Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Amenzi de peste 41.000 lei pentru agentii economici sibieni

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Sibiu a controlat luni, 14 ianuarie, 40 de agenţi economici din Sibiu şi Mediaş.

Numărul mare de reclamaţii i-a determinat pe inspectorii OPC să controleze agenţii din domeniile electrocasnice, electronice, telefonie mobilă, servicii de cablu, produse alimentare şi articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte.

În urma controalelor, cei vizaţi s-au ales cu 17 avertismente, dar şi cu amenzi în valaore totală de 41.828.5 lei.

„S-au acordat amenzi pentru nerespectarea termenului de soluţionare a service-ului la produsele electonice şi electrocasnice, a produselor de telefonie mobilă, constatate nefuncţionale sau necorespunzătoare de către consumatori. De asemenea, pentru lipsa disponibilităţii agenţilor economici de schimbare a produsului reclamat, lipsa preţului afişat, lipsa elementelor de identificare, lipsa verificării metrologice la balanţă (la comerţul cu produse alimentare), lipsa Registrelor Unice de Control, lipsa autorizaţiei de funcţionare sau pentru autorizaţii de funcţionare expirate”, spun reprezentanţii OPC.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus