Odată cu cererea de retragere din campionat înaintată de conducere Federației, cei care și-au depus memorii sunt, practic, privați de bani. „Dacă nu se plăteau restanțele, se ajungea la dezafiliere, în termen de 90 de zile. Procedura de depunctare ajunsese, dacă nu mă înșel, la opt puncte, dar nu s-a mai continuat, pentru că ei au depus cererea de retragere. Voința are posibilitatea să se reînscrie, dar pentru asta trebuie să le dea banii jucătorilor care au câștigat memorii. La comisia de ieri (n.r. - 23 ianuarie 2013) a fost exclusă din campionat. Nu știu de ce le-a mai trebuit încă o decizie, dat fiind că ei au depus cererea, dar așa s-a decis”, spune Emilian Hulubei, vicepreședinte AFAN.
Potrivit acestuia, de-a lungul anului 2012 jucătorii Șomodean, Măjer, Miclea, Străuț, Zegrean, Maghici și Postolache au depus memorii împotriva Voinței. Ultimul fotbalist, respectiv Marius Postolache, a fost de acord să povestească aventura sa la Voința. Venit în ianuarie 2012 la Sibiu, jucătorul a ales să vorbească pentru ca „suporterii Voinței Sibiu să cunoască anumite lucruri”. Demersul nu a fost făcut mai devreme, pentru că „eram în litigiu cu ei și puteau să mă amendeze sau să-mi desfacă înțelegerea”, motivează Postolache.
„Lungu tăia și spânzura”. Hămbășan era la ATCOM!
Postolache spune că, de fapt, la Voința Sibiu președintele executiv Marius Lungu era cel care „tăia și spânzura”, în timp ce Ioan Hămbășan, finanțatorul clubului, stătea mai mult pe la firma sa. „Marius Lungu - el tăia și spânzura la Voința! El a fost cel care l-a influențat negativ (n.r. - pe Hămbășan), în sensul că <
În replică, Marius Lungu, trece la fabulații declarațiile lui Postolache. „Nu aveam eu cum să tai și să spânzur! Sunt niște fabulații! Eu mă ocupam de relația cu FRF și LPF și mai puțin cu contractele. E drept, le semnam. Postolache a avut probleme peste tot pe unde a fost și neavând ce face, vrea să iasă în față, ca să își găsească echipă. Ar trebui să pună mâna să joace fotbal!”, declară Lungu. În plus, acesta spune a încetat să mai ocupe vreo funcție la Voința Sibiu încă din decembrie 2012. „Mi-am făcut lichidarea în decembrie 2012. Noi am făcut cererea să continuăm până în vară, pentru copii, dar apoi se închid absolut toate secțiile, după care se închide clubul!”.
De partea cealaltă, Ioan Hămbășan nu a dorit să comenteze declarațiile lui Marius Postolache. „Nu am eu ce să comentez la ce declară Marius Postolache. Cei care au de primit bani să se adreseze clubului, nu mie! Da, este adevărat că am fost depunctați. Dacă se decide dezafilierea, nu avem ce face, asta e!”, a replicat Ioan Hămbășan.
Cum erau plătiți alb-verzii?
Exemplul lui Postolache nu este singular. În fapt, contractul de bază era de 800 de lei, însă între club și jucător se încheia și un Act Adițional, care în cazul lui Postolache era de 2.360 de euro. Teoretic, în fiecare lună fotbalistul trebuia să primească în jur de 2.500 de euro. Potrivit hotărârii nr. 347 a Camerei Naționale pentru Soluționarea Litigiilor, din data de 14 august 2012, nu i-a primit! Atunci, un organism al Federației Române de Fotbal constata că „datoria pârâtului(n.r. -
Acest prim memoriu avea ca obiect perioada aprilie - iunie 2012. Suma totală - drepturi salariale de 2.400 de lei, la care se adăuga echivalentul în lei al sumei de 7.080 de euro, reprezentând prime restante. Atenție, în formularea hotărârii, Comisia folosea sintagma „obligă
După un lung șir de negocieri cu conducerea clubului, purtate, potrivit lui Marius Postolache, sub semnul lui < >, lunile au trecut. Postolache a depus un nou memoriu, de această dată pentru sumele aferente lunilor iulie - septembrie 2012. Comisia a emis hotărârea nr. 430, favorabilă aceluiași Postolache, în 8 noiembrie 2012, cu posibilitate de recurs în cinci zile de la comunicare. Ciudat este că în 13 noiembrie 2012, printr-un comunicat oficial, conducerea anunța că s-a decis retragerea echipei de seniori din Liga a II-a.
„După meciul cu Vaslui ni s-au promis toți banii, dar am primit jumătate din primele pentru partidele cu Vaslui și cu Sportul. Apoi s-a pus problema că <
Blaturi la Voința
În ceea ce privește blaturile din Antalya, Postolache nu poate să afirme cu certitudine dacă acestea au existat sau nu, însă este contrariat de, spune el, atitudinile lui Alex Pelici și ale coechipierilor săi. Meciuri vizate: Voința – Mioveni (3-0) și Voința - Cracovia Krakow (0-3). „La meciul cu Mioveni, am jucat în prima repriză și am impresia că ei au pățit ce am pățit noi la meciul cu Cracovia. Mi se pare că s-a făcut în așa fel încât noi să câștigăm cu 3-0. A fost meciul cu Cracovia, unde nu am mai suportat și am ieșit de pe teren. Noi am fost împărțiți în două echipe. Mi s-a părut suspect că antrenorul n-a schițat niciun gest, n-a avut niciun reproș, noi nu atacam, parcă eram la antrenament și aveam posesie. La pauză, când am intrat ceilalți, Beza și Grigore ne-au spus că trebuie să pierdem cu 3-0”, spune Postolache, indignat și de faptul că antrenorul Alexandru Pelici avea jucători favoriți. Antrenorul nu a putut fi contactat pentru un drept la replică.
În schimb, replicile lui Eugen Beza și respectiv Nicolae Grigore converg. „Nu am ce să mai răspund pe subiect, am tot spus atunci că nu a fost vorba despre așa ceva! Oamenii, când nu joacă, încearcă să găsească scuze. Pelici l-a adus ca să ne ajute și poate dacă juca la adevărata valoare nu retrogradam!”, a spus Nicolae Grigore, completat, fără intenție, de Beza: „Uite câte echipe se înghesuie să îl ia pe marele justițiar!”.
Însă, în opinia lui Postolache nu doar meciurile din Antalya sunt suspecte, ci și unele jocuri din Liga I, cum este partida cu Dinamo București, din 8 mai 2012, în care s-au impus „câinii” dintr-un penalty, în urma unui henț făcut de Nicolae Grigore. „Nu am văzut în viața mea, nici măcar la televizor un jucător să facă cu atâta disperare 11 metri împotriva propriei echipe. Mă refer la Grigore. Am atâția prieteni, toți m-au luat pe mine la mișto și mă întrebau dacă băiatul ăla juca cu mine în echipă. Când îți spun 50 de fotbaliști <
Întrebat dacă s-a îmbogățit cineva pe spatele Voinței Sibiu, Postolache a spus că „poate doar jucătorii care au debutat, dar doar spiritual. În rest, toți am pierdut, chiar și fanii, care veneau meci de meci și plăteau biletul”.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Marius Lungu , Ioan Hămbășan , Marius Postolache , Dinamo București , Federaţia Română , Cracovia Krakow , Federației Române , Voinţa Sibiu , Alexandru Pelici , Nicolae Grigorescu , Alex Pelici , Camerei Naționale , Voinței Sibiu , Act Adițional , Eugen Beza , Emilian Hulubei , Soluționarea Litigiilor
Vizualizari: 1446
Ultimele comentarii
Acum 4 ore
Sparrow
Acum 4 ore
Adina
Acum 5 ore
HellTown
Acum 5 ore
Ionica vecinu
Acum 5 ore
Casian