Luni,
06.12.2021
Cer Senin
Acum
1°C

Unde te poti bucura de zapada in week-end

Turiştii care doresc să se bucure de zăpadă în acest week-end o pot face în judeţul Sibiu, fie în staţiunea Păltiniş, unde există pârtii amenajate, iar stratul de zăpadă măsoară 52 de centimetri, fie la Bâlea Lac, unde zăpada este mult mai mare, de 1,6 metri, iar riscul de avalanşă a scăzut, fiind moderat, de gradul 3 pe o scară de la 1 la 5, conform meteorologilor sibieni.

În următoarele zile, turiştii care merg în staţiunea Păltiniş, se pot aştepta la ninsori slabe, ca şi cei care merg la Bâlea. Spre deosebire de Păltiniş, la Bâlea Lac este posibil ca vântul să fie mai puternic în următoarele zile.

Turiştii care optează pentru Păltiniş se pot înscrie, vineri, la cea de-a doua ediţie a Campionatului Naţional de Freestyle pentru schiori şi snowboarderi, concurs care va avea loc sâmbătă.

Sâmbătă, între 10,00 şi 10,30 este programată o sesiune de antrenamente. După şedinţa tehnică vor începe calificările, la ora 11,00, iar finalele vor avea loc la ora 13,30. Ceremonia de premiere este stabilită pentru ora 16,00. Seara se va încheia cu o demonstraţie de spectaculozitate pe un quarterpipe amenajat la baza fun-park-ului. Cel mai bun trick va fi premiat cu 300 de lei. Premiile pentru clasele schi şi snowboard băieţi sunt: 900 de lei locul I, 500 de lei locul II, 300 de lei locul III.

Locul unde are loc concursul se numeşte fun-park, este compus din şase platforme şi are aproximativ 18 elemente, de dificultate diferită, întinse pe o lungime de mai bine de 500 de metri.

"Anul trecut, concursul a fost extrem de spectaculos. Între timp, am modernizat fun-park-ul, condiţiile sunt şi mai bune decât sezonul trecut, obstacolele sunt mult mai dificile, prin urmare ne aşteptăm ca şi spectaculozitatea concursului să crească", a declarat Martin Freinademetz, organizatorul primei etape a Campionatului Naţional de Slopestyle.

Concurenţii vor fi împărţiţi pe 3 categorii de vârstă: Groms (sub 14 ani), Rookies (14-18 ani) şi adulţi.

Amatorii de senzaţii tari pot opta să îşi petreacă week-end-ul la peste 2.000 de metri altitudine, în Munţii Făgăraşului, cazându-se în singurele construcţii de gheaţă din România, fie în Hotelul de Gheaţă, fie în unul din cele trei iglu-uri. Aici există şi o biserică de gheaţă, unde vineri are loc o slujbă inedită, ecumenică, de binecuvântare.

Spre deosebire de Păltiniş, Bâlea Lac este o zonă unde accesul se poate face cu maşina plus telecabina. Accesul la Bâlea Lac se poate face cu maşina pe DN1, după care pe Transfăgărăşan până la Bâlea Cascadă, care reprezintă cea mai spectaculoasă cădere de ape din întregul lanţ al Carpaţilor Meridionali. De la Bâlea Cascadă la Bâlea Lac, adică aproape 800 de metri altitudine, turiştii pot urca doar cu telecabina şi numai dacă nu este vânt puternic.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus