Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Piteiu a demisionat iar din conducerea Romgaz, dupa ce ANI i-a facut plangere penala

În aceeași zi în care Agenția Națională de Integritate a anunțat public faptul că a sesizat organele competente asupra cu suspiciunilor de conflict de interese și infracțiuni de corupție legate de fostul director Romgaz, Marcel Piteiu, acesta a demisionat din funcția de director de Explorare a societății cu sediul în Mediaș. ”În data de 6 februarie, domnul Marcel Adrian Piteiu a fost eliberat din funcția de director direcția explorare în urma demisiei depuse de acesta, fiind la dispoziția societății”, se arată în scurtul comunicat de presă semnat de purtătorul de cuvânt al instituției, Lucian Stancu.

Cercetat și de DIICOT

Marcel Piteiu a părăsit funcția de director general al Romgaz în ianuarie 2012, după ce DIICOT a anunțat începerea urmăririi penale asupra acestuia (alături de alte câteva zeci de persoane) pentru presupuse fapte de complot și subminare a economiei naționale.  De atunci, Piteiu a ocupat funcția de director de Explorare al Romgaz.
În cursul zilei de azi, ANI a făcut public că, în urma unor verificări derulate pe parcursul unui an, Piteiu ar fi semnat în calitate de director al SNGN Romgaz contracte de peste 66 de milioane de lei cu SC Aprov SA, la această din urmă societate fiind și administrator.

Potrivit celei mai recente declarații de avere completată de Piteiu, acesta deține în conturi echivalentul a aproximativ 230.000 de euro. Pe numele său și al soției mai are trei apartamente, două case (una primită de la bunici) și o casă de vacanță. Casa construită de familia Piteiu în Mediaș are o suprafață de peste 500 de mp. Salariul anual și indemnizațiile primte de Piteiu însumează, potrivit declarației semnată în mai 2012, 65.900 de lei (aprox. 5.500 de lei lunar).

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

tati

Acum 11 ani

cofiscat aproape tot si la Aiud la Universitate sa se mai perfectioneze bugetarul,cata nesimtire la porcul de Piteiu .
Raspunde

liu

Acum 11 ani

mare om acest Piteiu, a facut cat a putut pentru binele oamenilor, la fel ca toti directorii de la stat
Raspunde

jan v

Acum 11 ani

cum dracu toti acesti domnii ai gazului au ajuns milionari in valuta s-au au crezut ca aceasta resursa naturala este chiar si a lor si-a acolitilor din partidul Pprostilor,Ddelatorilor,Llafaitorilor luati la bani marunti nu cred ca pot justifica imperiile si conturile la vedere. Ca fiti siguri au si conturi grase puse pe rude si-n bancile straine. Adunati toti din romania si scuturati bine ,tara va scapa de datori si de ei smecheri si o sa avem si excedent in valuta sa nu mai stam la mana FMI ului
Raspunde

ion

Acum 11 ani

la mazilit pe piteiu si l-au pus pe nepotul lui cindrea ,vai de capul tau popor tampit care ai votat usl-isti si acum plangi ca te-au mintit
Raspunde

CINDREA DIANA

Acum 11 ani

DUPA FELUL CUM ARATA SE VEDE CAT ESTE DE NESIMTIT, AR FI BINE SA-I CONTROLEZE SI SA-I PEDEPSEASCA PE TOTI CARE AU FURAT BANII STATULUI, CEL PUTIN PITEIU A TRATAT ROMGAZUL CA PE FIRMA LUI LASATA DE TATASO ORI NU ESTE DELOC ASA
Raspunde

Hanniball

Acum 11 ani

Ar fi de preferat ca analfabeții să se abțină de la comentarii. \"TATASO \" Si vezi că există un buton cu care se poate dezactiva scrisul cu majuscule, CapsLock.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus