Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Piste de biciclete nou marcate pe 12 strazi: 15 km in total

În prelungirea pistelor pentru bicicliști amenajate pe 33 de străzi din Sibiu, anul acesta vor mai fi marcați 15 km de bandă de deplasare pentru cei care folosesc aceste mijloace de deplasare. În paralel, odată cu refacerea marcajelor rutiere din oraș, vor fi vopsite din nou și liniile de demarcație ale pistelor pentru bicicliști.
”Credem că pentru sibieni este un lucru foarte bun, din moment ce oricine poate constata că a crescut numărul de bicicliști. Încă mai e de lucru în acest domeniu”, a admis primarul Klaus Johannis. El a reiterat ideea că nu este de acord cu amenajarea pistelor pe trotuare, după modelul aplicat în alte țări. ”Sunt multe accidente între bicicliști și pietoni (în aceste cazuri – n.r.). În special persoanele în vârstă, care nu sunt întotdeauna atente la aceste piste, pot fi accidentate”.

Lista străzilor unde vor fi marcate piste pentru biciclete

  • strada Lungă (legătura cu pista existentă de pe străzile Reconstrucţiei şi Rusciorului)
  • strada Râului (legătura cu pistele de pe străzile Rusiciorului, Reconstrucţiei şi Şoseaua Alba Iulia)
  • strada Metalurgiştilor (legătura cu pistele de pe străzile Rusiciorului, Reconstrucţiei, Şoseaua Alba Iulia)
  • strada Autogării (legătura cu pistele de pe străzile Rusiciorului, Reconstrucţiei, Alba Iulia)
  • strada Malului (leagă Şoseaua Alba Iulia de strada Târgu Fânului)
  • strada Ion Neculce (legătura cu pistele de pe străzile Malului şi Şoseaua Alba Iulia)
  • Calea Turnişorului (legătura cu pistele de pe Şoseaua Alba Iulia şi strada Mihail Kogălniceanu)
  • strada Eduard Bielz (legătura cu pista de pe Şoseaua Alba Iulia)
  • strada Transilvaniei (legătura cu pistele de pe Şoseaua Alba Iulia, Dealului şi Bulevardul Victoriei)
  • strada Lomonosov (legătura cu pistele de pe strada Şcoala de Înot şi Calea Dumbrăvii)
  • strada Rahovei pe tronsonul dintre strada Gheorghe Dima şi Bulevardul Mihai Viteazu (legătura cu pistele de pe Bulevardul Mihai Viteazu şi celălalt tronson al străzii Rahovei)
  • strada Hipodromului (legătura cu pistele de pe strada Nicolae Iorga şi Oituz)


În prezent, pistele pentru bicicliști amenajate în Sibiu au o lungime totală de 56,5 km

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

15 comentarii

D

Acum 11 ani

Si in Germania sunt piste pe strada doar ca sunt putin mai late ca la noi...
Raspunde

vigilent II

Acum 11 ani

pistele din sibiu sunt o iluzie optica, sunt atat de inguste, incat nu pot fi folosite si mai sunt si ocupate de masini parcate ilegal pe care politia rutiera de corupta ce e nici nu le vede
Raspunde

vigilent 3

Acum 11 ani

sa vada ei de gropi,gunoaie si ciinii vagabonzi sa lase prostiile acolo is bani aruncati degeaba .
Raspunde

Georg

Acum 11 ani

Klausi, in Germania exista piste pe trotoare si NU sunt calcati batranii si inci femeile cu carucioare..In schimb piste pe STRADA si mai ales solutii CIUDATE cum ati facut pe acolo pe la DUMBRAVA si Continental, partea Libraria Luceafarul. trecerea prin intersectie in linie dreapta, est MORTALA pentru BICICLISTI: cobori de pe rigola, urci pe rigola, iti mentii banda inainte si in intersectie te paleste unul din lateral sau spate... Klausi, daca n-ati fi BICICLIST de DUMINICA, ci de-toata-ziua, asa cum sunt EU si era SENIORUL WOLF von AICHELBURG, poate ati intelege FIZICA asta ciudata a miscarii corpurilor solide in spatiu. Imi pare rau ,dar acolo nu pusca ceva in geometria desenata ciudat pe asfalt, fie vaksaua cat de scumpa din Jermania cea cu caini in covrigi..dar in ce priveste bicicletele...are .LOGICA..
Raspunde

georgia

Acum 11 ani

georg ai mare dreptate si sper sa nu te accidentez vreodata in sensul giratoriu de la dumbrava, am senzatia ca pistele sunt pentru cascadori, numai ei ar putea evita usile deschise de la masinile parcate pe pistele de biciclisti, georg daca vrei putem sa ne plimbam impreuna cu bicicletele, iti asigur eu spatele
Raspunde

dumitru

Acum 11 ani

Daca iar se fac parcarile \'\'la bordura\'\',iar pistele linga parcari,mai bine s-o lase moarta.Ma mir ca n-a fost in Munchen( la BMW Welt),sa vada ca pistele de biciclisti sunt trasate pe trotuare.Sau in Berlin,Potsdam,Dresda etc.Nu m-am prea plimbat eu in Germania,dar n-am vazut piste pe partea carosabila.Doar in Austria si, bineinteles Olanda.
Raspunde

#

Acum 11 ani

Faceti ceva cu pista de pe Mihai Viteazu, pana nu moare cineva acolo. Apropo, ii ridica cineva camionetele aluia cu aprozarul de acolo. Unde s-a mai pomenit sa pastrezi legumele si fructele in camionete si sa vinzi pe trotuar? Politia Locala, intrebare: ala are aviz de la Domeniul Public?
Raspunde

ABC

Acum 11 ani

ce cretini! avem strazi atat de inguste...abia incap masinile, si ei mai fac si piste .... foarte inteligent!
Raspunde

liu

Acum 11 ani

astaia care spun ca de ce sunt pistele pe drum si ca drumurile sunt prea inguste sa mai scoata capul din tara
Raspunde

Cătălin

Acum 11 ani

Pistele sunt foarte ok aşa, nu mai tot comentaţi şi începeţi să folosiţi bicicletele pentru deplasare. Nu ar merge să fie făcute pe trotuar: pietonii pur şi simplu nu conştientizează că acolo este o pistă şi ar lua foarte mult să se obişnuiască. Continuaţi ceea ce faceţi, e foarte bine!
Raspunde

noi

Acum 11 ani

cat baga in buzunarul sau sasalaul din vopsirea asta inutila?
Raspunde

Lu

Acum 11 ani

Pistele de biciclete pe carosabil sunt bine acolo unde sunt. Trebuie doar grija si de o parte si de alta, atat automobilisti cat si biciclisti, si totul e in regula.
Raspunde

Ion biciclistul

Acum 11 ani

De ce nu gandesc astia ca pe strazile cu sens unic sa faca pistele de biciclete pe dreapta si parcarile masinilor pe stanga?!? Vezi Mihai Viteazu\'...
Raspunde

@ Ion biciclistul

Acum 11 ani

Ai dreptate, dar dat fiind faptul ca parcarile sunt in alveole pe partea dreapta, se pot face pistele pe stanga, ma refer la sensul giratoriu Calea Dumbravii - giratoriu Rahova. Asa este cand se gandeste saseste, adica fara pic de imaginatie sau flexibilitate.
Raspunde

sofer

Acum 11 ani

Pistele astea trebuiau facute pe strazi secundare nu pe cele mai importante artere, acolo erau oarecum si biciclisti mai putin expusi una e sa treaca pe langa tine 3 masini/h alta e cand sunt 3.000 in cazul strazilor vitale precum Milea, Alba Iulia, bd Spitalelor,Coposu etc.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus