Duminică,
27.11.2022
Innorat
Acum
2°C

Borbely: Limba maghiara ar trebui sa primeasca un statut regional

UDMR susține prin vocea vicepreședintelui Laszlo Borbely că limba maghiară ar trebui să devină limba oficială în zona Ardealului. Vicepreşedintele UDMR susţine că o asemenea prevedere ar putea fi cuprinsă în Constituţie. Borbely a anunțat că aeasta va fi propunerea UDMR pentru modificarea legii fundamentale. "Ar fi bine daca limba maghiara, prin Constitutie, ar primi un statut regional. Cred că astfel, limba maghiară ar putea fi ocrotită mai bine", a declarat Laszlo Borbely la postul Duna TV, citat de antena3.ro. Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat deja că Uniunea va mai susţine la discuţiile privind modificarea Constituţiei clarificarea atribuţiilor Guvernului, întărirea rolului Parlamentului şi limitarea drastică a guvernării prin OUG şi prin asumarea răspunderii. Foto: Mediafax

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 199

Comentarii

9 comentarii

mia

Acum 9 ani

Dosmne fereste cine a mai pomenit ca romanii sa vorbeasca maghiara . Secuii ar trebui sa vorbeasca romaneste doar stau in Romania.
Raspunde

sibian

Acum 9 ani

romani au primit ardealul cu niste conditi si un contract care se cheama trianon. Numai ca romani numai vor sa recunoasca nimic acuma..mai documenteazate. aici dovada...***www.youtube.com/watch?v=RtbCstJUCPA
Raspunde

@ ultimul

Acum 9 ani

Ce \"sibian\" ba loaza, ca esti un bozgor pripasit la Bucale, dupa IP.
Raspunde

asai

Acum 9 ani

ai perfecta dreptate 2.ce vrei de la albanezi,criminali corciti cu ultimele tarfe de pe pamant .romanii sunt corcituri si slugi .stiu sa fure si sa tradeze .nema caracter .ardealul o Sa l uite Mai repede decat se asteapta .
Raspunde

me

Acum 9 ani

corect, ai dreptate loţi baci ar trebui sa primeasca un statut regional.............de la gyula incolo spre pusta.
Raspunde

Dan

Acum 9 ani

Limba maghiara trebuie sa fie ocrotita la ei in asia de unde au venit neinvitati de nimeni ci doar alungati de neamurile lor din cauza cruzimii excesive. Sper sa nu mai posteze niciun imbecil care sa spuna ca romanii ( se scrie cu 2 de i - bozgore ) au primit Ardealul ( se scrie cu A mare - bozgore ). Ardealul este vatra neamului nostru, aici au avut triburile dacice capitala si ca urmare avem aici drepturi milenare si nu conferite de Tratatul de la Trianon!!! Decat sa citesti tot felul de cretinisme pe youtube mai bine ai pune mana pe cartea de istorie mai sibianule ( conditii se scrie tot cu 2 de i - bozgore )!
Raspunde

rosu

Acum 9 ani

Dane, spune-mi si ce carti sa mai citesc, te rog. Iar tie, draga, iti recomand \"Supplex Libellus Valachorum\", de David Prodan. Nu de alta, doar ca sa stii ce inseamna lupta dusa pentru limba materna.
Raspunde

@rosu

Acum 9 ani

pentru zaci in Germania, iti recomand Herbert W. Franke: Das Gedankennetz
Raspunde

kioru

Acum 9 ani

io propun ca dialectul ardelenesc de la cluj sa devina limba rejionala; no, aveti ceva impotriva mia?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus