Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
18°C

Trei zile de actiuni intense ale Politiei: 109 infractiuni si amenzi de 175.000 de lei

Timp de trei zile, activitățile de prevenite și combatere a faptelor antisociale au fost intensificate la nivelul Poliției Române. La Sibiu, 839 de polițiști sibieni din structurile operative ale IPJ (ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigarea fraudelor, serviciul arme şi altele) au constatat 109 infracţiuni. De asemenea, în perioada 25-27 ianuarie 2013 au fost aplicate 845 sancţiuni contravenţionale în valoare de 175.400 lei.

„Aceste acţiuni s-au desfăşurat şi la nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu, fiind organizate şi desfăşurate activităţi specifice punctuale pentru depistarea, identificarea şi luarea măsurilor legale faţă de persoanele care încalcă normele contravenţionale sau penale”, transmit reprezentanții IPJ Sibiu.

Jumătate, în flagrant delict

În cele trei zile, poliţiştii sibieni au constatat 109 infracţiuni, dintre care 58 în flagrant delict. În plus, 90 de persoane suspecte de săvârşirea unor infracţiuni au fost identificate, cinci dintre acestea fiind reţinute, iar una arestată. De asemenea, a fost reținut și un bărbat urmărit general, în baza mandatului de executare a pedepsei cu închisoarea.

606 amenzi, în trafic

Angajații de la Rutieră au constatat 23 de infracţiuni la regimul circulaţiei şi au aplicat 606 sancţiuni contravenţionale, din care 169 pentru depăşirea regimului legal de viteză şi 12 pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice.

Evaziune fiscală, înșelăciune și corupție

Poliţiştii Serviciului Investigarea Fraudelor au verificat 107 unităţi comerciale şi au constatat 40 de infracţiuni economico-financiare, dintre care 16 în flagrant delict. Totodată, au fost emise 15 amenzi în valoare de 31.500 de lei.

De exemplu, pe linia investigării fraudelor, poliţiştii au verificat 157 persoane fizice şi juridice, din domeniile serviciilor de turism, drepturi de autor, jocuri de noroc, construcţii, alcool, tutun şi muncă nedeclarată. În cadrul acestor controale, s-au aplicat 31 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 39.200 lei, pentru nerespectarea cadrului legal privind protecţia populaţiei împotriva unor activităţi ilicite.

De asemenea, 40 de infracțiuni vizau fapte de evaziune fiscală, înșelăciune și abuz în serviciu.„Totodată, din totalul de 59 de infracţiuni constatate pe această linie de muncă, 40 de fapte au fost constatate de poliţiştii Serviciului Investigarea Fraudelor şi au constat în fapte de evaziune fiscală, înşelăciune, corupţie – abuz în serviciu, contrabandă, fals cu prejudiciu estimat de 250.000 de lei”.

Nu predase armele, la expirarea dreptului de port armă

Tot în cadrul acestor acțiuni, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au efectuat o percheziție domiciliară, în 25 ianuarie, la un deținător de arme. Bărbatul - S. Ioan - de 47 de ani, din Sibiu, avea în casă două arme de vânătoare şi una de tir sportiv cu glonţ, dar şi 75 cartuşe.

Armele erau deținute ilegal, deoarece conform „dispoziţiei de anulare a dreptului de deţinere, port şi folosire arme şi muniţii, emisă de I.P.J. Sibiu şi adusă la cunoştinţa susnumitului în data de 18 decembrie 2012”, sibianul era obligat să le depună, în termen de 10 zile, la un armurier autorizat.

Ca urmare a nerespectării legii, armele şi muniţia au fost confiscate, iar S. Ioan este cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor (art. 279 c.pen) şi nedepunere a armei şi a muniţiei la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă (art. 140 din Legii nr. 295/2004 republicată).

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

valcean

Acum 11 ani

cam permisiva politia, probabil este formata din sibieni. puscaria pe sibieni, ce mori de vant, ce electricitate verde . puscaria ca ati stricat o natie.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus