Miercuri,
01.12.2021
Innorat
Acum
6°C

Amendamente la buget. Plagiatorii

Parlamentarii care au fost la putere au lăudat întotdeauna bugetul încropit de guvernul pe care îl susțineau. Cei din opoziție au depus sute, mii de amendamente prin care cerea bani, cel mai adesea pentru finanțarea lucrărilor de construcții din biserici.

Anul 2013 nu avea cum să fie altfel. Parlamentarii USL au aplaudat proiectul de buget, iar cei din opoziție au cerut peste 30 de milioane de lei pentru biserici, drumuri, școli și grădinițe. Deputatul PDL Raluca Turcan a cerut un milion de lei pentru suplimentarea bugetului Municipiului Sibiu. A cerut de asemenea bani pentru reabilitarea Grupului Școlar „Carol I”, pentru Colegiului Tehnic  ”Independența” şi pentru Grupul Școlar Henri Coandă. De asemenea, Turcan a mai cerut în amendamente depuse la proiectul de buget pe 2013 4,5 milioane de lei pentru reabilitarea Spitalului Clinic Judeţean Sibiu și  1,250 milioane lei pentru reabilitarea Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu. Turcan a mai depus un amendament la  Secretariatul General al Guvernului pentru finanțarea cu 900 de mii de lei a centrelor de asistență socială ale Mitropoliei Ardealului. Și la fel ca majoritatea parlamentarilor aflați în opoziție, Turcan a cerut bani pentru biserici:  în total 400 de mii de lei.
Reprezenantul PPDD, Iacob Pușcaș a cerut la rândul său bani pentru biserici, drumuri, școli și grădinițe. Niciun amendament nu a fost însă validat de comsiile de specialitate ale parlamentului, la fel ca și în cazul Ralucăi Turcan. Pușcaș a cerut 2,7 milioane de lei pentru picturi bisericești și reabilitări de biserici din județele Sibiu, Brașov și Alba, 22 milioane de lei (5 milioane euro) pentru reabilitarea unor drumuri județene, 30.000 de lei pentru amenajarea Muzeului Sătesc din Cristian, 50 mii lei pentru școala și grădinița din Şura Mică,  12.000 mii lei pentru achiziţia unui imobil pentru Universitatea Lucian Blaga. Amendamentele opoziției nu au fost văzute cu ochi buni de la Sibiu: „Când am depus eu amendamente am fost unul din campionii amendamentelor şi la bugetul de stat şi mai cu seamă la bugetul de asigurări sociale – de pensii, de şomaj, de sănătate şi aşa mai departe, am depus amendamente constructive, punctuale, nu am copiat pe nimeni. Plagiatura chiar nu îmi place, şi nici plagiatorii”, a declarat liderul PSD Sibiu, Ioan Cindrea, în cadrul unei conferințe de presă, criticând faptul că parlamentarii PDL au depus amendamentele propuse de deputații USL în anul 2012.
Dacă în anii trecuți o parte din amendamente erau acceptate de majoritate, în schimbul votului pentru aprobarea bugetului, în acest an nu va fi nevoie. Majoritatea USL are 60% din parlament și nu are nevoie să facă niciun compromis. 

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

crestin

Acum 8 ani

Dacă vei muri în noaptea asta unde vei merge? Vei merge în rai sau în chinul veşnic al iadului? . Mă veţi căuta, şi Mă veţi găsi, dacă Mă veţi căuta cu toată inima. – spune Dumnezeu în Biblie -Ieremia 29:13. Căutaţi pe Dumnezeu, căci doar cine ÎL cunoaşte personal va fi mântuit. Dacă nu ştiţi cum să ÎL căutaţi citirea Bibliei vă va ajuta ( pe internet se găsesc o serie de siteuri unde se poate citi Biblia în limba română).
Raspunde

sibian

Acum 8 ani

La U.S.L. minciuna a devenit politica de stat , acesti ,,oameni,, mint si cand dau buna ziua . A iesit cu duiumul prostimea sa-i voteze cu gandul ca vor munci mai putin s-au deloc si vor primi mai mult . Ne-am lntors la Duminica orbului din luna Mai anilor 90 dupa 23 de ani , deci cu asa oameni nu se poate merge lnainte
Raspunde

Magda

Acum 8 ani

De acord cu \" Sibian \" ! Usl este o mare diversiune in politica romaneasca. Dupa atitea gafe , minciuni si tilharii trebuie sa-si dea DEMISIA ! Trebuie judecate persoanele si partidele vinovate . Cindrea, Terea, Cazan nu ne reprezinta , sint oportunisti , iresponsabili ce se gindesc numai la familia si gasca lor! DEMISIA!!!!!!!!!!!!!!!!!
Raspunde

Sorin

Acum 8 ani

Magda- la Sibiu indiferent de culoare politica USL sau ARD, toti vin din gasca lui Nicu Ceausescu. Stirbet de la PNL la PDL si neagu de la PDL la PNL. Iar pe langa Cindrea sa ii amintim pe Trihenea - director PDL la Hidroelectrica unde a avut loc un mare jaf si pe Ariton- un ministru sters. Noroc cu Forumul German si Klaus Iohannis ca se alegea praful de Sibiu.
Raspunde

varianta corecta pt Sorin

Acum 8 ani

\"Noroc cu Forumul German si Klaus Iohannis ca sa se aleaga praful de Sibiu\"
Raspunde

pt IP 5.15.89.128

Acum 8 ani

Pana in 2000 Sibiul era o ruina; condus de un primar betiv care si-a scos scaunul de primar in fata primariei inainte de a-si termina mandatul; inaintea lui, alt primar a fost prins delapidand fondurile de Craciun ale copiilor. Sa continuam? Atunci taci dracului din gura- sa nu spun din fund.
Raspunde

jan v

Acum 8 ani

ziceti ce doriti de T Raluca dar sa stiti ca este buna de tot ptr toti sibieni zi si noaptea in pat
Raspunde

Dorel

Acum 8 ani

Pentru comentariul 6 . In 2000 vindeai flori la cimitir... Pai si in 2013 ce e Sibiul ?
Raspunde

marginean

Acum 8 ani

12.000 de lei pentru achizitia unui imobil al ULBS? pai renunta rectorul la un salar pe 2-3 saptamani si s-a facut treaba!
Raspunde

valjan j

Acum 8 ani

raluca este o cersetooare cere bani de la guvern ptr . ptr .ptr . desi stie ca nu se poate dar doreste sa faca presiuni ptr a se afla ca musca pe ca/cat .De ce nu a facut cereri de acest gen la guvernul lor din trecut ? nu a cerut findca stia ca cererile sant neserioase Redistribuita este rea veroasa indoctrinata cu rautate ca toti ai lor sobolanii de 5-6%inca findca mai coboara pana la disparitie <.Sa se stie clar partidul de opozitie este PPD .Nici nu stiu ca tot mai mici vor fi pana la disparitia lor a cersetorilor.Azi redistribuiti maine faliti.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus