Luni,
28.11.2022
Ceata
Acum
1°C

"Copiii nostri sunt viitorul nostru! Implica-te!"

Dacă eşti părinte, dacă ai nepoţi sau vrei pur şi simplu să dai o mână de ajutor, acum o poţi face sprijinind copiii care au nevoie de tratamente costisitoare şi de investigaţii medicale, care se pot face doar la Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu.

Prin intermediul campaniei ”Copiii noştri sunt viitorul nostru! Implică-te!”, sibienii pot dona 2% din impozitul pe veniturile salariale dacă sunt persoane fizice şi dacă sunt persoane juridice, pot ajuta prin intermediul unui contract de sponsorizare, constând în bani sau obiecte, din care se deduc 20% din impozitul pe profit datorat Statului.

„Noi aveam iniţial nevoie de un aparat în valoare 100.000 euro, dar în cadrul unui proiect european am reuşit să obţinem aceşti bani, însă mai sunt alte aparte medicale de care avem nevoie, precum un flowcitomentru, un aparat de înaltă performaţă. Avem nevoie de aparatură complentară şi de aparate performante, pentru că vom putea depista imunodeficienţele, vom putea pune un diagnostic în cazurile de lucemie, în 24-48 de ore, identificând tipul de leucemie şi astfel pacientul poate începe într-un timp mai scurt tratamentul, câştigând timp şi o şansă în plus”, a declarat Alexandru Mihut, manager Spitalul de Pediatrie Sibiu.

Asociația Propediatria şi Mistraz Consultanţă au lansa campania ”Copiii noştri sunt viitorul nostru! Implică-te!”, pentru a da o mână de ajutor copiilor bolnavi din judeţul Sibiu. Campania are caracter local şi se va desfăşura în perioada 7 februarie – 31 decembrie 2013, având ca principale obiective obţinerea de fonduri pentru optimizarea aparaturii medicale deja existente, achiziţionarea de echipamente medicale performante, precum şi instruirea persoanelului specializat.

„Până la sfârşitul campaniei vom reuşi să dotăm Laboratorul de Imunologie cu apartură modernă şi performantă necesară diagnosticării bolilor de imunodeficienţă primară. Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu va beneficia de un flowcitometru şi service pentru aparatele de care dispune deja”, spun organizatorii campaniei.

Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu este în plin proces de modernizare, o parte a lucrărilor şi a dotării cabinetelor urând să fie finalizată în august 2013 (corpul A al spitalului), iar în septembrie se începe a doua etapă de renovare, în cadrul căreia se vor achiziţona aparte şi se va reface corpul B al clădirii. Astfel, lângă Spitalul de Pediatrie din Sibiu va funcţiona şi un nou Centru de cercetare și telemedicină în boli neurologice la copii, acesta fiind finanţat dintr-un proiect cu fonduri europene, în valoare de zece milioane de euro.

„Ministerul Sănătăţii nu are bani pntru sistemul sanitar, dar Ministerul Cercetării pune la dispoziţie fonduri pentru cerectare şi aşa noi am găsit o soluţie pentru centrul de cerectare. Aparatul pe care dorim să îl achiziţionăm cu ajutorul sibienilor va fi un aparat complentar în cadrul centrului, car ne va permite să lucrăm cu copiii bolnavi de leucemie. Aceşti vor putea fi diagnosticaţi aici şi monitorizaţi pe parcursul perioadei de administrare a tratamentului”a spus şi Mihai Neamțu, directorul medical al Spitalului de Pediatrie Sibiu.

Potrivit conducerii spitalului, saloanele sunt „permanent pline, nu există să avem nici măcar o zi cu un pat gol”, iar aparatul va permite prin punerea unui diagnostic în timp real, o perioadă de spitalizare mai redusă pentru fiecare pacient şi astfel mai multe paturi libere pentru viitorii pacienţi.

Donaţii pentru campania “Copiii noştri sunt viitorul nostru! Implică-te!” se pot face şi prin Donate Paypal sau euplatesc.ro.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

mr. preservativ

Acum 9 ani

cine mai face copii in ziua de azi?!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus