Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Anul Sarpelui de Apa, la ULBS

Anul Nou Chinezesc a fost sărbătorit la Sibiu printr-un spectacol tradițional găzduit de Facultatea de Litere din cadrul Universității "Lucian Blaga" din Sibiu.
Intrarea în Anul Șarpelui de Apă a fost marcată printr-un moment artistic de dans, cântec și poezie chinezească.
La eveniment au participat conducerea Universității "Lucian Blaga" din Sibiu, conducerea Facultății de Litere și Arte, prof. univ. dr. Song Shaofeng - directorul Institutului Confucius, precum și grupuri de elevi, însoțiți de profesori, de la școlile Regele Ferdinand și Colegiul Național Octavian Goga.
Participanții la ceremonie au putut lua parte la activități de joacă cu bețe chinezești, un concurs de ghicitori și au putut urmări demonstrații de caligrafie, plecând acasă cu numele lor scris în limba chineză.
Pe parcursul celor cinci ani de activitate, Institutul Confucius din cadrul ULBS a inițiat, organizat și desfășurat cu succes o serie de acțiuni culturale menite să promoveze valorile tradiționale ale poporului chinez, precum și o gamă variată de programe și cursuri pentru studiul limbii și culturii chineze, în conformitate cu cerințele locale ale comunității academice, societății civile și mediului de afaceri.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus