Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Cercetatorii spanioli: Barbatii casnici n-au parte de sex!

Cu cât un bărbat căsătorit alocă un timp mai mare sarcinilor menajere - precum curăţenia, gătitul şi mersul la cumpărături -, cu atât acesta întreţine mai puţine raporturi sexuale, afirmă autorii unui studiu publicat în numărul din luna februarie al Revistei Americane de Sociologie.

În acelaşi timp, bărbaţii căsătoriţi care îşi consacră timpul liber mai mult întreţinerii automobilului şi grădinăritului au raporturi sexuale mai frecvente decât cei care alocă un timp mai mare sarcinilor menajere, afirmă autorii acestui studiu, intitulat "Egalitarism, munci menajere şi frecvenţa raporturilor sexuale într-o căsnicie".

Concluziile autorilor sugerează "importanţa pe care o au rolurile tradiţionale alocate fiecăruia dintre cele două sexe asupra frecvenţei raporturilor sexuale într-o căsnicie heterosexuală".

Potrivit lui Sabino Kornrich, cercetător la Institutul Juan March din Madrid, coordonatorul studiului, "cuplurile în care bărbaţii participă mai mult la sarcinile tradiţional alocate femeilor au parte de un număr mai mic de raporturi sexuale".

"În aceeaşi manieră, cuplurile în care bărbatul participă mai mult la sarcinile considerate în mod tradiţional ca fiind masculine - grădinărit, plata facturilor, întreţinerea automobilului - au raporturi sexuale mai frecvente", cu o medie de circa 5 ori pe lună.

"Există un fel de scenariu sexual bine definit de gen, în care comportarea potrivit acestui gen este importantă pentru apariţia dorinţei sexuale şi pentru îndeplinirea actului sexual în cuplu", a adăugat Sabino Kornich, din echipa căruia au mai făcut parte Julie Brines şi Katrina Leupp, de la Universitatea din Washington.

Concluziile studiului, realizat pe baza unui chestionar completat de 7.002 persoane, nu trebuie însă să îi determine pe bărbaţi să lase din mână aspiratorul, previn autorii studiului: "Refuzul de a participa la muncile din gospodărie poate să genereze conflicte în cuplu şi nefericirea soţiilor", aceasta din urmă fiind un element asociat activităţii sexuale.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus