Sâmbătă,
19.06.2021
Ploi Scurte
Acum
22°C

Volei: CSM Sibiu respira, dupa victoria cu Craiova

Echipa de volei feminin CSM Sibiu a câștigat, sâmbătă, pe teren propriu, partida cu SCM Universitatea Craiova, în cinci seturi.

Sibiul ocupă penultima poziție a clasamentului Diviziei A1 de volei feminin, în timp ce craiovencele, poziționate pe locul opt, au scăpat de emoțiile play-out-ului.

Flori pentru fete

Meciul s-a jucat în sala de sport a liceului Brukenthal din Sibiu, dat fiind că atât sala Transilvania, cât și arena de lângă Teatrul Național „Radu Stanca” erau ocupate. Întâlnirea a început cu o întârziere de trei minute, pricinuită de intrarea suporterilor pe teren. Nu a fost vorba despre vreun protest, ci fanii au găsit de cuviință să le încurajeze pe sportive cu... flori. Circa zece fani au intrat pe teren exact când arbitrii se pregăteau să fluiere startul jocului. Fiecare s-a dus la câte o sportivă a CSM-ului, căreia i-a oferit o garoafă. Gestul a fost bine primit atât de tribune, cât și de jucătoarele ambelor echipe, care au aplaudat minute în șir.

Primul set – al lor

CSM a început bine partida și s-a aflat la conducere până aproape de final. Sibiencele au condus cu 11-6, apoi scorul a devenit 17-13, ca oaspetele să egaleze la 20. De acolo, ceva s-a rupt. Craiovencele au egalat la 22, după care s-au impus cu 25-22.

Setul doi, la discreția sibiencelor

În secvența secundă, jocul a curs într-o singură direcție, cea trasată de echipa Sibiului. Meciul s-a deblocat după 12-12. Ovaționate de o sală mică, dar inimoasă, sportivele din oraș s-au impus cu 25-19.

Setul trei – Craiova revine

Venite la Sibiu mai mult în vacanță, lucru observabil din relaxarea cu care au abordat acest joc, craiovencele au avut câștig de cauză în setul trei. Astfel, indiferent de rezultatul final, acestea se asigurau că nu vor pleca fără puncte de la Sibiu. S-a terminat 25-20 pentru „universitare”.

Setul patru-Sibiul renaște

În setul patru sibiencele au practicat, probabil, cel mai bun volei din acest sezon. S-a jucat fiecare minge ca și cum ar fi fost ultima, iar pe final, din galerie se auzea „nu-i nimic, nu-i nimic/hai să mai luptăm un pic”. Nervozitatea din primele secvențe a dispărut, făcând loc nu neapărat tehnicii desăvârșite, ci dăruirii și comunicării cu coechipierele. Totuși, de la 19-14 pentru Sibiu, craiovencele au recuperat până la 20-20. Echipa din Craiova era dezinvoltă, deoarece nu se mai confruntă cu emoțiile pe care le generează play-out-ul, astfel că oaspeții jucau deschis, cu zâmbetul pe buze și din plăcere. Încrâncenarea se vedea, totuși, pe chipul sibiencelor, care au strâns rândurile și de la 20-20 au dus jocul la 24-22. Mingea decisivă, care trimitea meciul în setul cinci, a declanșat explozia.

„Se poate!”, spunea un fan. „Le batem, mă, le batem!”, îi răspundea un altul.

Setul cinci. Al lui Mititelu

Decisivul a fost la discreția sibiencelor până la 7-5. Apoi, craiovencele au revenit. S-a ajuns la 10-13 pentru sportivele „lu’ Mititelu”. De altfel, ultimele serve s-au jucat sub imperiul emoțiilor și în umbra proverbială a fostului patron al echipei de fotbal Universitatea Craiova. Fanii din tribune, nu toți, ci doar cei din galerie, strigau către echipa adversă: „Vezi cum servești, că te vede Mititelu!” sau „Chiar, Mititelul ce mai face? A venit la meci?”.

Ultimele minute au fost de infarct. La 13-14, pe serva craiovencelor, din neant, jocul colectiv al sibiencelor a inventat un trasor care s-a oprit exact între două adversare. Suficient de puternic, și infinit mai exact, pentru a nu putea fi controlat. Sibiul egala la 14, iar pentru a se impune trebuia să  câștige două mingi consecutive. Prima, pe servă proprie, s-a câștigat mai anevoios. 15-14, moment în care antrenorul Branko Gajic îndemna la calm, chiar dacă toată lumea urmărea meciul din picioare, de minute bune. A doua minge, de 16-14, s-a câștigat rapid, tot pe un joc colectiv al sibiencelor.

Patru jocuri vor mai disputa sibiencle până la finalul actualei ediții a Diviziei A1. Următorul meci se joacă tot la Sibiu, iar adversare vor fi sportivele de la CSM Lugoj. Întâlnirea are loc în 23 februarie. Vom reveni în timp util pentru a comunica ora disputării partidei.

foto: arhivă

Comentarii

1 comentarii

marius

Acum 8 ani

20 februarie nu 23 la ora 16:30 la sala transilvania..felicitari
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus