Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Scade numarul de viroze si pneumonii in judetul Sibiu

În ultima săptămână, vremea bună a dus la o cădere uşoară a numărului de infecţii respiratorii în judeţul Sibiu, iar medicii spun că numărul cazurilor a ajuns la 2.437, cu 8% mai puţine decât în săptămâna precedentă.

Cele mai multe cazuri, circa 33.11%, s-au înregistrat la grupa de vârstă 15 – 49 de ani.

”Dintre secreţiile rino-faringiane recoltate, două sunt încă în lucru, iar alte două probe au fost pozitive pentru virusul gripal de tip pandemic (AH1N1), la doi copii, un băiat şi o fetiţă, în vârstă de 8 şi respectiv 4 ani, ambii din localitatea Metiş. Copiii au prezentat forme de îmbolnăvire uşoare spre medii, nu au fost internaţi în spital, evoluţia fiind favorabilă în urma tratamentului urmat la domiciliu. Astfel, această săptămână este caracterizată în jud. Sibiu ca activitate gripală sporadică, fiind depistate doar cazuri izolate. Remintim că, până în prezent avem un total de 9 cazuri de gripă - 7 adulţi şi 2 copii”, spune Simona Berariu, purtătorul de cuvânt al DSP Sibiu.

Numărul pneumoniilor întregistrate este de 418 cazuri, mai mic decât săptămâna trecută când au fost diagnosticaţi 464 de pacienţi.

Analiza rezultatelor campaniei de vaccinare antigripală din acest sezon, în judeţul Sibiu arată că, din cele 22.700 de doze de vaccin venite de la MS, au fost administrate până în prezent 17.136, reprezentând 75.48% din totalul dozelor.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Tag-uri: Simona Berariu

Vizualizari: 199

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus