Vineri,
07.08.2020
Innorat
Acum
12°C

Udrea la Sibiu. Fara "a" si fara "deci"

02 Martie 2013 13:38

Elena Udrea a ajuns sâmbătă în Sibiu pentru a-i convinge pe democrat-liberalii de aici să-i voteze moțiunea necesară pentru a deveni noul președinte al partidului. PDL-iștii au umplut o sală de conferințe de la Hotel Ramada, însă impresiile de dinainte de discursul Elenei Udrea lipseau cu desăvârșire. Aproape nimeni nu se încumeta să spună dacă ar vota sau nu o femeie în funcția de președinte. O mai mare trecere aveau bancurile cu pesediști. ”Știai că și-a luat Ponta un telefon mobil nou?”, își începe poanta un pedelist. ”Și ce?”, îi răspunde nedumerit de glumă, un altul. ”Pâi are Crin-screen”, râde în hohote autorul bancului. Își face apariția și fostul președinte al PD Sibiu, Nicolae Nan. Întrebat de-un pronostic în privința nooii conduceri, răspunde ferm: ”câștigă Udrea”. Pe locurile din față și-au făcut loc Cornel Știrbeț, Nicolae Nan, Dan Nanu, Mircea Pavelescu, Stephan Braune, Marcela Răulea, Daniela Câmpean, dar și o parte din primarii democrat-liberali din județ.

Încep discursurile, liderul organizației locale, Ion Ariton face prezentările și după câteva cuvinte de introducere ale acestuia, Elena Udrea își începe ”speech-ul”. ”Este nevoie de o schimbare, este nevoie de relansarea PDL. Cu cât veți asculta mai multe dezbateri, cu cât veți fi mai implicați, cu atât mai mult va câștiga partidul”, și-a început Udrea partea motivațională din discurs, făcând apel și la versurile imnului partidului. A continuat apoi cu ”înfierarea” USL, considerată de Udrea ca fiind o ”guvernare spectacol, cu un singur show-man, Victor Ponta, care stă mai mult la televizor”. Candidatul PDL a luat apoi la ”sentiment” pe toate categoriile de posibili votanți. A vorbit despre funcționari, membri de partid, despre tineri, femei, iar rezultatul s-a văzut la final. În timpul discursului Elenei Udrea nu a ieșit nimeni din sală și toți privitorii au fost atenți la fiecare gest al vorbitoarei. La sfârșit, impresia a fost aproape unanimă. ”Mă, tu ai auzit vreun ”ă” sau vreun ”deci””?, se întrebau pe scări democrat-liberalii. Însă discuția s-a prelungit apoi la lucruri mult mai ”omenești”. ”Da l-ai văzut pe copilul ăla de la Românii au talent”? Am râs de am crăpat!”. 
Săptămâna viitoare, la Sibiu este așteptat Vasile Blaga, actualul președinte al PDL.  

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

pcr

Acum 7 ani

dupa ce ati nenorocit tara mai veniti cu vorbe goale!
Raspunde

pt. pcr

Acum 7 ani

Ti-a nenorocit tie Antena3 creierul...
Raspunde

jan v

Acum 7 ani

Romani au talent sa rada de ei pedelisti ce saraci cu mintea nu vad ca nu mai urca in sondaj mai mult de 4 -5% Acuma vor sa o inscauneze pe functia de presedinte pe lena s-au nuti constienti ca asa va distruge pdleul
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus