Marţi,
29.11.2022
Cer Senin
Acum
-4°C

Sase copii minori au stat doua zile fara caldura si fara mancare, dupa ce au fost abandonati de mama

O femeie din Bazna şi-a abandonat cei şase copii minori în casă, lăsându-i fără hrană şi fără caldură, cel mai mic dintre ei având şase luni. Poliţia din localitate, care a fost alertată de o vecină, a venit la faţa locului unde i-a găsit pe cei şase fraţi, cu vârste cuprinse între şase luni şi 12 ani.

Doi copii au fost transportaţi la spital, pntru că aveau nevoie de îngrijiri medicale, iar ceilalţi patru au fost luaţi în grijă de bunică, până luni, când a fost sesizată Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu.

„În urma deplasării pe teren a reprezentanților Serviciului de Intervenție în situații de Abuz, Neglijență, Exploatare, Echipă Stradală s-a constatat că 2 copii de 6 luni, respectiv 3 ani au fost preluați de către Ambulanța Mediaș și internați în cadrul Spitalului Mediaș, ceilalți copii au rămas în grija bunicii materne. Mama copiilor s-a întors la domiciliu și a solicitat o măsură de protecție pentru copii săi, deoarece ea nu se poate ocupa de ei, iar poliția Bazna s-a sesizat și a început cercetări asupra mamei, sub săvărșirea infracțiunii de abandon și rele tratamente aplicate minorilor”, au declarat reprezentanţii DGASPC Sibiu.

În urma anchetei DGASPC Sibiu s-a stabilit în regim de urgență ca doi copii rămân cu măsură de plasament în regim de urgență la bunica maternă care a precizat că se poate ocupa de ei și întrunește condițiile necesare, trei copii au fost preluați de reprezentanții DGASPC Sibiu în regim de urgență, și vor fi găzduiți în Centrul de Primire în Regim de Urgență Minori (CPU) pînă la stabilirea unei măsuri definitive, iar cel mic de 6 luni a rămas în spital urmând a se identifica un asistent maternal profesionist când condițiile vor permite externarea lui.

Acum femeia este cercetată pentru abandon de familie şi pentru rele tratamente aplicate minorilor şi poate să primească o pedeapsă cuprinsă între şase luni şi doi ani de închisoare pentru abandon şi până la 15 ani de închisoare pentru a doua acuzaţie.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus