Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Angajatorii sibieni apleaza la AJOFM Sibiu pentru a recruta forta de munca

278 de angajatori din judeţul Sibiu au fost chestionaţi în cadrul unui studiu pentru a vedea dacă sunt mulţumiţi de serviciile oferite de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu, iar 84% au răspuns că prin intermediul AJOFM-ului îşi recrutează angajaţii.

Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu a realizat o cercetare sociologică în cadrul activităţii „Studiul privind funcţiunile touch-screen-urilor de preluare a declaraţiilor şi a portalului de preluare a locurilor de muncă vacante”, din proiectului Serviciul public de ocupare – calitate, accesibilitate şi promptitudine, proiect implementat de AJOFM Sibiu în parteneriat cu AJOFM-urile din Satu-Mare, Hunedoara, Dâmboviţa, Vaslui, ULB Sibiu şi SC Iquest Technologies SRL.

„Dintre modalităţile de comunicare privind desfăşurarea “Burselor locurilor de muncă”, organizate de AJOFM-uri se detaşează mass-media, apoi comunicarea telefonică, scrisă, afişajul la sediul agenţiilor şi e-mail-ul. 41% dintre angajatori se declară satisfăcuţi de calitatea şi cantitatea informaţiilor primite în cadrul acestor burse privind forţa de muncă disponibilă, 37% sunt mediu satisfăcuţi în timp ce 6% dintre angajatori sunt mulţumiţi în mică măsură. Marea majoritate - 56% a agenţilor economici participă din când în când la aceste burse”, spun reprezentanţii AJOFM Sibiu.

Cercetarea a fost aplicată unui eşantion de 1.162 de angajatori din judeţele Sibiu (278), Satu Mare (221), Hunedoara (240), Dâmboviţa (223) şi Vaslui (200). Deşi peste 84% dintre angajatorii chestionaţi apeleză la serviciile oferite de Agenţiile Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă,doar 54% sunt satisfăcuţi în mare măsură de promptitudinea răspunsurilor oferite de către cele 5 agenţii.

Pentru aproape două treimi dintre respondenţi, comunicarea locurilor de muncă vacante la AJOFM-uri a contribuit la ocuparea respectivelor locuri de muncă rapid şi cu personal calificat. Semnătura digitală este preferată de 81% dintre angajatori, în timp ce 15% nu preferă acest mecanism.

Proiectul Serviciul public de ocupare – calitate, accesibilitate şi promptitudine are valoarea totală de aproximativ 8.324.000 lei, din care 5.035.000 lei finanţare nerambursabilă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

5 comentarii

#

Acum 11 ani

Asta e pagina ce-o au astia? sibiu.anofm.ro/
Raspunde

X

Acum 11 ani

Vraja cat cuprinde sunt unii si aceiasi nesimtiti de angajatori care in momentul cand te duci la ei spun sec: nu avem nevoie am fost obligati sa punem niste locuri de munca!!!!!!
Raspunde

ermi

Acum 11 ani

mana in mana cu hotii.,numai angajatori de doi bani care nu isi platesc angajatii ,totul ca sa iti poata ei taia somajul.RUSINE BAAA BANDITILOR
Raspunde

#

Acum 11 ani

De ce mai exiata AJOFM daca nu organizeaza un targ de locuri de munca, nu sunt pe FB si au o pagina de internet care vine din negura vremurilor?
Raspunde

unu\'

Acum 11 ani

@#: Presupun ca FB este prescurtarea unui tip extrem de ocupat pentru Facebook!Deci,cum ar veni, ne cautam de lucru pe FB!Daca e ceva la oferta bine,daca nu,nu!Deci, ofertele pe www sunt jignitoare!Sa ne caute pe FB daca vor sa lucram la ei!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus