiganii se dau romani romanii se dau sasi si toata lumea este fericita! La Sibiu avem rege si imparat, Cioaba poate sa confirme. Aici s-a inventa caloriferul, Andrei Marga poate sa confirme. Sunt cei mai multi homosexuali din Romania, Johannis poate sa confirme. S-a nascut primul caine in dungi, Georg poate sa confirme.
Raspunde

been

Acum 8 ani

Dragi concetateni. Voi sunteti nebuni. Cel putin cei care au postat aici. Voi ati auzit de democratie? Asta inseamna vot. De ce sa ne bage Brasovul capitala pe gat? Pai hai sa votam toti din regiune si vom mai vedea noi care va fi capitala. Ori aici vor fi negocieri. Maghiarii au peste 30% din voturi. Deci e clar ca daa vor la Mures, atunci cu sprijinul romanilor din Mures si zonele limitrofe, se va vota TG.Mures capitala, fara probleme. Dar nemernicii nu vor vot. Vor ca un politician nemernic sa le puna capitala la ei, iar prostii sa se plimbe cu hartii prin regiune sute de km. De ce nu se stabilesc niste criterii clare, unul fiind distanta pana la granite. bRASOVUL NICI MACAR NU ARE AEROPORT. Daca vreti sa nu ne certam intre noi, hai sa alegem capitala prin vot, ca sa fie multumiti macar majoritatea, ca toti nu vor fi multumiti.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus